Stiki z bivšo ženo
Spoznala sem moškega, ki se je pred dvemi leti ločil. Prvo leto je bilo baje samo napadanje z njene strani, zdaj so se odnosi nekako uredili (baje zaradi otrok). zZ njimi ima on lepe odnose, veliko so skupaj.
Zanima me, če je normalno, da se z bivšo še vedno obveščata, kje je kdo, kam kdo gre, če ima ona probleme ga kliče (podnevi in ponoči), on ji dela usluge ipd.
Po moje zadeve še ni prebolel, čeprav je bil pobudnik za ločitev on, ona pa se s tem ni mogla sprihazniti.
In vprašanje…..ali se je bolje umakniti od njega, da zadevo preboli in “predela” v miru.
čeprav on trdi, da je noro zaljubljen vame.
Noro zaljubljen vate? Pa saj ne morem verjet, to je kot da bi šlo za najstnika. Jaz ti lahko samo svetujem, da ne padaš na to izrazoslovje, da je nekdo noro zaljubljen vate. Tako se zrele osebe ne izražajo. Jaz bi se od njega oddaljila. Če je res “noro zaljubljen vate”, bo razmerje z bivšo ženo rešil “po hitrem postopku”.
Se strinjam. Besede so velikokrat le sredstvo manipulacije in če bi bil ta moški res noro zaljubljen v avtorico, potem bi bila za njega edina ženska s katero bi se ukvarjal.
Mogoče ima kakšne občutke krivde in ji zato občasno dela usluge.
Vprašaj ga zakaj to počne in ti bo potem bolj jasno ali bo zadevo prebolel ali pa ne.
Ženska, ki je moškemu rodila otroke, s katero je preživel določeno obdobje svojega življenja, bo vedno imela v njegovem življenju posebno vlogo.Tudi če jo bo čez nekaj let na smrt zasovražil. Tega se ne da izbrisat. Tista, ki tega ne more sprejet, naj si pa najde moškega, ki nima ne bivše žene ne otrok.
Razmišljanje, da bi moral bit nek novi partner kot tabula rasa, ko ga spoznamo in ne imet nobene zgodovine, nobenih drugih občutkov do nikogar drugega kot do nove partnerice, pa je za moje pojme zelo najstniško. Ne moreš čez noč od nekoga zahtevat tisto, kar se gradi leta. Če si prava, boš do tam še prišla in če bodo čustva prava, vajina ljubezen resnična, bodo prevladala nad čustvi, ki ga vežejo na preteklost. Žal se pogosto zgodi, da je nova “ljubezen” samo smesna postaja, na kateri nekdo preboleva bivšega partnerja. Itak pa ljubezen dveh, kiimata zgodovino, ni in ne more bit ista kot prva ljubezen dveh najstnikov. Začnite se svojim letom in situaciji primerno obnašat. Poleg tega pa bivša žena in otroci pomenijo tudi neko odgovornost, ki je, četudi bo spal z drugo, ne more kar izbrisat iz svojega življenja.
Zaradi otrok? Mogoče nekega dne zaradi vnukov? Itd.
Sem se nedavno pogovarjala z eno žensko, ki ima že nekaj let vnuke in je ločena, že vrsto let v zvezi z drugim. In je rekla, da sedaj, ko ima vnuke, vidi kako ji bivši mož manjka. Pa ima njen sedanji partner rad te njene vnuke, se veliko ukvarja z njimi, ampak ni isto.
In je rekla, da kljub temu, da se je ona ločila, danes vsem ženskam reče, naj se ne ločujejo, sploh pa ne ob prvi težavi, na katero naletijo v zakonu.
Tista da je bviši z razlogom bivši, je pa ena zelo pogosto zlorabljena misel. Lahko je, lahko pa tudi ni. Tako kot lahko narediš napako,da si v zvezi z nekom, lahko narediš tudi napako,da prekineš z nekom zvezo.
Kaj si si to dala na glavo? Človeka, ki legalno rabi mater svojih otrok in še legalno ljubico? No, če se ne počutiš v redu v tem kar si opisala, potem že ne more štimati. Pogovori se z njim in najdita kompromis, v katerem bo več časa posvečal tebi, ne bivši. V nasprotnem poberi šila in kopita!
ps: noro zaljubljeni ne vedo kaj govorijo!
