Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Štirje priključki, da o routerju spljoh ne govorimo.

Štirje priključki, da o routerju spljoh ne govorimo.

Evo mene. Uspelo mi je priklopiti router, siol TV, swich in 2 PCja skupaj in celo dela mi.
– Router je LevelOne FBR-1405TX
– OS1 je win XP
– OS2 je takisto win XP
– imam statični IP

E, saj ste pričakovali, da se ne bom samo hvalil?
Torej ne eno, ŠTIRI vprašanja:

Če so prej med mojim in otroškim PCjem sharane datoteke delale bp, skupni printer enako, temu ni več tako. Ne morem se priklopit na otroške mape in obratno, niti otroci ne morejo printati z mojim printerjem

– Ne dela več Bulletproof FTP server, s katerem sva z znancem en do drugega dostopala do datotek na PCjih. Jasno mi je, da je statični IP prevzel Router in da je moj IP sedaj 192.168.2.102 ampak kako naj sedaj prepričam router, da mi preusmeri, forwardira zahtevo po dostopu?

– ali je ZoneAlarm sploh še potreben oziroma ali se sploh splača omogočiti firewale na routerju, če mi je doslej ZA delal ok?

– kdaj – ob kateri uri – gremo pit?

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

AJd Lepi Wega je narisal:

Če so prej med mojim in otroškim PCjem sharane datoteke delale bp, skupni printer enako, temu ni več tako. Ne morem se priklopit na otroške mape in obratno, niti otroci ne morejo printati z mojim printerjem

ali lahko pingaš otroške računala, ali ne.
Po moje najbolje, da izključiš DHCP server na firewallu.
Reciva, da ma firewall naslov:
192.168.0.1
potem na svoji gajbi nastaviš ip naslov 192.168.0.2
na otroški pa 192.168.0.3
seveda subnet masko na 255.255.255.0
obema računaloma nastaviš gateway na 192.168.0.1

potem pa moraš pingati iz svoje mašine drugo:
v command promptu: ping 192.168.0.1 ping 192.168.0.2
itd..
kako zveš svoj ip naslov mašine: ipconfig /all

– Ne dela več Bulletproof FTP server, s katerem sva z znancem en do drugega dostopala do datotek na PCjih. Jasno mi je, da je statični IP prevzel Router in da je moj IP sedaj 192.168.2.102 ampak kako naj sedaj prepričam router, da mi preusmeri, forwardira zahtevo po dostopu?

ja temu se pa reče virtualni server
in sicer zunanji port nastaviš na ftp (21) in potem vpišeš, kam naj
se ta port prerouta na mašino z ip naslovom 192.168.0.2 in port 21 (ftp)
potem ti mora gret ftp

– ali je ZoneAlarm sploh še potreben oziroma ali se sploh splača omogočiti firewale na routerju, če mi je doslej ZA delal ok?

firewall vključiš samo na adsl routerju in izključiš svojega internega (ZA)
najbrž ti tudi zaradi tega zadeva ne gre, ker imaš sedaj druge tcpip naslove
v ZA imaš pa vpisane druge, kar demoliraj ga.

– kdaj – ob kateri uri – gremo pit?

e đebat ga, kar zmente se, jaz bom priletel – požrl in odletel imam ob
17.00 uri nek klinčev sestanek…žal

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ok, vse dela. jasno, štalo je delal ZA.
Hvala, hvala, hvala.

Jutri pa – lahko na brzaka ob 16h, lahko pa kdaj drugič

ok Mr.Dr.Sr. Lepi Wega bom prletu (pazi nizko bom letel, ker se mi bo mudilo), požrl, pa kakšno bomo rekli, uč vrgli in žal..
Next time.

lp

no če upamš mi pošlji ip naslov, da te malce preskaniram
da vidim koliko lukenj imaš odprtih v firewallu..

lp

Gl. pošto (softraja), ampak ob 23 gasim svetlo.

ja sem naredil teste, saj si kot švicarski sir hehe..
vse je ok

lp

in to plemenit švicarski sir, prosim, med prsti na nogah imam plemenito plesen…:))

Kakšne pa imaš kaj izkušnje s Siol TV? Ali zadeva funkcionira OK, tudi ko uporabljaš internet (downloadaš)? Kje imaš swich: pred ali za routerjem? Sprašujem, ker imam sam dve mašini na tem routerju, razmišljam pa še o STV.

