Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev štiri urno delo po porodniški

štiri urno delo po porodniški

Pozdravljeni,
v februarju 2012 končujem porodniški dopust in me zanima sledeče:
– ali mi pripada koriščenje letnega dopusta (iz leta 2011), ker bi potem začela z delom marca 2012
– kakšno plačo mi lahko ponudi delodajalec za 4 urno delo (do tretjega leta otrokove starosti naj bi imela pravico na štiriurni delavnik), in kakšni dodatki mi nato pripadajo (malica, potni stroški…)
– ko se vračam na delo k delodajalcu ali mi mora ponuditi delo na mojem starem delavnem mestu ali me lahko “prestavi” na drugo delavno mesto

….
LP

1. Letni dopust iz 2011 lahko porabite do 30.6. (če ga niste nič koristili v 2012, vam dva tedna propadeta)
2. Ko se vrnete na delo, se vrnete na isto delovno mesto. Za 4-urni delavnik uredite na CSD, ki vam plača raziko do polnih prispevkov. Plača, ki jo izplača delodajalecm je sorazmerna opravljenim uram.
3. Če greste na 4 urni delavnik boste brez malice, če greste na 5-urni pa bo malica plačana. Potni stroški so v vsakem primeru.
4. Delodajalec vam lahko ponudi sklenitev pogodbe za novo delovno mesto, ki jo lahko podpišete ali ne. Kakšne so v praksi posledice tega pa najbrž veste.

Hvala za odgovor, vendar je še ena malenkost, če smem;

“(če ga niste nič koristili v 2012, vam dva tedna propadeta)”, tega pa žal ne razumem,
v letu 2012 bi rada izkoristila ves dopust ki mi pripada v letu 2011, če gre za škrata in bi morala biti letnica 2011, potem lahko rečem, da sem ga koristila 2 dni (starega iz leta 2010), ostalo sem preživela na bolniški in kasneje porodniški… Mi pripada cel dopust iz 2011 ali ne?

Ne, 10 dni dopusta je potrebno izkoristiti v tekočem letu in ker ga niste porabili, vam je propadlo. Ostanek lahko izkoristite.

In še glede malice – pripada vam sorazmeren čas zanjo, torej 15 minut pri 4-urnem delavniku, pripada pa vam cel znesek. Zakon namreč določa, da prehrana pripada vsem, ki delajo najmanj 4 ure.

Aha, zdaj razumem, hvala.
Kako pa je z regresom in koliko dni dopusta mi pripada pri 4-urnem delavniku?..

Ker boste delali 4 ure zaradi starševstva, vam pripada poln regres.

Dopust prav tako pripada poln, le da je vaš dan “vreden” 4 ure in ne 8.
Torej, če je vaš delovno čas od ponedeljka do petka in vas dva tedna ni v službo zaradi dopusta, to pomeni 10 dni porabe dopusta.

Zahvaljujem se za vaše odgovore, vsekakor so mi v veliko pomoč.

Hvala in mnogo lepih dni!

lp.jaz bi pa imela vprašanje na temo štiriurno delo po porodniški.
zanima pa me sledeče, kako se plačuje to delo?ali ostale štiri ure plača socialna in ali je to potrebno naslednjikom vračati kot socialno pomoč?
in kako se ti štejejo leta?

hvala za odgovor

lp.jaz bi pa imela vprašanje na temo štiriurno delo po porodniški.
zanima pa me sledeče, kako se plačuje to delo?ali ostale štiri ure plača socialna in ali je to potrebno naslednjikom vračati kot socialno pomoč?
in kako se ti štejejo leta?

hvala za odgovor

Preostalih štirih ur ne dobite plačanih, plačane imate samo prispevke in tega ni treba vračati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close