strahopetka
Zdaj je čas, ko se vsi veselimo dopustov. Pa me zanima, če je še koga strah (globine) morja?
Da ne bo pomote, jaz grem zelo rada na morje, mi je všeč podnebje, morski zrak, plaže, sprehodi… imam pa grozen strah pred globoko vodo! Spodaj berem o čolnih, me kar spreleti groza, da bi jaz mogla it nekam s čolnom… Še na trajektu mi ni ravno prijetno.
Sicer rada plavam, ampak samo dokler voda ni pregloboka…Že če gre kdo od bližnjih mal dlje plavat, mi ni prijetno.
Ima še kdo podobne “težave”?
Moja znanka.
Je bila prav smešna ko smo bili skupaj na morju. Dokler je vedela da z nogami doseže do tal je plavala brez vsakega problema, kakor daleč si hotel. Ko pa je enkrat ugotovila, da ne doseže več je bilo pa konec.
Jo je potem kolega enkrat zafrkaval-ko je še lahko dosegla do tal-da je šla predaleč, da ne bo več dosegla. V isti sekundi je nehala migati in se utapljati, pa čeprav bi morala dati samo noge na tla.
Mi smo to vse obrnili na zajebancijo, vem pa da zna to biti resen problem…
Joj, dobre ste!:) Očitno sem res mal čudna…
Sej sploh ne vem česa me je strah – težko razložim, pač globoke vode.:(
Smo imeli možnost it na nek izlet z eno manjšo ladjo, brezplačno – ampak nisem šla, ker je bilo še napovedano slabo vreme…
Se spomnim ko sem “mogla” it na Bledu na otoček – strah en teden prej…:)
Evo, nisi edina. Že, ko berem te odgovore o plavanju v globoki vodi, me kar stiska v prsih. Pa dobesedno mi je slabo, ko gremo s tamalimi na sprehod in zavijemo na kakšen pomol. Gledamo dol ribice v tisti črni vodi…o groza! In privezi čolnov, tisti štriki globoko v vodi…. Evo, imam že potne dlani.
Lep pozdrav in uživajte na morju,
Evo javlja se še ena strahopetka.
Tudi jaz imam strah pred globoko vodo. Nimam samo streha pred globno, strah me je tudi neskončnosti. Ta moj strah je vezan na morja, jezera in velike reke. Kar panika me zagrabi, da smo pomislim na vsa živa bitja v vodi. V bazenu straha ne čutim. Čudno ne? sicer niso tako globoki in široki, a zdi se mi da bi lahko plavala v 100m globokem bazenu, samo konec oziroma cilj moram videti. Poleg vsega v bazenu ni tistega občutka, da me lahko kaj zagrabi, da se lahko kam zapletem…
evo še ena, sem prav vesela, ker včasih imam občutek, da sem edina, ki me je strah globoke vode in noben od mojih bližnjih, tega enostavno ne more verjeti, razumeti, da je tako. Ful rada plavam, dokler vem, da voda ni globoka, potem me postane strah. Pa tako zavidam tisim,ki plavajo daleč, uživajo v globoki vodi. Na čolnu in ladji pa me ni strah ob misli, kako globoko je.
Po mojem bi vam pomagalo potapljanje. Lepo masko na glavo, po pod vodo, da človek dobi občutek, “kaj se tam dogaja”.
jaz nimam teh težav, a morje, voda, mi je zelo blizu in domače. Vse živo sem že doživela, kot otrok tudi skoraj utopitev (v bazenu), neurje na morju (jaz pa v njem), invazijo meduz itn itn…….a jaz ko zlezem vanj, se počutim domače. Najraje pa pokukam “spodaj”.
Enako. :))) Naj še dodam, da se drugače višine bojim, če npr. gledam čez balkon v stolpnici, imam občutek, da me kar dol vleče. V avionu mi je pa ful fajn. Pa sem se enkrat peljala s tistim tamalim aviončkom za panoramske polete z enim, ki se je šele učil za pilota, pa me ni bilo niti malo strah, sem prav uživala. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.