Siol TV dela popolnoma neodvisno od interneta. Srfam pač z hitrostjo, ki jo imam plačano (paket 1M). SiolTV ima svojih 4M na razpolago in dela v redu. Malce sicer nakladajo z 110 programi, kajti dejansko različnih je samo 86, vse ostalo so izpeljanke.

Še za ostale:
– testiranje če je tvoja povezava OK ne izvajajo pri vas doma ampak kar na daljavo. Po prijavi se je lepega popoldneva na mojem modemu prižgala lučka 8 M (prej je gorela 1 M, imam pač najpočasnejši paket. )

– priklop je še bolj enostaven, zvečer tistega popoldneva me je čakal mail da naj pridem po opremo v njihovo štacuno in to je bilo to. Poleg tv – boxa dobiš še stikalo in dva kabla (tisti za na TV dolg 10 m tako da ni panike) Mimogrede:sedaj imam switch viška, poceni prodam.

– programov ne moreš oštevilčiti in namestiti sam, kot bi ti pasalo. Je pa res, da so že itak razdeljeni v skupine -VSI, -Glasbeni, -dokumentarni, -Za odrasle, itd. Dovolj pregledno.

– niso pa na voljo vsi programi, kot jih obljubljajo na njihovi strani. RAZLIČNIH programov je bilo danes samo 86, vse ostalo so jezikovne izpeljanke (limonadasta ramantica je recimo poleg orginala v Španščini še na dveh kanalih – sinhroniziranih v Češčino in Ruščino)
Je pa res da stvari vsak dan popravljajo. Prve dni je bil recimo eden od Discoveryev (ja res so štirje!!!, že samo zarad njih bi se splačalo priklopit) brez slovenskih podnapisov, na levem kanalu pa so gvorili madžarsko. Na Animal planetu še vedno ni podnapisov in MTV2 je bil cel dan brez zvoka

– Internet dela še naprej po starem (1025/225), prasv tako ni noben problem na dveh računalnikih srfati hkrati pa gledati TV. Saj itak ponavadi pozabim ugasniti povezavo in ugasnem samo TV

– Slika je OK. moj TV je 15 let stara Nordmende in čisto normalno dela. Škoda da se ne da enega gumba na daljincu TV-komunikatorja ne da programirati, da bi avtomatsko prižgal TV na AV.

– Sprejem na več TV ni mogoč

– Računalnik sicer sploh ni potreben, samo ne predstavljam si, kaj bi nekdo počel doma z ADSL priključkom brez PCja.

– Gor so tudi radijske postaje ampak izbor je glede na kabel beden. Poslušaš jih seveda prek TV

– surfanje po internetu in branje emaila zgolj po televiziji je možno le če posebej kupiš tipkovnico, sicer je dostopnih samo nekaj prirejenih strani

– teletekst ne dela

——————–
drugi Wega
———————–
lep, pameten in skromen
———————–

Potem pa očitno nisem prav razumel fanta na siolovem telefonu. Ta mi je razložu, da imam pač na voljo 1M pasovne širine, ki si jo bodo pač razdelili vsi uporabniki – vključno s TV, ki za normalno delovanje baje porabi okoli 800k.
Hvala za odgovore.

Sedaj so razširili še na druge kraje SLO , pa bi si tudi sam mogoče omislil zadevo. Zanima pa me kakšne so kaj zdaj izkušnje uporabnikov ko stvar nekaj časa že laufa?
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close