Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev strokovni izpit iz ZUP – katero gradivo,koliko časa učenja?????

strokovni izpit iz ZUP – katero gradivo,koliko časa učenja?????

Res je boljše pri komercialnih ponudnikih. Ful bolj se potrudijo. Js sem delala pri Agenciji poti, ker sem iz Ljubljane in sem bla ful zadovoljna. Dali so nam zapiske in sem sam to predelala in to je blo to. Brez norenja okoli in iskanja zapiskov. Dobro odpredavano in jasno.

Pozdravljeni,

v kratkem pišem zup na fakulteti za upravo v lj in obupujem, ker si ne predstavljam v kakšno potankost moraš napisati odločbo, sklep…..v teoriji mi je jasno, kakšne so sestavine odločbe, vendar pa se ne znam v obrazložitvi konkretno navezovati na člene….

Bi bil morda kdo pripravljen napisati, kako naj bi zgledala odločba/sklep, da je za komisijo sprejemljivo?

Hvala.

Pozdravljeni;

v kratkem grem opravljati izpit iz ZUP-a v LJ, pa me zanima ali ima kdo kakšno gradivo, da bi mi ga lahko poslal po mailu. Za prijaznost se vam že vnaprej zahvaljujem.
email: simigaj@gmail.com

Zarica, pišeš da si delala na agenciji poti. Sem bila na seminarju in so rekli, da pri pisnem ne smeš imet niti zakona (ker drugje ga menda lahko imaš). Kako pravzaprav izgleda izpit, pisni, ustni? Ali so vprašanja splošna ali so podrobnosti (recimo naštevanje vseh razlogov za obnovo postopka – to je zame že podrobnost, splošno pa je našteti vsa možna izredna sredstva. Ali pa, ali moraš vedet, na katero odločbo je možna pritožba, na katero pa le u.spor?) A si delala za 5. stopnjo ali višjo?

Mene pa zanima, če vam je zavod odobril priprave in izpit iz ZUP-a ali ste sami vse financirali?

Mislim, da je v teh časih popolni nesmisel samofinanciranje ZUP-a (cca. 280€- priprave + izpit)… Ko se zaposliš, imaš tako ali tako 1 leto časa, da ga opraviš- na stroške delodajalca. ZRSZ napotuje kanidate precej pogosto- sicer odvisno od območne službe do območne službe, ampak skoraj zagotovo ga vsaka izvaja najmanj 1x letno.

Lepo pozdravljeni!

Zanimalo bi me, če je kdo delal izpit iz ZUP-a s strani Zavoda za zaposlovanje? In sicer me zanima tudi, če se slučajno izpita ne naredi, ti lahko potem prekinejo pogodbo in te vržejo iz Zavoda? Hvala že vnaprej za odgovore.

Lp

Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo novejše (2012) skripte, zapiske oz. gradivo za izpit iz ZUP za kandidate z višjo, visoko ali univerzitetno izobrazbo, za izvajanje izpita na fakulteti DOBA?
Mi lahko pošljete prosim na e-mail?

E-mail: velkiftich@gmail.com

čau! A lahko kdo ki je bil pred kratkim na izpitu na inštitutu za javno upravo na ljubljnanski pravni fakulteti napiše vprašanja ki so jih spraševali na ustnem? Da približno vem kaj naj pričakujem?

V bistvu ne vem kako podrobno naj se učim, zato bi mi bila stara vprašanja v veliko pomoč. Hvala.

Če je bil kdo na izpitu na upravni akad. v Lj naj mi prosim pošlje vprašanja, ki so bila na izpitu na alili598@gmail.com

Pozdravljeni,
Rada bi povedala samo to, da zelo žalostno za nekatere, ki smo ta predmet gulili vsa 3 leta faksa in nam ni priznan za delo v javni upravi… Kam več znanja kot toliko???…Žalost od žalosti. Mogoče je čas, da se sprijaznimo in gremo delat s srednješolskimi izobrazbami. Za drugo itak ni upanja, če nimaš vez.
LP

Živjo,

A je kdo v letošnjem letu 2014 že opravljal izpit iz ZUPa za 7. (oz. 6/2) stopnjo izobrazbe? Je res, da se po novem to opravlja samo še na Ministrstvu za notranje zadeve?

Kako je pa s težavnostjo izpita po novem?

