Stročji fižol
V zadnji številki Janje je bilo kar nekaj recptov, pa je nimam več, ker jo je odnesla hči.
Stročji fižol lahko narediš tudi v omaki. Prepražiš čebulo, nanjo streseš očiščen fižol, lahko celega ali ga prerežeš, malo posoliš in dušiš do mehke,vodo dolivaš po potrebi. Dodaš začimbe po okusu, pred fižolom daš na čebulo lahko tudi svinjko meso, papriko. Med kuho dodaš svež paradižnik. Jed lahko zgostiš z malo moke. Zraven se meni poda pire krompir.
Uporabljam pa ga tudi v zelenjavnih juhah.
lp
Stročje na beneški način.
Na žlici olja prepražiš čebulo, nato dodaš na kockice narezan paradižnik, in stročje, duši toliko časa, da je fižol že skorak kuhan. Preden odstaviš dodaj še nasekljan česen (5 minut pred koncem) ena dva stroka, soli in popopraj po okusu. Ko pa odstaviš posuj še malo svežega peteršilja, premešaj in pusti pet minut stati.
Mi doma umiramo za tem, je lahka hrana in zame zelo nasitna, ker tega ne morem pojesti veliko. Jaz to jem kot samostojna jed, drugi pa po želji.
Forum je zaprt za komentiranje.