Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev strokovni izpit iz ZUP – katero gradivo,koliko časa učenja?????

strokovni izpit iz ZUP – katero gradivo,koliko časa učenja?????

Živijo,

jaz sem ZUP pred kratkim naredila v Mb; prijavila sem se preko www.zup.si; ucila sem se enih 14 dni predvsem iz skripte, ki so nam jo dali na predavanjih in slajdov – super za ponavljanje snovi ; ce se kdo potrebuje kaksno gradivo, je nekaj objavljeno na njihovi spletni strani; sam izpit sploh ni bil tako strasen, komisija je bila res prijazna, pa se kavico so nam dali; lp

Vida62 jaz tudi razmišljam, da bi šla tam delat pa me zanima kakšna skripta je to? Si v tistih petih urah vse zvedela za izpit? Koliko časa si se učila? Men je problem, ker nisem iz MB sam ok imajo tukaj vsaj priprave en dan, nekje imajo po dva dneva kar je nemogoče za nekoga, ki je daleč. V Ljubljani je pa tako drago, da groza je boljše it daleč. Kdaj si ga pa šla delat? Hvala ti za dogovore

Pižmovka, prosim za pomoč…če prav razumem, si delala preko Dobe – a imaš morda še kje naloge pisnih primerov, ki jih dobiš na izpitu? Po novem menda ne smeš imeti zdraven nobenega gradiva…

Punce,

če nimate skripte in jo potrebujete, vam jo lahko posodim za skopirat. 🙂 Drugače pa so že sama predavanja na Dobi fajna, pa mi smo dobili skripto.:)

Kontaktirata me lahko na: mia.primus@gmail.com

lp

Decembra sem naredila izpit za VII. stopnjo na Dobi v Mariboru. Učila sem se cca 4 dni iz skripte, ki smo jo dobili na predavanju.
Meni se je izpit zdel prelahek, sploh, ker so ti pomagali pri odgovorih, če nisi znal. Pa ful malo vprašanj je bilo. V glavnem brezveze. Potem pa se čudimo, ko uradniki delajo napake, ker ne poznajo ZUP-a.

To je pa fino slišat, vsaj od nekoga. Na pisnem si pravilno napisala? Kaj pa če se zmotiš in ne napišeš npr. odločbe, ampak sklepa? Kako se pravilno odločiti – lahko njih prosiš za kakšen namig?

Hvala že vnaprej

Doba, ne moreš, da ne bi vedela. Primeri so podani na zadnji strani skripte; preden greš opravljat test, moraš določene naloge rešiti preko spleta in se že it teh nalog veliko naučiš. Ni bojazni, da ne bi vedela, katerega napisat. Zares!

Če se slučajno zmotiš pri pisanju, te bo sama opozorila na napako, ker hodi okoli in pogleda, kaj pišeš.

Doba Mb, super informacije! To je pa že čisto druga slika. Se spomniš, kakšen primer si ti dobila na pisnem? Pa še katera vpr. so ti dali na ustnem?

Na pisnem sem imela za napisat sklep, primera se čisto ne spomnim ampak mislim, da je bilo nekaj z pridobitvijo državljanstva. Na ustnem se spomnim samo načela zaslišanja stranka.
Ampak res se nimaš kaj bati, vse lepo razloži na predavanjih, tudi primere vprašanj našteje in ni nobenih presenečenj.

Jaz se tudi odpravljam na izpit iz Zupa, pa vidim, da vas je kar nekaj, ki ste že delale na Dobi. Kot sem razbrala, se teorije ni za bati. A je morda kakšna, ki ima primere za pisni del izpita?

A se je kdo prijavil za opravljanje izpita in priprav kje v ljubljani? Ce da…kje?

Zdravo Sarmer!
Sam se bom prijavil za izpit v Ljubljani in sicer kot imajo objavljeno na svoji spletni strani! Glede na povedano mi, kljub odločanju kje naj grem delat izpit, najbolj všeč še Doba. Priprave so 15.4. izpit pa 7.5.2011 oziroma če ima kdo podatek da je kaj drugače – glede rokov.!!

Hvala!

Sarmer in Hiponzel, a morda vedva poznata koga, ki je že delal na Dobi in ima kakšne konkretne informacije?

Stopil sem v kontakt z osebo, ki je že delala na Dobi in mi poslala gradivo. Pravi da je OK – normalno opravljanje izpita – ni dlakocepski (ni učenje na pamet – zakona mislim, kot sem zasledil nekje). Važno je, da zadevo razumeš, če ne veš imaš zakon in pogledaš.
Napiši email pa ti bom posredoval gradivo!!

LP

Hej! Tudi jaz se ravno prijavljam na ZUP pri DOBI, sem za njih dobila prijavnico na zavodu. Hiponzel, datum za opravljanje izpita v Ljubljani drži – 7.5.2011, me pa zanima kje si ti zvedu da so priprave 15.4 in a veš na kateri lokaciji? Hvala!
Lp:-)

Hiponzel

Izpit imam 22.03.2011, na dobu smo dobilili skripto, vendar me vseeno zanima kakšne zapiske oz. kakšno skripto imaš ti..

Mi po pošlješ?’

Ko končam z izpitom vam javim kakšna vprašanja sem imela 🙂

Pošlji mi na E-mail: orhidea759@mail.com

Orhidea – dobiš, kar sem dobil jaz!
Zup1 – na spletni strani Dobe imaš termin za priprave in izpit na lokaciji Ljubljana (prijava je do 31.3.2011)

LP

Na izpit sem prijavljena 22.03.

Mi prosim čim prej pošlješ?

lepo prosim

Hiponzel,

prosim za en odgovor. Ali si letos marca opravljal opravljal ZUP na Dobi? Zanima me, če ste lahko imeli zakon na pisnem IN ustnem delu izpita? To bi bilo super. Nesmiseno se mi zdi namreč, na pamet učenje zakona.

Hvala za odgovor.

Orhidea,

tudi vas prosim za odgovor. Ali ste lahko imeli na izpitu zup na dobi zakon, na pisnem in ustnem?

Hvala za odgovor 🙂

Jaz sem delala izpit na Dobi iz ZUPa prejšnji mesec in nismo smeli imeti Zakona niti na pisnem, niti na ustnem. Res pa je, da na pisnem imaš navedene člene, ki jih uporabiš v sklepu/odločbi, tako da se ti ni treba učiti NA PAMET.
Na pisnem je bilo več različnih variant izpita in dobil si tistega, ki so ti ga naprej določili (na testih so že bila imena). Zato mislim, da je poizvedovanje o vprašanjih popolnoma brezveze.
Res pa je, da če se naučis stvari iz skripte, ki jo dobiš na pripravah (z vzorci zapisnikov, vabil, sklepov), se ti ni bati. Pa veliko sreče vsem!

a imate to gradivo na mailu ali v fizični obliki? zanima me, če bi mi ga lahko kdo posredoval na mail, ali pa kdo, ki je iz lj posodil?

mene pa zanima če je kdo s sredno šolo delal izpit…ali je treba znati napisati vse sklep, odločbo….ali samo naprimer vabilo?
ali je sploh kakšna razlike med izpitom za 5to stopnjo in ostalimi razen upravnega spora?
lep pozdrav

Pozdravljeni,
zanima me, kako izgleda strokovni izpit iz ZUP na Upravni akademiji v Lj za 7. stopnjo? Ali je treba znati zakon na pamet? A na pripravah izveš kako se napiše sklep, odločbo…?
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close