Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice strah pred letenjem?!?

strah pred letenjem?!?

Pozdravljeni!

Predlani sem letela z letalom v Turčijo – zaradi turbulence nas je precej pretreslo, jaz pa sem dobila neznanski strah pred letenjem? Ima še kdo takšen strah? Kaj mi svetujete? Čez 4 dni grem ponovno na letalo (prvič po Turčiji) in me že zdaj skrbi. Kakšen nasvet kako pregnati strah in paranojo?

Mateja

Podobno težavo ima tudi eden najboljših nogometašev sveta

Nizozemec Denis Bergkamp. Pravijo mu kar “neleteči

Holandec”. Pred kratkim je končal kariero pri Londonskem

Arsenalu. Torej je mogoče živeti (in uspeti) v življenju

tudi, če ne letiš z letalom.

LP!

Š3tof

brez zamere samos, ampak ne vem če je ravno to vprašala in tudi dvomim da ji bo to pomagalo

mateja,
glej tehh strani je v angleščini ogromno, dost je komercialnih, ki prodajajo CDje ali prierejajo kurze. pri nas glede na majhnost letalskega prometa tega subjekta (kot veliko drugih) ne boš ali zelo težko našla:

v angleščini je ogromno:

ČE pa ti je nemščina bližja pa tole:

tudi forum v nemščini imaš o strahu pred letenjem:

malo sem poiskal, tega je ogromno, poskušaj z googlom in temi besedami ki sem jih navedel

… pa tudi mi smo že na tem forumu dajali nasvete, kako ga premagati. Zato mogoče prebrskaj in boš našla. Mislim, da je bil celo isti naslov.

Hvala lepa za odgovore, pomoč in linke. Vsekakor bom se sama malce prebrskala in upam, da bom nekako premagala tisti največji strah,… V nedeljo bom letela, tak da imam še nekaj časa, da se psihično pripravim. Hvala vsem še enkrat!

Lep pozdrav in lep dan!

Mateja

No, če gre za tako velik strah, potem je najboljše, da vzameš kak apaurin ali leksaurin (na recept). Pa bo boljše! Boljše s kemijo pomiriti živce, kot pa ves čas vožnje trepetat v strahu.

Sicer ti najbrž ne bom pomagala, a imam podobno izkušnjo kot ti.
Nikoli me ni bilo strah letenja, še ful fino mi je bilo, uživala sem na letalu sto na uro – dokler nas ni enkrat na enem letu res orng streslo, da so stevardesam sendviči po tleh leteli, jaz sem pa prvič videla, zakaj je dobro, da si na letalu privezan, ker bi me sicer iz stola vrglo:))

In mi je bilo potem nekaj časa res neprijetno letet in na nek način je ta strah ostal.
Letet sem morala pa takoj za tem letom, čez 14 dni in takrat je bila kar kriza, moram priznat, me je bilo prav strah. Pa ravno na tem naslednjem letu smo morali na pisti ful čakat na vzlet zaradi “tehničnih težav” in eni tipi s slušalkami na glavah so se šetali po avionu…:))
Takrat sem pomislila, da je še cajt, da grem ven in grem z vlakom domov in si rešim življenje:))))
potem smo vzleteli in so nam takoj rekli, da naj ostanemo ves čas privezani zaradi morebitnih turbulenc in celo leteli smo isto linijo kot je bila tista, na kateri nas je prej zrukalo:)

Ha, ha, to je bil res test zame, sem se ful počasi premikala na stolu, da ne bi zmotila letala, ha, ha!

Pa je bilo vse kul, prav lep let.

In potem sem še velikokrat letela in sem se spet naučila uživat, čeprav priznam, da en strah je majčkeno ostal. Prej na letih letala še čutila nisem, kaki tresljajčki so bili še luštni za poživitev:)), po tistem tresenju sem pa malo začutila, kako zgleda, če se res začne kaj dogajat.

Ampak sem sprejela, malo sapo zadržim, ko vzletamo (da ne bi motila letala:)))), potem v zraku se pa sprostim.

Tako da se boš navadila po mojem spet na letenje, saj ima svoj čar. Jaz letališča in letala ful obožujem, čeprav držim sapo ob vzletu:)))

Nebo, najlepša hvala za tole opisano izkušnjo. Hvala in lep dan!

Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close