Živjo,

jaz sem bil danes na izpitu iz ZUP-a, izpit (tako pisni + ustni) ni bil težak. Če ti kaj pove: naredili smo vsi, ki smo bili tam. 🙂
Delal sem ga na MNZ, pri pisnem delu sem moral napisati sklep o ustavitvi postopka, na ustnem pa sem dobil par zelo klasičnih vprašanj: načelo zaslišanja stranke, razlika med dokončno in pravnomočno odločbo, katera izredna pravna sredstva poznamo, kakšen jezik uporabljamo, kaj naredimo, če dobimo nepopolno vlogo itd. O pravnem sporu ne duha ne sluha, pa sem delal izpit za 2. stopnjo.

Heej,

najlepša hvala za hiter odgovor 🙂 Imam pa še mar vprašanj 🙂

Iz kje si se ti učil? Koliko časa ti je vzelo učenje?

A ma ste bili to sami pravniki, da ste vsi naredili?

Učil sem se 1 teden, in sicer sem šel 2x čez oba zakona (ZUP in ZUS) in pa tole skripto: http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov.si/pageuploads/JAVNA_UPRAVA/Upravna_akademija/IZPITI_IN_SEMINARJI/igor/Striker_ZUP_2011.pdf

Sam nisem pravnik po predizobrazbi, za ostale, ki so bili tam, pa žal ne bi vedel.

Pozdravljen Mungo.

Res hvala za vse uporabne info. Jaz računam iti na izpit v začetku septembra (če mi bo ob službi seveda uspelo zadevo naštudirati). A mi lahko prosim zaupaš še tvoj mejl, če bom imela še kakšno vprašanje, da te kontaktiram? 🙂

LP

Seveda, lahko mi pišeš na m.udov.323@gmail.com

Pa srečno na izpitu 🙂

Prodam vso naprintano literaturo za izpit iz ZUP.
Podatki na linku ali na mejl:

seevaac@yahoo.com

http://www.bolha.com/knjige-revije-stripi/strokovna-literatura-prirocniki/druzboslovje/gradivo-za-izpit-iz-upravnega-postopka-zup-1297237234.html

Na MNZ žal ne naredijo vsi….najbrž pa se kdaj tudi zgodi, ampak redko – odvisno od kandidatov njihovega znanja, pa tudi komisije.

Če delaš za 2. stopnjo, se ZUS naučite, saj je to obvezni del izpita in ga izpraševalci morajo spraševati. Če ga kdaj niso, so imeli tisti res srečo.

Živjo.
Sama imam namen delati ZUP za 7. stopnjo v juniju.
Bi mi lahko kdo poslal kakšne izpiske? Oz. po čem razen po zakonu se učit?

Hvala že v naprej 😉
mail: majereb@gmail.com

Pozdravljeni,

zanima me ali mogoče kdo ve ali Fakulteta – Doba še izvaja izpite iz ZUP-a, ker informacije o tem na njihovi spletni strani ni mogoče najti ?.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni, izpit sem opravljala 18.08.2015 in sicer za 2.stopnjo. Upravni spor za 2.stopnjo je vseekakor potreben. Vprašanja, ki sem jih imela na ustnem delu:
– kaj je upravna zadeva
– subsidiarna uporaba zakona
– splošni in posebni upravni postopek
– računaje rokov ( absolutni, relativni)
– kaj je redno pravno sredstvo
– katera izredna pravna sredstva poznamo
– upravni spor ( 3 vprašanja ) kaj je, kdo odloča…

Mi lahko prosim mojca@mojca poveš, kako pa je izgledal pisni del izpita? Da približno vem, kako se je treba nanj pripraviti.. ali so odprta vprašanja, ali za obkroževat, ali kako? (katero gradivo pride najbolj prav za učenje pisnega dela?)
Hvala za odgovor.

Pozdravljena,
pri pisnem delu sem imela navedeno situacijo, da je npr. Novak Janez, prejel domov z dne 15.07.2015 splošno odločbo. Z dnem 22.07.2015, ko se je vračal iz službe pa je imel prometno nesrečo, v kateri je utrpel telesne poškodobe in se je zdravil v bolnišnici do 01.08.2015. Ko je prišel domov, se ni takoj spomnil na prejeto odločbo, in je z dnem 05.08.2015 poslal pritožbo z zahtevo za vrnitev v prejšnje stanje. Kaj uradna oseba naredi, kadar prejme takšno pritožbo?

Obstaja knjiga, kjer so navedeni vzorci uradnih pisanj v upravnem postopku in si jo lahko izposodiš v knjižnici;
https://www.google.com/search?q=knjiga+vzorci+uradnih+pisanj+v+upravnem+postopku&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAmoVChMIlemGzu3vxwIVBNUUCh3irQB_&biw=1280&bih=867#imgrc=nsz4Vgw4LsZFZM%3A

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close