Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strah me je prekiniti stik

Strah me je prekiniti stik

[/quote]
ja vsak verjetno res ne bo šel razlagati na forumu.pa če piše je zato,ker jo zanimajo mnenja,izkušnje.se ti ne zdi?v reali izkušenj ne dobiš.
[/quote]
Mislim, da niste dobro razumeli mojega zapisa. Ženska opisuje, da ne upa prekiniti stika, verjetno bi jo naj bilo strah. Opisuje celotno zgodbo v detajle… Ampak, ko je človek resnično v takšnem stanju, ko se bojiš posledic, ko si paničen, možgani niso sposobni tako temeljito opisati zadeve. Ko si resnična žrtev, bežiš, se skrivaš in vso krivdo preneseš naše. To ni stanje, v katerem se bi v miru vsedel na stolček in napisali zgodbo takšno kot je zapisala ta gospa. V strahu in paniki zapisane zgodbe bi bile povsem drugačne. Preberite kakšen zapis v stanju strahu in panike. Kako odreagiramo, ko nas napade agresiven kuža?? Se mar vsedemo in ga pocarkljamo? Ne, brezglavo zbežimo nekam vstran. In prav takšen strah, ko nam je za hip vzbudil ta kuža, je v nas prisoten kadar smo žrtve psihičnega ali fizičnega nasilja. Takrat nismo sposobni sestavljati zgodb, takrat se borimo za preživetje. Ne želimo ne slišati še manj pisati o osebi, ki nam počne slabo!

Obratno ampak tak ko je en napisal, nevarno je skrito za oči. Ta model je pač obseden s teboj ker si edina ko si ga poslušala.
1 leto sem trpel frendico za vratom. Bil tam za njo, nikoli nič imela, vedno je bila polna problemov, iz nule je naredila smrtno resno stvar.
Odličen nasvet, IGNOR in spet IGNOR. Meni ni dala mira ni en dan, delala mi je sramoto, govorila laži okrog, uničila mi je prijateljstva, mi sledila, težila sto na uro na vsakem koraku. Hodila mi je na dom
zvonit. Proti koncu tudi sosedu in spraševala kje sem, s kom sem pa tako naprej.

Ko sem se nehal sekirat, je tudi ona odnehala. Dokler mu boš dajala odgovor, naj bo to SMS, pozdrav, klic, dovolj je takemu, da dobi odziv in bo skakal za teboj. Klicev ne prekinjaj, ne ugasaj telefona, daj ga na mute in živi dalje

Ce bos upoštevala napisano, bo odnehal.

V bistvu je naravno prav, da, če se ne bo branila in ubranila, jo bo pshihič ugonobil. brani pa se lahko tako s pravicami ki izhajajo iz pozitivnega prava, kakor ali pa predvsem z osebnostno resocializacijo= naj se več ne gre kurbarije.

Kakor ne ločiš med prekrškom in kaznivim dejanjem, očitno nisi zmožno doumeti tudi razlike med iskanjem krivde in odkrivanjem vzrokov, kaj šele, da bi kaj vedelo o sinergiji med vzroki in njihovimi logičnimi posledicami.

Sicer je spuščanje na osebni nivo v komuniciranju o odnosih eden prvih znakov maloumnosti. Torej če misliš, da veš kdo sem in misliš da imaš karkoli od nadaljevanja od jaj…, pridi in mi v fejs povej kar mi gre. Razumem pa, da je lažje anonimno agitirati za pomoč kurbam, da bi tako odvračalo pozornost od odgovornosti za lastna malovredna dejanja.
[/quote]

