Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Štorklja iz Slov. Bistrice je umrla, potem ko je mladoletnik streljal nanjo

Štorklja iz Slov. Bistrice je umrla, potem ko je mladoletnik streljal nanjo

Odgovor na objavo uporabnika
modrivrag, 21.08.2025 ob 20:52

monovka, 21.08.2025 ob 20:40

modrivrag, 21.08.2025 ob 20:27

monovka, 21.08.2025 ob 19:02

modrivrag, 21.08.2025 ob 17:26

Se to meduze, naj vam povem. Nekaj desetletij nazaj se streljanje ptičev ni obsojalo. To smo poceli vsi. ki smo v otroštvu imeli zračne puške.

Sam sem si recimo zračno puško predelal pri 16. letih na en patron. Z njo sem streljal fazane.☝️? Pri 17 mi je en policist v lj prodal pravi nemski floberet in kar zajetno zalogo municije z vsemi možnimi vrstami krogel, od bakrenih z votlo konico, do tistih na povsem drobne šibre. Potem je padel še kak srnjak.☝️? Pred vojaškim rokom sem vse prodal, ker nisem hotel, da je celo leto orožje v hiši ko me ne bo.

Danes ne bi streljal ptičev, ne drugih živali. Enostavno se mi to upira. Streljam le občasno glinaste golobe na strelišču. Strelec sem še vedno dober. Vedno bil. Tudi orožje kot sem ga v mladosti in municijo bi znal sam izdelat in imam vse sorte primernega  orodja. Ampak me ne mika.

In ko vas takole berem kako skačete. To ste hodeče driske. To vas bodo nasilne prihajajoče civilizacije samo zakopale v zemljo. Niste več za nič in za nikamor, tako zdrizasti ste ratal. Kaka višja zavest in vrednote neki lepo vas prosim. Gnile meduze ste.

Nekoč 40 in več let nazaj se je tudi drek kar iz štale po cesti spuščal, pa jagre se je poklicalo za prestarega psa ubit, pa v šoli te je lahko učitelj ali ravnatelj za uho spekel, pa na pretep na veselici ni nihče policije klical, pa vrabce je streljal vsak drugi in še marsikaj, kar se zdaj pač več ne dela.

Pa je bilo to prav? 

Mladina je zdaj za naš okus preveč instant, ampak enako kot zdaj je tudi takrat bilo grdo streljat na živali iz gole objestnosti. In enako je večina take šicarje obsojala, ne jim ploskala. Edina razlika je bila, da takrat niso tega po internetu razglašali (ker ga ni bilo pač), ampak je šlo od ust do ust.

Pa tudi so dedi na vasi znali zrihtat takega, ki je s streljanjem pretiraval. Enkrat se je opozorilo, drugič resno zagrozilo, tretjič jih je pa pošteno dobil po piksni. Pa ni nihče okoli sodišč letal zaradi tega, ker se je vedelo, kdaj in koliko je bilo prav.

Ne moreš pa tega primerjat z zdaj. Takrat je bil en tak psihopat na pet vasi skupaj, zdaj jih je pa pet v vsaki ulici in drug drugega s posnetki takih “junaštev” še spodbujajo.

Vidiš razliko?

Pa še ena bistvena razlika je. Če te je takrat foter dobil, da streljaš, si jih dobil z bikavco, da si jih komaj nesel. Zdaj je pa prtišjeni foter ponosen na sinka, pa mu skutera kupi za nagrado.

Če si mislil povedat, da mora pravi pubec streljat, oni, ki ne streljajo, so pa mamine maze, se pa prekleto motiš. Sicer pa sam to veš po moje. Upam vsaj, no.
Pa itak tale ni streljal zato, ker je pubec na mestu, ampak za posnetek in pet minut slave. Takrat smo pa take akcije skrivali.

Vidim razliko. Postali ste drek. In kot drek ne morete obstat, ker se v svetu ni nič spremenilo. V bistvo še več, čedalje bolj brutalen je boj za preživetje. Preživijo najmočnejši.

Od nekdaj je bil naravni zakon, da preživijo najmočnejši in odpadejo najšibkejši. Naravna selekcija je ena od redkih pravičnih stvari na planetu. Ljudje smo jo dejansko sfižili, veliko tega svojemu obstoju v škodo. Tudi zato imamo godljo, kakršno gledamo.

Ampak ta pokavec NE spada med močne, veš. Samo med napihnjene. Njegove traparije bo pa očka urejal… toliko o te sorte močnih.

Tebi se ta mulo zdi predstavnik tamočnih?

