strah
V hišo smo dobili čudovito psičko labradorko.Stara je 10 tednov. Tu pa se začenja moj problem. Že od malih nog se bojim psov. Mislila sem, da strahu pred našim pa ja ne bo. Toda zmotila sem se.Pes je začutil, da se ga bojim, tako, da name laja, renči, kaže zobe.Prosim svetujte, kako naj ravnam, da se znebim strahu.
daj no, 10 tednov star kužek se verjetno tebe bolj boji kot ti njega.
To da renči in kaže zobe je zanj igra, ti pa si tu da vodiš igro. Vzami igračo , cunjo in se cukaj z njim, pohvali ga ko bo miren. Tako majhen kot je te ne bo ugriznil zanalašč, razen ko bo jedel, pa še takrat ne sme renčati nate. Ko bo lajal nate ga primi čez gobček in glasno reci NE. Lahko tudi ti nazaj zarenčiš, sliši se smešno, a deluje.
Priporočam ti knjigo Govorite po pasje, meni je pomagala pri premagovanju strahu pred psi. Sicer še vedno nisem sproščena pred vsemi psi, pred večino pa.
Z vašo psičko pa čimprej določita, da tako ravnanje ni sprejemljivo ( literatura o vzgoji mladiča, mojpes.net, pasja šola,…) večkrat bodi sama z njo, naučita se ukaza sedi, tačka, nagrada in obilo crkljanja, bo šlo , boš videla.
nujno, nujno preberi kaksno knjigo o pasji vzgoji, kot je ze ena zgoraj napisala: mnogo nasvetov o vzgoji lahko najdes na mojpes.net. razmisljate o pasji soli?
ker, ko bos bolj sigurna vase glede tega, kako se ravna s psom v doloceni situaciji, kako se prepreci nezazeljeno ravnanje (kot je na primer lajanje), kako das psu vedeti, da si rangirana nad njim – potem bo tudi strah izginil.
zacni pa s tem takoj, ne cakaj, da pes ne bo vec tako majhen.
prednisone 20mg capsule prednisone 20 mg without prescription prednisone 5 50mg tablet price
https://prednisonet.online prednisone 250 mg
where can i get prednisone over the counter can i buy prednisone over the counter in usa non prescription prednisone 20mg
Forum je zaprt za komentiranje.