Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika stročji fižol v omaki

stročji fižol v omaki

Kako se ga naredi???

Sem ga dobila od tašče, vendar ga ne znam pripravit, ker ga nisem še nikoli delala.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6943

Skuhaj ga v majhni količini vode, ali še bolje na pari.
Toplega zabeli z oljčnim oljem, lahko mu dodaš še česen.
Meni je na tak enostaven način najbolj všeč.

Jaz ga skuham, potem ga pa vmešam med paprikaš in je super. Paprikaš je pač kukr golaž, le da je iz piščančjega mesa. Zraven pa samo kruh papcamo in je.

Toncka

K stročjemu fižolu zelo paše tudi smetana – skuhaj fižol, ga odcedi. Smetanovo omakco narediš čisto običajno, kot recimo za zrezke potem daš noter še fižol. Ali pa kuhan fižol samo podušiš na maslu in zabeliš z žlico kisle smetane, zraven pa v koščkih krompir. Če dodaš še žlico ocvirkov ….ampak to potem že ni več ne vem kako zdrava hrana. Načelno lahko daš stročji fižol v čisto vsako omako ki ti pade na pamet, se jo naredi tako kot običajno, samo z dodatkom fižola.

lp tinca

Jaz ga pa naredim kot boranjo.
Takole; na olju prepražim čebulo, dodam na koščke narezano goveje meso. To dušim, potem dodam očiščen na manjše dele narezan stročji fižol (lahko surov ali kuhan). Posipam z rdečo papriko v prahu, malo moke, z paradižnikovo mezgo, solim, popram, lahko daš malo goveje kocke ali pa vegete in zalijem z juho ali vodo.
Kuham do mehke. Zraven postrežeš pire krompir.

jaz ga naredim v solati z bučnim oljem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close