strokovni izpit iz ZUP – katero gradivo,koliko časa učenja?????
Živijo,
jaz sem ZUP pred kratkim naredila v Mb; prijavila sem se preko www.zup.si; ucila sem se enih 14 dni predvsem iz skripte, ki so nam jo dali na predavanjih in slajdov – super za ponavljanje snovi ; ce se kdo potrebuje kaksno gradivo, je nekaj objavljeno na njihovi spletni strani; sam izpit sploh ni bil tako strasen, komisija je bila res prijazna, pa se kavico so nam dali; lp
Vida62 jaz tudi razmišljam, da bi šla tam delat pa me zanima kakšna skripta je to? Si v tistih petih urah vse zvedela za izpit? Koliko časa si se učila? Men je problem, ker nisem iz MB sam ok imajo tukaj vsaj priprave en dan, nekje imajo po dva dneva kar je nemogoče za nekoga, ki je daleč. V Ljubljani je pa tako drago, da groza je boljše it daleč. Kdaj si ga pa šla delat? Hvala ti za dogovore
Punce,
če nimate skripte in jo potrebujete, vam jo lahko posodim za skopirat. 🙂 Drugače pa so že sama predavanja na Dobi fajna, pa mi smo dobili skripto.:)
Kontaktirata me lahko na: mia.primus@gmail.com
lp
Decembra sem naredila izpit za VII. stopnjo na Dobi v Mariboru. Učila sem se cca 4 dni iz skripte, ki smo jo dobili na predavanju.
Meni se je izpit zdel prelahek, sploh, ker so ti pomagali pri odgovorih, če nisi znal. Pa ful malo vprašanj je bilo. V glavnem brezveze. Potem pa se čudimo, ko uradniki delajo napake, ker ne poznajo ZUP-a.
Zdravo Sarmer!
Sam se bom prijavil za izpit v Ljubljani in sicer kot imajo objavljeno na svoji spletni strani! Glede na povedano mi, kljub odločanju kje naj grem delat izpit, najbolj všeč še Doba. Priprave so 15.4. izpit pa 7.5.2011 oziroma če ima kdo podatek da je kaj drugače – glede rokov.!!
Hvala!
Stopil sem v kontakt z osebo, ki je že delala na Dobi in mi poslala gradivo. Pravi da je OK – normalno opravljanje izpita – ni dlakocepski (ni učenje na pamet – zakona mislim, kot sem zasledil nekje). Važno je, da zadevo razumeš, če ne veš imaš zakon in pogledaš.
Napiši email pa ti bom posredoval gradivo!!
LP
Hiponzel
Izpit imam 22.03.2011, na dobu smo dobilili skripto, vendar me vseeno zanima kakšne zapiske oz. kakšno skripto imaš ti..
Mi po pošlješ?’
Ko končam z izpitom vam javim kakšna vprašanja sem imela 🙂
Pošlji mi na E-mail: orhidea759@mail.com
Jaz sem delala izpit na Dobi iz ZUPa prejšnji mesec in nismo smeli imeti Zakona niti na pisnem, niti na ustnem. Res pa je, da na pisnem imaš navedene člene, ki jih uporabiš v sklepu/odločbi, tako da se ti ni treba učiti NA PAMET.
Na pisnem je bilo več različnih variant izpita in dobil si tistega, ki so ti ga naprej določili (na testih so že bila imena). Zato mislim, da je poizvedovanje o vprašanjih popolnoma brezveze.
Res pa je, da če se naučis stvari iz skripte, ki jo dobiš na pripravah (z vzorci zapisnikov, vabil, sklepov), se ti ni bati. Pa veliko sreče vsem!
Forum je zaprt za komentiranje.