Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Strah pred pijanim fantom

Strah pred pijanim fantom

Pozdravljeni!
Jaz imam en problemček.
Najprej naj pojasnim to, da sem skupaj z starši in bratom ter babico in dedkom živela v eni hiši. Ta dedek je bil alkoholik čist vsak dan se je napil. Približno 1x na mesec je prišlo do katastrofe. Dedek je že od svoje mladosti zaradi alkohola pretepal babico. Na srečo ga nisem videla nikoli ampak bila sem priča grdemu žaljenju, obnašanju… Posledica vsega je ostala v tem, da je babica zelo tiha in ne upa izražat svojega mnenja. In takrat sem zgleda mogla dobiti ta strah.
Sedaj imam fanta s katerim imava popolno razmerje. Zelo malo pije in v 1 letu se napije mogoče 2x. Prvič me sploh ni motilo bil je tudi v alkoholiziranem stanju pozoren na mene, lepo obnašal.. Drugič pa katastrofa zmerjal me je za vse to kar nisem (grdo žalil), obnašal kot da je samski, kot da me ni zraven.. Tistega večera še se zaj spominjam in kasneje ga je zelo obžaloval.Ker sem pa jaz kot oseba zelo občutljiva me je to zelo prizadelo ter ostal strah pred pijanom fantom. Ko se je napil tretjič je bilo spet podobno ampak ne tako hudo.
Tega straha se želim znebiti! ker je velik vzrok, da se razideva čeprav se to zgodi 2x na leto. Ko vidim, da mu začne “tečt” ga nenehno opazarjam, postavljam meje (moja napaka), zato postane zelo tečn, nato pa se začneva zelo prepirat.Tudi tako fejst, da bi lahko šla narazen.
Ker se zelo ljubiva bi rada oba vedla, kako bi blo najboljšev takih primerih. Da jaz odidem raje domov? Da še takrat jaz pogledam v kozarček in se malo sprostim? ….Hvala za vaše odgovore!

Tvoj strah pred alkoholom je čisto upravičen….dečko sicer pravi, da te ima blazno rad, ampak
le ne dovolj, da bi se brzdal pri pijači? Ima flaško vseeno še malo rajši, a ne?
Če ve, da se ne more obvladat, ko pije, naj pač neha, kje je tu dilema? Ali pa pričakuje, da boš
mirno prenašala žaljivke (in mogoče še kaj hujšega) , ker ga imaš pač rada?

Stran in to čim prej. Tako se začne. Vem iz svojih izkušenj. To se samo stopnjuje in stopnjuje. Samo stran.
Vem od očeta kako je bilo.

To, kar človek misli in dela v pijanem stanju je odraz tega, kar človek je. Četudi bi bil na smrt pijan (kar se vsakemu normalnemu človeku lahko kdaj pa kdaj zgodi), ni nobenega niti najmanjšega razloga, da bi bil s tabo žaljiv ali se kako drugače grdo obnašal do tebe.

Se strinjam s predhodnico. Nekaj ni v redu. In boš ponovila babičino zgodbo, če ne ukreneš česa – zdaj.

Pod to se podpišem. V pijanem stanju samo pride vse kar mislimo in čutimo na dan. Če ti takrat pokaže svojo grdo plat in te celo zmerja potem je med vama nekaj hudo narobe. Alkohol še ne more biti razlog takšnemu obnašanju. Moj je takrat ko se ga napije takšen cukerček, nežen pozoren in odprt, tako da me nič ne moti če se to zgodi nekajkrat na leto.

Če bi imela popolno, ne bi imela zdaj problema. A ne ?

Njegove žaljivke pač ne morejo biti odraz tega, da te zelo ljubi.

Oba imata marsikaj za razčistiti. In oba v sebi skrivata neke strahove, ki v teh primerih, ki jih seveda ne maraš, zelo dobro pridejo do izraza.
V tem primeru seveda ne moremo zanikati vpliva preteklosti, zato bi bilo dobro, če bi si bolj zaupala in bila iskrena drug do drugega. Da ti on zaupa svoje strahove in svojo preteklost ter ti s tem pomaga razumeti sebe in ti njega ter njegove izpade.
Lažje bo, če bosta o tem govorila in si zaupala. Ker, če ne bosta, ali pa nista sposobna, potem se bo le stopnjevalo in je bolje, če zdaj končaš vezo.

Jaz gledam na tako, oba pijana, ali pa nobeden. V tvojem primeru- stran. Škoda te je.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Zato pa bi v tem primeru abstinent bil dobra izbira.
Čeprav potem ne bi bilo popolne ljubezni.

VAU, 3 krat na leto se ga model malo nabunka, ti mu pa greš še sikat in mu dajat komando, koliko lahko in koliko ne. normalno, da te pošlje v 3 PM in je potem nesramen. kaj res ne morete pustiti človeka kdaj malo pri miru? ajd, če bi bilo to vsak vikend, da se ga nabije ali pa še bolj pogosto, bi zastopil, ne zastopim pa, ko tako poredko…. nasvet za desca: DESC PEJD STRAN OD TE BABE!

Popolna ljubezen… a to je tista pri kateri se žrtvuješ…?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

A še ti bi se ga napila, zato da njemu ne bi bilo treba nehat? Zanimivo žrtvovanje. Poskusi, saj najslabše, kar se lahko zgodi, sta dva pijanca, ki žalita drug drugega. Da bi pa on prenehal, pa verjetno niti ni opcija.
Sicer pa, če se želiš znebit straha, ga pusti na miru, ko je pijan. Če je do 2x na leto, bi to moral biti najmanjši problem. Problem bo, če se bo popivanje stopnjevalo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Takole je, če se pustiš komandirat. V lastni hiši si za hlapca. Ženska pride z eno vrečko pod tvojo streho, potem bi ti pa začela pogoje postavljat, kako boš ti živel v lastni bajti, namesto, da bi vzela cunjo v roke in z delom odslužila bivanje v tujem stanovanju.