Miki … dobro jih razkrinkaš 🙂

Pozdravljena,
Dvakrat sem prebral tale tvoj spis in mi marsikaj ne gre skupaj.
Nobenega ne bom obsojal, ker je to zelo nehvaležno(sploh če ni osebno poznanstvo), se pa resno sprašujem sledeče…
Prvič:
če si srečno poročena kot praviš, imaš dva otroka in ljubečega moža(urejeno družino), zakaj za božjo voljo si spustila v svojo bližino drugega moškega, oziroma si se z njim sploh začela sestajati? Prijatelj? Znanec? Na videz znana oseba? Chat friend?
Ali pa samo radovednost do kakšne mere lahko drugemu moškemu zmešaš glavo?
Drugič:
reakcija, oziroma, se bom raje tako izrazil-nereakcija tvojega moža na vse skupaj se mi zdi velika uganka-ali pa sploh dolgo ni vedel, da se z njim sestajaš, da bi mu bilo vseeno oziroma se mu je zdela zadeva “nedolžna” pa pri meni ne “pije vode”…
Ne razumem tvojega moža, da je tvoje sestajanje z drugim takole toleriral(pa sam sploh nisem ljubosumen, ampak da bi moja žena kaj takega počela-dream on).
Tretjič:
Če si se že začela sestajati s tem moškim, bi ti ob prvem njegovem vsiljevanju denarja moral zazvoniti alarm v glavi. Bi pač pustila tistih 100€ na mizi. Ja, je veliko, ampak nič v primerjavi s tem, da si zdaj skoraj ne upaš ven med ljudi, ker se stalno sprašuješ kje boš nanj naletela. Nekaj si zapomni do konca življenja v svoje dobro-NIČ v življenju ni zastonj, NIČ.
S sprejemanjem njegovega denarja si mu dala neko upanje, on je s tem dobil posredno tudi neki nadzor nad tabo in glede na napisano bo hotel vedno več. Da drugemu človeku pustiš kar tako, da ti plačuje položnice? Verjamem, da je bilo “cool” od začetka, ampak osebno tega NE razumem…
Oprosti izrazu, ampak lisici si odprla vrata v kurnik in ta lisica ti je zdaj naredila sranje.
Četrtič:
Imaš dva otroka! A si mogoče pomislila, da bo sedaj lahko ta tip, ker si ga dala na “ignore” lahko začel zalezovati vso družino(kar močno upam, da ne) in vam zagrenil življenje?
Navsezadnje se je preselil iz 200km oddaljenega kraja na samo 30km oddaljenosti od tebe. Zakaj že? Ti si ta razlog. Zaljubljen je, verjetno tudi posesiven in hoče te imeti.
Že zaradi otrok bi jaz trikrat premislil preden bi se spustil v kaj takega…

Kako boš rešila situacijo? Ne vem!
Vem pa, da ne bo enostavno.
Življenje je ena sama šola in ti si, kot kaže, na tem izpitu padla.

Te čisto razumem, ker so mene že 2x nadlegovali. Je zvohal moj domači in službeni naslov in mi pošiljal svari. Ko mi je napisal, da darilo ni šlo v nabiralnik in mi ga je zato dostavil v službo, sem skoraj v nezavest padla. Do mojega telefona je tudi prišel. Drugi mi je z avtom sledil, me čakal za vogali in ne bom govorila kaj je še počel. Skoraj ob pamet me je spravil. Vse skupaj sploh ni smešno… to je komentar za tiste, ki se jim morda zdi izmišlheno in potem modro komentirajo. Vsekakor ne postanejo obsedenci samo popolni neznanci, ampak tudi ljudje, ki jih nič hodega sluteč pripustimo k sebi, pa se potem izkažejo…
Ljudje gredo lahko v norosti zelo daleč. Če imajo resno osebnostno motnjo, lahko objekt občudovanja hitro postane objekt sovraštva in mirno ti lahko kaj naredi iz maščevanja za zavrnitev. Že obsedenost sama kaže na patološko čustvovanje. Lani je takšen obsedenec ubil nosečnico na Dolenjskem, če se prav spomnim. Obsedenost je bolezenska. Ne se hecat in ga prijavi, da ne bo kakšne bedarije naredil.

