ŠTIPENDIJA!!
lep pozdrav!
Moj problem je sledeč: z bratom so nama na CSD-ju zavrnili štipendijo. Presegamo 2%! Vsa finta je v tem – zakon pravi, da se upoštevajo dohodki iz preteklega koledarskega leta, torej leta 2011. vse kul. In ker leta 2011 z bratom nisva delala preko študentskega servisa, so nam upoštevali (obem) dohodke iz študentskega servisa iz leta 2010!!! Kaj že pravi zakon…?
Znesek od obeh obsega okoli 3000 tisoč evrov in če to odštejemo, prideva pod 53 % neto plače na posameznika oz. natančneje imava 49 %!! Seveda sva pritožbo napisala, ampak pravijo na csd-ju da dobijo te podatke od davčne in da vzamejo dohodek od prejšnjega leta, če ga ni v tekočem…??
Res se mi ne zdi fer, ker tega denarja že 2 leti nimam več, in se mi zdi neumno da mi ga štejejo. poleg tega naj povem, da sem dala prošnjo lanski oktober, so mi šteli ta dohodek od študen. servisa, štipendijo zavrnili-ok, smo pač presegli, prav. smo dali decembra zopet prošnjo, ker so nekaj spreminjali in da damo lahko ponovno, mi seveda zopet upoštevajo dohodek iz leta 2010, ok, spet zavrnejo.
in zdaj mi ga že tretjič upoštevajo in samo zaradi tega ne dobim!
Sem se tudi že obrnila na študentsko svetovalnico in vse, pa še vseeno tu vprašam, kaj naj naredim, kaj napišem v pritožbo.
Hvala!
Spoštovana!
V primeru, ko še ni izdana dokončna odločba o odmeri dohodnine za preteklo leto, se upoštevajo dohodki iz dokončne odločbe za predpreteklo koledarsko leto, preračunani na raven preteklega koledarskega leta. V drugačnem primeru imate možnost pritožbe!
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.