Stranski učinki
Kdaj se začnejo pojavljati stranski učinki, ko začneš piti kontracepcijske tabletke? Jst sm vzela šele drugo včeraj zvečer, pa ni bilo nobene slabosti, driske, glavobola,… A bi se to moralo že pojaviti ali se pojavi kasneje po več dnevih jemanja? No jst sicer upam,da jih ne bom imela, me pa vseeno zanima.
Lepo se mejte!
Jst mam pa zdej velik večje bolečnine pred menstruacijo. Natanko en teden preden bi jo mogla dobiti me začne full bolet, potli mine, in ko jo imam me spet full boli.
Res pa je da je redna in 1x bl močna kot prej (včasih sploh nisem bla ziher a nej bi sploh tisto blo tisto:))
A bi mogla o drugih razmišljat?
Jaz tudi jem Cilest, jemala sem jih 3 leta, pa je blo vse ok, bla sem suha, pa ceprav sem full jedla. Potem pa sem prekinila za 2 leti, zdaj pa jih spet jem kaksnih 6 mesecev in sem se zredila za 8 kg. Pa ne morem shujsat.
A je mogoce da se mi je presnova spremenila? So krive Cilest?
Zdaj jih ne bom vec jedla, bom videla kaj bo. Pri vsaki zenski je drugace se mi zdi, zato Levinja, upam da ne bo problemov.
Lp
Znaki se lahko pojavijo takoj, lahko šele čez nekaj mesecev. Žal je tako. Odvisno od vsake posameznice. Sama sem recimo imela Minulet, kjer so me kar precej bolele prsi. Potem sem čez nekaj časa prešla na Diane 35 in je bilo prvih 8 mesecev uredu, razen te bolečine zopet, potem pa sem se od 8. do 11.meseca jemanja zredila več kot 10 kg. Celulita, ki ga je bilo ful, sploh ne bom omenjala. Seveda sem takoj nehala jemat. Potem pa sem prešla na Logest, ki so bile še najboljše. Nič tako groznega ni bilo. Zdaj pa sem že kar nekaj časa brez in še najbolj zadovoljna sama s sabo. Čeprav bom verjetno kmalu spet začela jemat, ker se bliža poletje in te stvari pa nočem imeti menstr. na morju in pa tudi kondomov ne maram.
A katera pozna kakšne druge tabletke, ki bi jih lahko recimo jemal čez poletje samo?
Ja, res jih ni pametno jemat takole malo ja malo ne…jaz sem imela najprej Cilest, pol pa Logest, z obema vrstama tabletk sem bila popolnoma zadovoljna, nobenih stranskih učinkov…moram pa povedat, da se mi je ko sem nehala jemat tabletke čist porušilo hormonsko ravnovesje…sedaj 1 mesec jemljem Diane 35 in je zaenkrat vse OK (če bom enkrat te dni dobila menstruacijo bo pa sploh super), ful mi dobro na kožo vplivajo in teža je zaenkrat ista. Aja…edino mal me trebuh boli, ampak nič hujšega, kot ena bolj blaga slabost, pa še to ne vsak dan…Mislim da jo to čisto od posameznice odvisno, kako prenaša tabletke, jaz sem zaenkrat še skoraj vse tabletke (nasplošno) zelo dobro prenašala…
Lp, Alja
Stranski učinki po Diane 35 so bili ful celulita, kljub temu da sem se ukvarjala s športom … brrr brrr
Potem so bile težave s spolno slo ali kako se temu reče, torej sploh mi ni bilo do spolnosti. Bila sem precej depresivna, apatična … zdaj pa sem jih nehala jemat in imam totalno hormonsko razsulo … to pa zgleda tako, da imam kožo na obrazu ful vneto, mozoljasto oz. tako kot je tudi v puberteti nisem imela. Zdaj čakam na vrsto pri dermatologu.
Eh, še nekaj sem pozabila … ob jemanju Diane 35 sem imela čez poletje po obrazu precej velike rjave fleke. Tako zdaj pa sva na kondomih.
Nočko! K.
spet se oglašam jaz, zaradi tega, ker vidim, da znajo biti DIANE 35 močno problematične za nekatere ženske. če bi v tistem času, ko sem jemala diane 35 (pred 6 leti) že obstajali takšni forumi, bi imela sama s sabo in svojim življenjem veliko manj težav, tako pa sem se dve leti neskončno sekirala, da je z mano nekaj močno narobe-predvsem glede psihičnega počutja, preganjala me je tudi misel o raku na dojkah in tudi moja resna zveza (ki traja še danes) je bila že skoraj čisto na koncu. pri diane 35 sem imela popolnoma iste probleme kot katka, pojavili pa so se takoj po začetku jemanja. poleg apatičnosti, depresivnosti (prva dva tedna sem brez razloga jokala vsak dan, pa me sicer zlepa ne spravi nobena stvar do joka), popolne izgube libida, močno bolečih vozličkov v prsih in slabosti, se mi je po koncu jemanja-najmanj dve leti jih je potrebno jemati, kadar jih jemlješ zaradi aken ali prekomerne poraščenosti- močno vnela koža na obrazu (diagnoza je bila seboroični dermatitis), vendar se mi je po obisku dermatologa izboljšala (terapija s kortikosteroidno kremo). ko sem prešla na Cileste, se je moje psihično počutje močno izboljšalo v nekaj mesecih in tudi drugih stranskih učinkov (razen že omenjenega celulita :), ki pa v primerjavi z izkušnjo z diane 35 ni vredna omembe).
toliko za vsa dekleta oz. ženske, ki jih stranski učinki kontracepcijskih tablet močno prizadenejo. in še enkrat: če se stranski učinki slučajno pojavijo, zamenjajte tablete! nenazadnje vpivajo na hormone, s hormončki pa se včasih ni dobro preveč igrati. želim vam veliko dobre volje!
Forum je zaprt za komentiranje.