:)))))))))))))

Njegova mama je bila na onkološkem. Mislila sem, da bo prišel pred tem ko jo bo pobral, prišel je pa po tem z njo. Preko fb sva se začela pogovarjat. Kako si, kaj delaš, parkrat sva se zaklepetala in je naneslo. Na začetku je to bil drug človek. Zdel se mi je zanimiv, ker nikoli ni govoril in težil tako kot drugi. Veliko je spraševal in vedno je najdel temo za pogovor. Govorila sva recimo o glasbi, Afriki, živalih in je vedel o vsem vse, marsikaj me je naučil, ve vse o meni, o možu, otrocih, zdaj ga imam pa na glavi.
[/quote]

Sori, ampak kaj ima poročena ženska, ki ima 2 otroka, se sploh pogovarjat na FB z nekimi neznanimi tipi??? Ne vem, a ženske sploh ne pomislite, kam ti pogovori po raznih chatih s tipi, v 99,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerov vodijo???
Če se jaz kdaj pogovarjam s kom neznanim prek chatov ali app-ov, mi je kristalno jasno, da imajo v ozadju nek interes zame, za kaj več. Si ne delam utvar, da je to samo nek prijatelj, mišljeno v pravem pomenu prijateljstva. Pravi moški prijatelji so tisti, ki jih imam že leta, točno vem, kako tiktakajo in vsi vemo, kje so meje.
In nikoli, ko sem v kakšni zvezi, mi na kraj pameti ne pride, si iti dopisovanje z nekimi neznanci.
Kaj torej tebi manjka v zakonu, da si takole nabasala na tega tipa? Pustimo zdaj to dejstvo, da je s tabo obseden, to si nenazadnje lahko pričakovala. Razen, če si res tako naivna ter prepričana, da si moški z neznankami po spletu pišejo, ker si želijo prijateljic. Ja, geji že mogoče, hetero pa ne.

Zdaj tudi ne vem, a imaš tako tolerantnega moža ali tudi isto naivnega, ki mirno opazuje, kako si žena piše z neznanci po netu, se potem z njimi dobiva in nikomu ništa. Zdaj, za vrhunec vsega, te mora pa še reševat pred njim. Ojej! Jaz bi ti jih orenk napovedala, če bi bila on.

Pišeš, da tip plačuje vaše položnice, pa glasbeno šolo in na FB sta se spoznala (kjer verjetno imaš ime in priimek), a po drugi strani ne ve, v kateri hiši živite? Kako je to možno? A na položnicah ni naslova? Tole nekaj ne gre skupaj.

Sori, ampak kaj ima poročena ženska, ki ima 2 otroka, se sploh pogovarjat na FB z nekimi neznanimi tipi??? Ne vem, a ženske sploh ne pomislite, kam ti pogovori po raznih chatih s tipi, v 99,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerov vodijo???
Če se jaz kdaj pogovarjam s kom neznanim prek chatov ali app-ov, mi je kristalno jasno, da imajo v ozadju nek interes zame, za kaj več. Si ne delam utvar, da je to samo nek prijatelj, mišljeno v pravem pomenu prijateljstva. Pravi moški prijatelji so tisti, ki jih imam že leta, točno vem, kako tiktakajo in vsi vemo, kje so meje.
In nikoli, ko sem v kakšni zvezi, mi na kraj pameti ne pride, si iti dopisovanje z nekimi neznanci.
Kaj torej tebi manjka v zakonu, da si takole nabasala na tega tipa? Pustimo zdaj to dejstvo, da je s tabo obseden, to si nenazadnje lahko pričakovala. Razen, če si res tako naivna ter prepričana, da si moški z neznankami po spletu pišejo, ker si želijo prijateljic. Ja, geji že mogoče, hetero pa ne.

Zdaj tudi ne vem, a imaš tako tolerantnega moža ali tudi isto naivnega, ki mirno opazuje, kako si žena piše z neznanci po netu, se potem z njimi dobiva in nikomu ništa. Zdaj, za vrhunec vsega, te mora pa še reševat pred njim. Ojej! Jaz bi ti jih orenk napovedala, če bi bila on.
[/quote]
jaz imam več moških iz celega sveta na fejsu.tudi slovenske.imamo skupne interese.
in ne niso me dodali zaradi tistega…
ampak zaradi skupinih interesov,hobijev.in tudi le o teh stvareh smo se pogovoarjali.brez osebnih zadev.
partnestvo,leta,sluzba…

bla bla bla……………………………………..

