Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Strah pred poroko

Strah pred poroko

Oba s partnerjem sva ločena, vsak ima enega otroka, vsak svoje stanovanje. Meni trenutno finančno kar gre, njemu precej slabše, ker je njegova firma v težavah, odplačuje pa še visok kredit za stanovanje (trenutno je višina kredita skoraj višja od vrednosti stanovanja). On bi se rad poročil, mene pa skrbi, kaj to pomeni za mojo finančno varnost, če bi v primeru črnega scenarija pri njem prišlo do zahtev upnikov in rubeža in podobno, on pa bi bil prijavljen in bi živel pri meni ? V stanovanju, kjer je on lastnik, živi njegov otrok. Kako je z mojo odgovornostjo za njegove dolgove in kako se lahko zavarujem?

Spoštovani,

verjetno je kredit vašega partnerja hipotekaren, kar pomeni, da je zavarovan s hipoteko na njegovem stanovanju. Vaše stanovanje je vaša last, vaše posebno premoženje, na katerega upniki ne smejo seči v izvršbi za dolgove, ki jih je vaš partner napravil – v kolikor se poročita, sta seveda po zakonu dolžna skrbeti tudi eden za drugega, kar pa ne pomeni, da vam upniki vašega moža lahko kar zarubijo premoženje: upniki vašega moža lahko v izvršbi zarubijo ½ premoženja, ki ga bosta /sta ga ustvarila skupaj ter njegovo posebno premoženje, ki ga je pridobil pred vajino zvezo.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close