Ne vem, Ti ga poznaš osebno? Jaz ga ne. Zato tudi ne pišem o njem. Pišem o vam, ki ste se vsuli. S tem poveste več kot si mislite. Postali ste meduze. Nič niste bolj civilizirani, ne bolj čutni. Le opranoglavi in seveda opravilno nesposobni. Skratka civilizacija v izumrtju.

Pa saj po svoje imaš prav, le da napačno publiko nagovarjaš s tvojo oceno.
Osebno pokavca ne poznam, ocenjujem njegovo vedenje. Ki pač ni vedenje nekega bodočega heroja, ampak prenapetega najstnika, ki mu v vzgoji krepko manjkajo vedenjske norme, vede se pa neodgovorno. To niso lastnosti bodočega možatega človeka.

Čutni nismo-kdo in do koga? Večina komentatorjev tukaj obsoja vedenje, ker je to tudi tema debate. Če bi bila tema, kaj mladostnika pripelje do takega dejanja, bi pa bilo na mestu razmišljanje o pomanjkanju odnosa, iskanju pozornosti in pomembnosti in vse ostalo, kar verjetno tudi drži. Še vedno pa ni za po glavi pobožat in pohvalit. Dejansko rabi prevzgojo, poleg tega ne govorimo o majhnem dečku brez samokontrole, ampak o mladostniku, ki bi moral imeti vrednostni sistem že dograjen in znati presojati o prav in narobe. Kateri čuti še manjkajo?

Civilizirano? Bi lahko, ja. Je pa tudi ogorčenje in odpor čisto človeška reakcija na necivilizirano dejanje.

Kaj ima opravilna sposobnost s tem, pa ne bom ugibala.
Kakorkoli, na monu menda ne pričakuješ visoke kulture, ali? Si dovolj dolgo tukaj, da te to ne bi smelo presenečati. Je pa še vse kaj slabšega kje na svetu od tukajšnjega nakladanja. In precej bolj škodljivega. Zaradi mona svet ne bo šel v zaton.

Ne bos razumela, ker gre za oprano glavo in patologijo. Zato smo v propadu. Tisti, ki smo ohranili zdravo pamet in naravo vas imamo poln kurac.

Samo cvilite še, to ni prav, ni prav, zaščititi, zaščititi, zaščititi. To prepovedat, prepovedat, prepovedat……vse ste zjebal polne riti. Pa ptiči, pedri, nutrije, zrak, sto spolov, peseki, mački…. Gnusna golazen ste. ki ste uničili vse kar se je uničit dalo. Samo se ne vidite. Vidijo vas pa druge civilizacije, ki vas bodo zahodile kot črva.

Štajerska 1972, 20.08.2025 ob 14:37

Ni čudno da je na tem forumu vsaka druga tema o previsokih najemninah in slabih najemodajalcih. Sedaj se lepo vidi, da je tukaj prisotni v veliki večini takšni in drugačni osebki iz socialnega dna, ki svojo nemoč izkazujejo skozi obtoževanje in žaljenje uspešnejših od sebe.

Najbolj vam gre v nos, da je oče uspešen podjetnik.  In sedaj se napajate z idejo, da je treba očetu uničiti posel. Je kdo slučajno pomislil, da ima oče zaposlenih 30 ljudi, ki imajo družine in kredite.  In ti zaposleni nimajo popolnoma ničesar z smrtjo štorklje.

Kako si se zdaj osredotičila, na očetov uspeh, da gre to ljudem v nos.

Sploh se ne gre za to. Standardi in odnos te države do živali so se spremenili. Očitno hitrejo kot si ti to dojel.

Zato še enkrat; ti si psihopat, ki mu manjkajo neke osnovne človeške kopmponente v osebnosti. 

Sploh pa je bil to umor vrste ptice, ki je sposobna močnih čustev in močnega trplenja. Bitja z empatijo. Bitja ki se mu včasih zmeša ob izgubi partnerja.

Samo vem, da kot psihopat tega ne razumeš, ker samo nisi sposobno tako močnih občutkov kot štorklja.

Žalujejo za izgubljeno ljubeznijo. ŠTORKLJE

Globoko zakoreninjen pesimizem lahko zamegli vaš pogled na življenje.

Kaj mislite, kaj je razlog njihove jeze?

Predstavljajte si, da imate čarobno radirko, ki lahko izbriše karkoli.

Kaj bi raje izbrisali?

Anonimno 5945, 21.08.2025 ob 22:31

Globoko zakoreninjen pesimizem lahko zamegli vaš pogled na življenje.

Kaj mislite, kaj je razlog njihove jeze?