In kaj ste rešili?

Imas pa velik casa, da ob mozu, otrokih, hisi, sluzbi, od solskih dejavnostih pomislis se na enega “zaljubljenca”…

Kako je sploh prislo do tega da sta se zacela dobivat?

točno tako … ko je prvič dal denar, bi morala na mizi pustiti  … pa kako eno leto hodit z nekom na pijačo, če postaja drugačen od prej, si drugače razlaga stvari, kot so … to je treba zatret v kali , vsak klepet, vsako prijazno gesto si drugače razlagajo taki – kot da so v zvezi … edino, če ji je res tako pasalo, da dobi denar … piše, da se ga je branila, vzela pa ga je …. pa kaj, če bi ga pol natakarica ali pa kdo drug pobra. Treba je pokazat takoj, da se noče denarja in ga tudi ne vzet …. pa pismo, na fb se ga da zablokirat, tam se reši problem takoj … pa po pravno pomoč in na policijo prijavit zdaj, da bodo vsaj kak zaznamek naredili in ugotovili, a je že kdaj prej to komu človek počel podobno … pa mož, ja, mislim … halo …. da bi res kar celo leto mirno gledal tako .. denar diši …. in pol je tako kot v tistem vicu, ki  je v komentarjih napisan …

Odgovor na objavo uporabnika
En divja, 23.07.2020 ob 19:47

Ok, ne vem, kaj vam vsem seka, jaz samo vem, da se kot poročena mati z ostalimi deci pogovarjam le o vremenu in politiki… Avtorica, kje si ga sploh našla?! Moj bi ga steral v tri pm, preden bi vprašal za telefonsko! Pa kaj mate to ene papke za dece! Upam, da je provokacija.

amen … ja, tako je  … k meni začne kdo bluzit, prec porihtam .. sploh eni poročeni začnejo kar nakladat .. ma, sam naj gre tak od mene, takoj zarohnim, naj se s svojo žensko ukvarja, ne pa naklada drugim … in moji znanci vedo, kako mislim , in dajo mir …. taki psihoti pa sploh, takoj je treba meje postavit … a ne?