A še ti bi se ga napila, zato da njemu ne bi bilo treba nehat? Zanimivo žrtvovanje. Poskusi, saj najslabše, kar se lahko zgodi, sta dva pijanca, ki žalita drug drugega. Da bi pa on prenehal, pa verjetno niti ni opcija.
Sicer pa, če se želiš znebit straha, ga pusti na miru, ko je pijan. Če je do 2x na leto, bi to moral biti najmanjši problem. Problem bo, če se bo popivanje stopnjevalo.[/quote]

Tukaj ni vprašanje ČE, ampak KO….in KO se bo stopnjevalo, bodo v igri še otroci, ki bodo na
polno želi sadove te silne ljubezni…

Sicer pa, če se želiš znebit straha, ga pusti na miru, ko je pijan. Če je do 2x na leto, bi to moral biti najmanjši problem. Problem bo, če se bo popivanje stopnjevalo.[/quote]

Tukaj ni vprašanje ČE, ampak KO….in KO se bo stopnjevalo, bodo v igri še otroci, ki bodo na
polno želi sadove te silne ljubezni…[/quote]
Tako daleč pa jaz iz te zgodbe nisem sposoben videt in niti ne bi zganjal panike. Opozorilo pa je dobrodošlo. Bi me pa zanimalo, kako je bilo z očetom. Včasih so otroci sposobni presekati določene vzorce oziroma slabe navade staršev. Zanimivo je, da je spustilo očeta in preskočila na dedka. Zakaj ne na pradedka?
Moj dedek je tudi pil in kadil (precej). Jaz nimam nobene od teh navad.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če se ga raje napije kot pa je s tabo, potem že nimata popolno razmerje
To se samo tebi tako zdi, ker izhajaš iz take družine kjer je bilo to normalni in dopustno, zato ničesar konkretnega ne ukreneš. Sicer malo drežnaš, ko vidiš, da se ga bo spet nacedil in to je tudi vse. Nisi pa sposobna (zaradi preteklosti) realno ocenit težave.
Pregovor pravi da je v vinu resnica! Torej ?
Če je resnica to kar ti govori v opitem stanju, potem….. to vajino razmerje NI popolno, žal.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

skela… tvoji nasveti so v vsaki temi. res si znalka. zakaj ne odpreš posvetovalnice? aja, seveda , saj si samska , najbolj pametna na svetu, ki zna rešiti vse težave, za vsakega, vendar samska in 24 ur na dan visiš na internetu.

… reče mlečnozobec,ki se ne zna pogovarjat, pa se mu zdi fino, da je trol….
Dej od…pikej mali…

Samo bejž. Iz majhnega zraste veliko. Preteklost imaš že dovolj obarvano, da veš česa si ne želiš.

In vino veritas.

Ko je trezen ima masko, ko je pijan pa mu pade dol. Takšen kot je pijan je on v resnici.

In ne, ne moreš mu pomagati, takšen pač je.

Kaj pa, če je obratno in ima masko takrat, ko je pijan in je brez, ko je trezen? Zakaj prepričanje, da je človek, ki je pod gasom, brez maske?

Kaj pa, če je obratno in ima masko takrat, ko je pijan in je brez, ko je trezen? Zakaj prepričanje, da je človek, ki je pod gasom, brez maske?[/quote]
Večina pije zato, ker si pod vplivom alkota upajo več, kot brez.
Padejo določene zavore in človek lažje izrazi tisto, kar običajno ne zmore in zato skriva.

Zaradi vpliva alkohola je človekovo dojemanje in presojanje situacij moteno, zato si domišlja, da je neka situacija manj nevarna, kot je v resnici. Od tod potem navidezni občutek zvišanja poguma.
Kar pa pomeni le to, da človek živi v strahu in v treznem stanju ne upa izraziti svojih občutkov in misli.

Samo stran od pijanca. Stvar se bo vsako leto močno stopnjevala, dokler ne boš ti totalno uničena. Škoda te je. Bolje večno samska kot s pijancem.

Kaj pa, če je obratno in ima masko takrat, ko je pijan in je brez, ko je trezen? Zakaj prepričanje, da je človek, ki je pod gasom, brez maske?[/quote]

Za ustvariti, nositi masko, mora imeti oseba nadzor, kontrolo nad tem, kar počne, se mora obvladovati.
Pijan človek to kontrolo izgubi.

Večina pije zato, ker si pod vplivom alkota upajo več, kot brez.
Padejo določene zavore in človek lažje izrazi tisto, kar običajno ne zmore in zato skriva.

Zaradi vpliva alkohola je človekovo dojemanje in presojanje situacij moteno, zato si domišlja, da je neka situacija manj nevarna, kot je v resnici. Od tod potem navidezni občutek zvišanja poguma.
Kar pa pomeni le to, da človek živi v strahu in v treznem stanju ne upa izraziti svojih občutkov in misli.[/quote]
Ljduje pijejo tudi (predvsem) zato, da določene stvari momentalno “pozabijo”. Stvari, ki jih težijo ali jih ne zmorejo rešiti. Ne gre se toliko za izražanje, pač pa bolj umik od določenih težav.

Oziroma s pitjem alkohola utišamo v sebi en glas, ki je nezaveden, ga pa čutimo. To je hkrati tudi občutek za nevarnost (zato so osebe pod vplivom alkohola navadno pretirano pogumne). Postane pa ra glas toliko glasnejši, ko alkohol popusti. Pojavi se v obliki “mačka”. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close