strije
Zivjo
V puberteti sem zacela dobivati strije. Hitro sem pridobila na tezi in se jim tako rekoc ni bilo za izogniti. Tusdi sicer imam “slabo” kozo. Modrice se mi poznajo dolgo, ce imam krasto, se mi bo madez tam poznal se nekaj tednov. Od operacije nakolenu (2-1cm rez) so mi brazgotinici spremenili barvo iz bolj roza-rdece v mojo kozno sele po 4-5ih letih po operaciji.
ali obstaja kaksna krema za zmanjsanje strij oz zmanjsanje njihove opaznosti? je mogoce uporabiti kaksne dodatke k hrani, kreme ali jesti doloceno vrsto hrane, da bi s tem izboljsala kvaliteto in elasticnost moje koze?
Strije imam na trebuhu in obmocju zelodca, na nadlahteh (notranja stran) ter v kolenskem pregibu.
Hvala za vaso pomoc!
LP
Strije so brazgotine. Z nikakršnini sredstvi za domačo uporabo jih ne moreš zmanjšati, lahko pa jih preprečiš s pravilno nego; kreme za boljšanje tonusa.
Lahko se pozanimaš, kako to odstranjujejo dermatologi, še prej pa pojdi na pregled k zdravniku, da ti da napotnico, saj so dermatologi samoplačniško precej dragi.
Hvala Anita. Sem mela itak namen iti do dermatologa, samo cakalne vrste so prekleto dolge.
Sicer mi je nekaj ljudi reklo, da pomaga cisti retinol A oz vitamin A. To snov dodajajo tudi kremam proti gubam in je baje ucinkovit.
A je mogoce katero to ze probala ali ve vec o tem? Kaksne so cene?
PA lep soncen pozdrav!
Maja
Maja,
tudi sama imam isti problem, vedmar zaradi nosecnosti. Poskusila pa sem dve vrsti krem, ki naj bi pomagali proti strijam. Nekaj strij sem vseeno dobila. Ce se bos pozanimala pri zdravnikih in dermatologih, bos najbrz dobila isti odgovor kot jaz: strij se s kremami ne da prepreciti, ker je to stvar elasticnosti koze, ki pa je odvisna od genske zasnove. Kreme sicer ne skodijo, nimajo pa ne vem kaksnega pretresljivega ucinka.
Upam, da nisi jezna name…
LP, Petra
Forum je zaprt za komentiranje.