Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Strah pred letenjem

Strah pred letenjem

Pozdravljeni !

Rada bi spoznala način, kako prmagati strah pred letenjem. Nekaj malega sem ze prepotovala, a mi nestrpna pričakovanja na odhod vedno pokvarijo vse možne zgodbice o letalih, ki jih sama ustvarjam (strmoglavljenja, teroristi…)

A obstaja kakšna pomoč ali sem brezupen (in edini) primer? Želja po potovanjih pa je tako velika, da možnost “ne iti” sploh ne obstaja…

Nasveti?

LP Neža

Vožnja z letalom ni nujen pogoj za obisk kakšne eksotične dežele. Še bolj zanimivo se je odpravit po kopnem. Predlagam pot do Indije. Tako sproti spoznavaš različne kulture, se navajaš na drugačen način življenja, na drugačno podnebje. Prehodi so tako mehkejši in kulturni šok je manjši.
Ko pa si enkrat v Indiji, imaš za vrnitev samo dve varianti, ali nekajurni polet in naslednji dan že v domači postelji oz. za polno mizo ali pa spet ure in ure na vročih avtobusih in vlakih po poti, ki si jo že prevozil. Strah pred letenjem v tem primeru garantirano izpuhti.
Sedaj pa le na pot! Kemo

rešitev: potovanje z avtom ali turističnim avtobusom

za jesen 2003 načrtujem / poudarjam načrtujem.nisem se še odločil / potovanje v wales./anglija/glede financ mi trenutno slabo kaže.a se ravno tako kot ti bojim letenja.je ni stvari ki bi me spravila v letalo.če iščeš sopotnika za potovanja po evropi piši na gornji e – mail.

za anglijo je potrebnih vsaj 500 evrov.nekaj se prišpara z digitalnim filmom in izognitvi londona / velikih mest. 500 evrov je približno 115000 sit.youst hostlom se velja izogniti.zaradi kraj.1987 leta sem bil v litohoru pod olimpom.ostal brez rudzaka.ostalo sem imel v sobi.zgovoren primer.

nekaj dražji so rynairovi hoteli ali penzioni na podeželju.od 20 – 30 evrov na dan.hoteli v mestih od 40 evrov na dan.

poceni prevoz do anglije in nazaj je last minute service ilirike.seveda se hotele lahko rezervira in plača tudi preko katere koli slovenske agencije.

za začetek pa predlagam izlet v trst

http://users.volja.net/lordwales/trstadoz.html

lp lord

Seveda se da povsod priti tudi brez letala, vendar pa to vzame precej časa in v nekaterih primerih (primer London) je tudi dražje. Če imaš časa napretek, se vsekakor splača odpraviti na kakšno pot tudi z drugimi prevoznimi sredstvi, predvsem zato, ker na poti ogromno vidiš in doživiš.
Dejstvo pa je, da je letalski prevoz še vedno najvarnejši način prevoza in veliko večja je verjetnost, da doživiš težko prometno nesrečo z avtom (sploh v Sloveniji), kot pa da doživiš letalsko nesrečo. Pozabi na teroriste, saj je zdaj na večini letališč, ki so bolj na udaru, močno poostren nadzor. Pozabi na letalske nesreče. Če se da, pojdi na pot z nekom, ki mu zaupaš, da ti pomaga čez prve krizne trenutke, mogoče vzemi s seboj kakšno glasbo ali kaj drugega, kar te pomirja. Konec koncev je vse v glavi. Pa srečno pot!

odgovor stripyiju : potovati v london po tleh je dražje.ni nujno.rešitev se kliče : last minute ilirika.

kar se pa tiče londona in sploh tujine – je sploh gdo razen mene na forumu ki potuje po sloveniji in soesdnjih državah.je kdo že bil v furlaniji?

http://users.volja.net/murphylaw/kopriva.html

sicer pa – vsak naj izbere cilj ki mu ustreza.in naj ne pozabi na prehojeno poptniško pot.in naj se srečno vrne domov.

sicer pa – london je predrag !

A imaš ti delnice pri Iliriki ali kaj? No, mimogrede sem pogledal na njihovo stran, pa sem našel le London z letalom iz Avstrije. In to za precej višjo ceno, kot bi lahko prišel sam. Nekaj časa je bila cena iz Celovca do Londona celo 25 EUR. Prištej še 12 GBP (9 za študente) za prevoz Stansted-London in prevoz do Celovca (Kranj-Celovec, štirje v avtu, kakih 500 SIT). To skupaj znese manj kot 11000 SIT. Za ta denar te bo kdo težko peljal tudi do Murske Sobote, kaj šele do Londona in nazaj. Sedaj je do konca marca cena letala 45 EUR. Cene hostlov so pa enake za Iliriko, kot če vzameš sobo sam (dvoposteljna).
Po Sloveniji in sosednjih državah potujem tudi sam in to kar precej, ampak se mi zdi, da je ta stran namenjena bolj večdnevnim potovanjem in ne vsakemu izletu na Šmarno goro. Ampak če ti paše pisati o tem, pa kar uživaj.

Neža, Kemo ima prav! Letalo je ugodno samo takrat, ko ima človek omejen čas in postane turist. Sam sem že 91 leta sklenil, da bom potoval po tleh. Ko sem letel iz Bankoka smo leteli nad Indijo in v letalu so vrteli staro kriminalko, ki sem jo že videl. Skozi okno pa sem pod sabo gledal Himalajo in indijsko planoto, s cestami mesti in polji. Takrat sem sklenil, da hočem biti tam doli med ljudmi. V tujini so organizacije, ki se ukvarjajo samo s potovanji po tlah – over land (Exssodus, Rottel,Desert fox…). Nekaj takega uvajam pri nas tudi sam. Mogoče se bo tudi pri nas prijelo (www.if-nomad.com)? Poleg Evrope se da po tleh obdelati še Afriko in Azijo. Preko oceanov bo pa treba leteti! Kljub temu, da uživam v letenju sem se odločil za trdna tla, saj vsak prevožen km ponuja nekaj novega!
Pot pod noge Neža!
Nomad

odgovor stripiju :
za 11 jurjev se pride v london tudi z železnico.seveda je treba malce slepariti.potovati je treba z navadnimi vlaki oziroma inter citiji ki nimajo doplačil.guncanja je za cel dan a vmes se da malce ustaviti.in spoznati ljudi in deželo.kot to pravita kefo in nomad.

jamranje o dragem prevozu iz standdolfa v london je velikokrat prežvečena tema.kaj neki vidite v londonu?bolj skomercializiranega in oholih turistov polnega mesta v evropi ni

lp lord

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close