Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Strešni nosilci

Strešni nosilci

Živijo,
kaj mi svetujete glede strešnega prtljažnika in kobinacije s nosilci za kolesa.
Kaj bi bil zaenkrat najboljši kompromis med ceno in kvaliteto.
Imam VW Vento z “žlebi” na strehi.

Hvala lepa!

Jaz sem delal kompromise, pa mi je bilo žal. Če bi še enkrat kupoval, bi takoj kupil Thule.

Hvala!!!!, se strinjam.
Tudi sam gledam Thule. CEna pa je kar visoka. Se nagibam k temu.
Kaksna roba pa je Fappa?

Podobno Thule-ju.
Same prečke prtljažnika niti niso tako važne. Drži praktično vsaka, razlike so večinoma v izgledu (govorim o nekem normalnem rangu kvalitete, ne o tistih za 2kSIT). Po mojih izkušnjah (Opel, Peugeot, Volvo, drugje je najbrž dokaj podobno) se bolj splača kupiti prečke od proizvajalca avtomobila, ker so nekaj cenejše od Thuletovih, pa še ponavadi lepše izgledajo, ker pašejo “original” in niso neka univerzalana varianta.
Povsem druga pesem pa je pri nosilcih kolesa. Tu je izbira praktično ena sama: Thule. Cene so od slabih 10 pa tja do 30 tisočakov. O kvaliteti ni dvoma, z lahkoto pelješ 130 po avtocesti. Edina škoda, ki jo tu občutiš je kak liter večja poraba.

Thanks!
Zgleda, da se slplača skeširat? GLedam nosilce za kolesa. Od Thule imas dve varianti: 11 ali 21 tisoč. Ker skupaj vse ze toliko znese, se bom odlocil za cenejso varianto thule kolesarskega nosilca. Tistih iz Špara za par tisoc torej ne gre kupovati?
Pozdrav!

Se pridružujem mnenju zgoraj sodelujočih: thule. Za model pa se odloči glede na kolesa, ki jih boš vozil. Dražji je namenjen tudi gorskim kolesom, ki nimajo okroglega okvirja. Za ostala kolesa je dober tudi cenejši model. Meni se zdi celo nekoliko enostavnejši a uporabo. Spara in podobnih se raje izogibaj, razlika v kakovosti je res velika, pri cenenih si jaz ne bi upal peljati z avtocestno hitrostjo …

Jaz imam tiste za par jurjev, pa so čisto OK.
Vozil sem kolesa na avto cesti s hitrostjo 150 pa ni bilo nobenih problemov.

New Report

Close