strije!
Na stegnih in na bokih imam že nekaj časa bele črte oz. strije. problem pa je ta, da mi nastajajo nove proti kolenom. rada bi ustavila to širjenje strij na mojem telesu, zato me zanima če pozna mogoče katera kakšno kremo za preventivo. ne razumem, zakaj sem strije sploh dobila. sem vitke postave in se ne redim zelo, niti ne hujšam. moja teža je konstantna že več let, kaj bo šele po porodu. Za vsake odgovore glede kakšnega preparata se vam zahvaljujem.
zdravo!
tudi jaz imam strije po stegnih in kakšno tudi pri kolenih. tudi jaz se takrat nisem ne redila in ne hujšala, šele kasneje sem izvedela, da je to zaradi hormonskih sprememb – takrat sem jemala KT Diane. te hormonske spremembe so najbolj zoprne, saj se tako proti strijam sploh ne moreš borit! imajo jih že 10 ali 11 letne punčke – pač hormoni! najbolj važno je, da nekako probaš vzdrževat prožnost kože (čeprav tudi to ni nobena garancija) – veliko se masiraj in skrbi za dobro prekrvavljenost. ženske imamo pač smolo…
torej misliš, da bi strije prenehale “naraščati” če bi nehala jemati kontracepcijske tabletke? zakaj pri bogu nam pa tega prej niso povedali? če bi vedela, da obstaja možnost da bom dobila strije bi se odločila za drugačno vrsto kontracepcije. bom pa povprašala svojega ginekologa o tem. hvala za odgovora!
Baje je nagnjenost k strijam konstitucionalna, lahko deloma podedovana, ampak naredit se ne da kaj dosti. Poslabšanje lahko preprečiš s tem, da je koža stalno optimalno navlažena, pri Lushu priporočajo v ta namen masažno ploščico Therapy (z neroli oljem ipd.), obstaja tudi en stick s kakavovim maslom od Bodyshopa, prav odlikovan v mnogih revijah za ta namen. Z leti se stanje izboljša, sicer je pa edini način za popolno odstranitev operacija (kar pa mislim, da je res izhod v sili). LP in srečno
Forum je zaprt za komentiranje.