Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strah pred zobarjem

Strah pred zobarjem

Zivjo,

stara sem 20 let in imam hud strah pred zobarjem, natancneje imam strah pred bolecino, ker sem imela zelo grobo zobozdravnico pred tem. Posledicno so se mi zobje precej poslabsali, ker pri zobarju nisem bila ze dve leti. Kako premagati ta strah?
Iscem pa tudi novega zobarja in me zanima, ali poznate kaksnega fajn zobarja na Tolminskem in Goriskem, da bi se narocila pri njemu/njej?

Zobar ni nikomur prijeten, ampak ti povem, da sem bila se 100x hujsa od tebe, zdaj mi pa ni problem it k zobarju.

Mene je bilo tako strah zobarja, da sem imela res hud zobobol, nekaj dni sem samo lezala, noben tablet ni vec prijel, groza od zobobola. Komaj sem se nekako odpravila k zobarju, tisti trenutek, ko sem se vsedla na stol, me je zob nehal boleti! V cakalnici sem se tresla in jokala, kot da grem na giljotino, v ordinaciji sem se pa vsedla na zobarjev stol, ne na tistega za paciente!

To je bilo nekje v mojih 20ih, po tem nisem bila pri zobarju vec kot 20 let!

Enkrat sem se pogovorila sama s sabo, da se to pac mora, nasla zobarja in sla, lepo povedala, da imam hud strah, prvo me je dala na slikanje, potem sucala kamen, sele tretjic, ko sem prisla, mi je delala majhno plombico s protibolecinsko inekcijo.

In sem zrihtala vse zobe!

Sreco imam, da so moji zobje zdravi, zdaj imam 6 plomb, pa spulili so mi eno osmico. Ker drugace bi mi v 20ih letih razpadla celjust, ne samo zobje!

Zdaj hodim redno, no, ne cisto vsako leto, ker sem lenuh, da bi se narocila, tega pa res se nisem predelala.

Tako da, lepi se pripravi, naroci se, povej da te je zelo strah in te bodo ze temu primerno postimali.

Hvala za odgovor, vem da bom mogla iti ja, sem ze napisala email enemu zobarju v blizini, ce sprejema paciente. Poznate vi kaksnega fajn zobarja na primorskem?

skrtova… pri VSAKEM zobozdravniku lahko ZAHTEVAŠ lokalno anestezijo.

in dobiš jo zastonj in nič ne boli. kar boli tisti pik eno sekundo.

Ne poznam, vem pa, da nekateri delajo v sedaciji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close