Polno rit imate za nič koristi. Ta je odstranila še zadnji kanček lastne pameti. Ničvredna golazen ste. V manj kot desetih letih boste imeli res za kaj cvilit. Vendar račun, ki ste si ga sami ustvarili boste morali plačat. Vas ne bo nihče nič vprašal. Jebala vas štorklja, sto spolov, zrak in nutrije.☝️?

Ko se trudite razumeti, zakaj nekdo razmišlja in čuti tako, kot razmišlja in čuti, …

Druge ljudi uporabljajo in izkoriščajo, da bi zadovoljili svojo pretirano potrebo po občudovanju in pozornosti.

Narcisi nikoli ne prevzemajo odgovornosti za svoje besede in dejanja, zato vedno potrebujejo nekoga, ki bo prevzel odgovornost namesto njih.

Anonimno 5945, 21.08.2025 ob 22:45

Narcisi nikoli ne prevzemajo odgovornosti za svoje besede in dejanja, zato vedno potrebujejo nekoga, ki bo prevzel odgovornost namesto njih.

Si ušlo iz umobolnice sred hude šizo epizode? Kaj bi rado filozofiralo??

modrivrag, 21.08.2025 ob 22:35

Polno rit imate za nič koristi. Ta je odstranila še zadnji kanček lastne pameti. Ničvredna golazen ste. V manj kot desetih letih boste imeli res za kaj cvilit. Vendar račun, ki ste si ga sami ustvarili boste morali plačat. Vas ne bo nihče nič vprašal. Jebala vas štorklja, sto spolov, zrak in nutrije.☝️?

Ljubček, ti moraš samo razumeti, da te imam rada. Ne obremenjuj se. Frrreda te ima rada!

Rada te imam. Freda

Poleg tega imajo napihnjen ego in pretirane občutke lastne pomembnosti.

Verjamejo, da so boljši od vseh ostalih in za svoje napake ali neuspehe vedno krivijo druge.

= Morda se pogosto počutite, da ne spadate na ta svet

Anonimno 5945:

Socialna pomoč je bila danes nakazana?

. Nikoli ne boste oseba, kakršna ste bili, preden ste izgubili svojo ljubljeno osebo.

Prišli bodo dnevi, ki bodo še vedno boleči.

Počitnice bodo drugačne.

Rojstni dnevi in prazniki bodo lahko težki. 

Štajerska 1972, 21.08.2025 ob 22:51

Anonimno 5945:

Socialna pomoč je bila danes nakazana?

Tega kar sem napisal jaz se izogibaš. Potem je še upanje zate, če si prepoznala logiko v mojih besedah in zato nimaš protiargumenta. Verjamem pa, da je težko biti psihopat.

Katera travma iz otroštva je oblikovala vaše življenje?

Psihologi priporočajo, da ozavestite dejstvo, da ljudje prihajajo in odhajajo.

Ali ste pripravljeni ugotoviti, katere travme iz otroštva so vplivale na vaš značaj, vedenje in odnos do ljudi?

Anonimno 5945, 21.08.2025 ob 22:57

Katera travma iz otroštva je oblikovala vaše življenje?

Ista kot je oblikovala tvoje. Vsi smo povezani, tudi smrt štorklje in krvivda fanta je krivda vseh. Ali si popil kakav?

“Podzavestno vrtimo iste programe, ki smo jih dobili od svojih staršev.”

Anonimno 5945, 21.08.2025 ob 23:01

“Podzavestno vrtimo iste programe, ki smo jih dobili od svojih staršev.”

Zakaj ljubim moškega kot je Modri vrag?

Freda Dolenšek

Vedenje se prenaša iz generacije v generacijo.

Mimogrede, kaj pa je placebo?

Mislimo: Ta tableta me bo ozdravila, verjamem v to, ker mi je tako povedal zdravnik.

Pogoltnemo tableto in ozdravimo.

Vendar je bila to tableta sladkorja.

Kaj nas je potem ozdravilo?

To ni bila tableta, ampak vera vanjo.

Na prvi pogled se depresivna oseba zdi srečna, globoko v sebi pa se bori z občutkom nevrednosti, včasih celo s sovraštvom do sebe in krivdo.

Medtem ko ljudje z visoko inteligenco odkrito prepoznajo, česar ne vedo, ljudje z nizko inteligenco tega nikakor ne zmorejo, saj jim manjka intelektualne ponižnosti, kar pomeni, da ne priznavajo, da težko razumejo določene teme.

To ustvarja raven nizkega samozavedanja in pogosto prenapihnjen občutek samega sebe (ali ega).

Ljudje z nizkim IQ morda verjamejo, da so v resnici zelo inteligentni, kar se imenuje Dunning-Krugerjev učinek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close