Odgovor na objavo uporabnika
Neznana karma, 23.07.2020 ob 10:06

Pozdravljeni, stara sem 27 let in imam družino, dva otroka, skrbnega moža in zaljubljenca iz 30km oddaljenega mesta.
Vozil se je dvakrat tedensko, da me je videl in vsak mesec plačal naše položnice. Večkrat sem mu povedala, da sem poročena in da ne morem z njim imeti nič. To dobro ve. Ko sva se vidla, sva šla na pijačo ali večerjo, potem mi je dal še 50 ali 100€, da kupim kaj zase ali za otroka. Če nisem hotela vzeti je vztrajal tako dolgo, da sem dala v torbico. Vedno sem ponavljala, da nočem njegovega denarja in da sva samo prijatelja. Za otroka je zmeraj prinesel igračo, plačal glasbeno šolo, kupil telefon…to je počel sam od sebe, za nič mu nisem rekla, za nič prosila, hotel mi je ugajati, da sem bila vesela. Glasbeno šolo je šel plačat na blagajno, ker ni imel podatkov za nakazilo.
En večer je prinesel prstan in me hotel zaročiti sred centra. Okrog je stalo nekaj ljudi, ki so gledal vanj ko je čepel in sem ga zavrnila. Čist je ponorel, začel jokat, se dret in brcat v smetnjak, da bi ga pomirila sem rekla OK, samo zato, da se je umiril. Kasneje sem mu jasno dala vedet, da nisem mislila resno. Ponovno je norel, zato sem šla.
Od tega dne ima v glavi, da sem njegova, se pa ne dobivam več z njim od takrat ker tip ni čist ok. Začel je pisat, da nima nobenega za pogovor in pogreša mojo družbo. Dogovorila sva se, da če bo rabil pogovor ali bo osamljen, me naj pokliče in se bova pogovarjala. Čez čas je postal nadležen in se hotel pogovarjat o neprimernih stvareh, zato se mu nisem več javila. Klical je z drugih številk, vse sem blokirala a klical je nonstop in sem zamenjala številko, po 10 letih zaradi njega.
Bil je mir kakšen mesec. V baru ob trgovini dela moja sestra in videva njegov avto. Včasih se pripelje in sedi not cel dan, včasih več ur, včasih po par minutah odpelje. Vedno parkira na istem mestu. Redko kam grem, če grem ga pa srečam in najdem izgovor, da čimprej grem. Nazadnje sem se prestrašila, ves je bil zanemarjen, umazan od barve in smrdel, sem ga samo pozdravila in na hitro odslovila, ker sem zamujala k frizerju in se je pripeljal tip za menoj, obrnil je pred salonom in se odpeljal, očitno je preveril, če sem se mu zlagala. Isti dan zvečer je dal moji sestri sim kartico in nov telefon, da se mu lahko javim.
En teden se je opravičeval, skos pisal smse in mmse, tidop tidop tidop na vsake nekaj minut, sploh zvečer je bil pri volji, 57 smsov do jutra je napisal. Piše skos isto, kako si, kaj delaš, si sama, kako si, kdaj boš sama…. Rekla sem mu, da rabim čas zase in za otroke in naj mi da mir, na fb mu tudi nisem odpisovala več. Ni bil nikoli nesramen, mož pa pravil, da se je zaljubil in da sem postala paranoična. Po prebranih smsih je spremenil mnenje, vidi da ni zdrav in rekel naj prekinem stik. Prekinila bi stik z njim, si pa ne upam, ker sem videla kakšna žival je postal takrat. Probam ga držat čimbolj na off, samo če ne odpišem, pa čaka na parkingu in ko slišim avto, gledam skozi okno, kdaj se bo pripeljal na dvorišče hiše.
Ne ve točno katera hiša je naša. Povod da to pišem je, ker mi je napisal ob osmih zjutraj, da bi rad spoznal moja otroka, ker je kupil včeraj veliko in drago presenečenje in da ga hoče izročiti osebno. Odpisala mu nisem. Pred eno uro je spet pisal, da se vozi in da bo cel čas v mojem kraju in naj napišem, ko bomo imeli čas, da razume, da je za otroka tujec in da naj jima povem kaj lepega o njemu, da se ga ne bosta prestrašila.
Naredil ni nič, samo zdaj me je pa res strah, ker tole pelje vedno dlje. Možu sem napisala SMS, domov se pa vrne v torek, je šel mamo zaradi slabše pokretnosti spremljat v Dobrno. Pravi da lahko pride takoj domov če bom rekla da je nujno. Tale kot da bi vedel, kdaj ga nebo in imam občutek, da je čakal ta čas, ker sem mu to slučajno omenila enkrat v pogovoru. Klicala sem sestro, naj bo pozorna če vidi njegov avto in da mi pošlje nekoga gor za družbo.

Kako se losat takega bolanega tipa? Od začetka se je zdel prijazen in razgledan, zdaj pa tole kar pišem. Kolk je vsiljiv je tolk pameten, da ne napiše nič ko bi ga lahko stalo.
Na fb ima 4 prijatelje, Zuckenberga, neki dve gostilni iz Hrvaške in mene. Ja res! Ko odprem fb se vsuje kup sporočil, skos je izgleda aktiven, podnevi in ponoči in si ne upam več online.
Resno, kako se ga losat? Če se se le da, ga bi odpravila na kar se da taki osebi razumljiv način.

Ti si čist ena navadna čipa,saj te je vendar plačeval(položnice,glasbeni šoli,gotovino).,Fuj,baba!??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close