Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Strah in kulturniki

Strah in kulturniki

Na ta forum sicer nočem vpeljevati političnih tem, ampak glede na to, da ne vem, kje naj poiščem odgovor, in glede na to, da verjetno ta forum le obiskuje kakšen kulturnik, me zanima naslednje:
Kulutniki so pred kratkim podpisali peticijo proti ukrepanju uprave Dela zoper novinarja. Vse lepo in prav, se strinjam, tudi sam bi podpisal, če bi podpisna lista prišla do mene. Ne razumem pa formulacije “strah se plazi po Sloveniji”. Meni se ne zdi, da bi se plazil kaj bolj ali kaj manj kot pred desetimi leti, pa takrat ni bilo ne duha ne sluha o takšnih pobudah zaspanih kulturnikov.
Zato kulturnike, ki obiskujejo ta forum, in druge forumaše prosim, če mi lahko naštetejo npr. tri resnejše primere strahu, ki se plazi po deželi, in ki se niso pojavljali npr. že pred leti.
No, sam se lahko domislim:
1.) vedno težjih razmer za kulturnike (filmarje npr.)
2.) zgoraj omenjenega primera novinarjev Dela ne morem šteti sem, ker se take stvari dogajajo že ves čas
3.) ????
No hard feelings pa to, res ne mislim polemizirat in netit strasti, samo fibrec me matra, ker sem očitno malo za luno.

Takole iz glave – primer Mira Petka.

Navsezadnje tudi Pikalo s svojim Modrim e.

OK, ampak tadva primera imata tudi že brado. Zakaj torej niso reagirali s peticijo takrat?

Odkar sem sama v DSP in Penu, smo vseskozi protestirali proti vsaki obliki pritiska na novinarje in kršenja svobode govora oz. umetniškega izražanja.

Oja, lahko bolj natančno definiraš trenutni “strah, ki se plazi”?

Po deželi se plazijo kvečjemu kolone s sumljivimi tablicami in prenaloženimi kovčki Thule, in mislim da jih je res strah, ali bodo zamudile trajekt. Po mojem skromnem mnenju.

“,” še vejica, ki manjka zgoraj 🙂

New Report

Close