Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Stročji fižol

Stročji fižol

Mene pa zanima kako ga pripravljate, ker sama ga ne mara tko s krompirjem in zabelo, rada ga pa imam v solati. Poznate še kak recept?

Lep vikend,
T.

Živjo!

Jest si ga skuham in pojem kar takega. 🙂 Moji domači pa čez dajo še nekaj žlic kisle smetane in ga še toplega pojejo … pa še dobr je!

LP
Princ

V zadnji številki Janje je bilo kar nekaj recptov, pa je nimam več, ker jo je odnesla hči.
Stročji fižol lahko narediš tudi v omaki. Prepražiš čebulo, nanjo streseš očiščen fižol, lahko celega ali ga prerežeš, malo posoliš in dušiš do mehke,vodo dolivaš po potrebi. Dodaš začimbe po okusu, pred fižolom daš na čebulo lahko tudi svinjko meso, papriko. Med kuho dodaš svež paradižnik. Jed lahko zgostiš z malo moke. Zraven se meni poda pire krompir.
Uporabljam pa ga tudi v zelenjavnih juhah.

lp

Buranja – Čebulo prepražiš, nato pa dodaš fižol, paradižnik, malo korenčka, malo česan in vse to tenstaš dokler ni fižol mehek. Odlično se poda h kuhanemu krompirju ali pire krompirju.

Princ, jaz tudi, najboljši je mlačen ! Me veseli, da je še kje kak tak “čudak” kot jaz, LP

Stročje na beneški način.

Na žlici olja prepražiš čebulo, nato dodaš na kockice narezan paradižnik, in stročje, duši toliko časa, da je fižol že skorak kuhan. Preden odstaviš dodaj še nasekljan česen (5 minut pred koncem) ena dva stroka, soli in popopraj po okusu. Ko pa odstaviš posuj še malo svežega peteršilja, premešaj in pusti pet minut stati.
Mi doma umiramo za tem, je lahka hrana in zame zelo nasitna, ker tega ne morem pojesti veliko. Jaz to jem kot samostojna jed, drugi pa po želji.

kar nekaj nas je čudnih

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close