Če je res nor nate, potem se potrudi, da z njim zgradiš odnos, ki bo temeljil na zaupanju. In ti ne bo treba teh vprašanj postavljat nam, ampak ti bo on sama govoril o svojih občutkih. Tudi glede bivše.
Če se je on želel ločit, je najbrž vedel zakaj. Moraš pa razumet, da če njegova tega ni hotela, da se s tem verjetno še ni sprijaznila. In morda se še dolgo ne bo. Če sploh kdaj. In to so lahko veči problemi. Ampak tukaj je krivda nanjem, kako je on razrešil oziroma kako ni razrešil odnosa z bivšo. Sploh ob dejstvu, da je sedaj v drugi zvezi. Čustvena navezanost lahko traja veliko dlje kot zakon na papirju. In tudi negativna čustva so lahko del čustvene navezanosti.
Samo dejstvo, da je nekdo v drugi zvezi, ki je šele na začetku, ne more te nove zveze nabit z več čustvi, kot jih je bilo v prejšnji. Delaj na odnosu, gradi na zaupanju, ne na ljubosumju in jezi. Če ti je sploh v interesu ostat z njim.
In če ni bilo vse po njeno, mu je slabo vest in občutek krivde nabijala? In je obtičal v tem vzorcu in še zdaj teče k njej, ko je ona v “težavah”?
Jaz mislim, da on prav dobro ve oziroma čuti, kako zelo tebe to moti. Ker mu ni vseeno, kaj si ob tem misliš, seveda “zmrzne”, saj bi rad, da ga sprejmeš takšnega, kot je.
tipo ima fetiš na enake babnice[/quote]
Vedno je tako. Izpit ponavljaš, dokler ga uspešno ne opraviš. Če bi bil uspešen, bi ostal s prejšnjo, srečen. Tako pa ima zdaj popravca, z drugo. 🙂
tipo ima fetiš na enake babnice[/quote]
Vedno je tako. Izpit ponavljaš, dokler ga uspešno ne opraviš. Če bi bil uspešen, bi ostal s prejšnjo, srečen. Tako pa ima zdaj popravca, z drugo. :)[/quote]
Potemtkem bi lhko ostal pri prvi? Očitno ni problem v profesorju oz. profesorici, ampak v tem, da ne obvlada predmeta. Skratka v njem.
Vedno je tako. Izpit ponavljaš, dokler ga uspešno ne opraviš. Če bi bil uspešen, bi ostal s prejšnjo, srečen. Tako pa ima zdaj popravca, z drugo. :)[/quote]
Potemtkem bi lhko ostal pri prvi? Očitno ni problem v profesorju oz. profesorici, ampak v tem, da ne obvlada predmeta. Skratka v njem.[/quote]
Saj to sem napisal. 🙂
Potemtkem bi lhko ostal pri prvi? Očitno ni problem v profesorju oz. profesorici, ampak v tem, da ne obvlada predmeta. Skratka v njem.[/quote]
Katerega predmeta ? Kako se uspešno podrediti ženskim željam in potrebam ? 🙂
Pozdravljena “stiki”,
tudi jaz sem poročena z moškim, ki ima iz prejšnje veze eno hčerko. Mož ohranja stike z svojo bivšo, ker pač tako je. Ker imata skupnega otroka, ker je tudi prav tako. Otroci niso krivi, da pridejo na svet v vezah, ki kasneje razpadejo,..
Kar se tiče stikov z bivšo – se slišita, ko nastane kakšen problem z ta malo,ali ko planiramo kje- kdaj bo mala pri nas, ko planiramo dopuste, ko je bolna, ko so problemi v šoli, ipd.
Da pa bi ga klicala ponoči? Bivša partnerka tega v vseh 9 letih tega ni niti enkrat storila, pa je bila mala tudi ponoči že prekleto bolna (temperatura)….
Svetujem ti, da se pogovoriš z njim, da te to moti, da ti to ni všeč, ne moreš pa pričakovati, da prekine stike z svojo bivšo in otroci. Zavedati se moreš, da gre tu za ljubezen do otrok in odgovornost, ki jo ima kot starš.
Upam, da ste v času, ko se tvoj druži s svojimi otroci tudi skupaj – saj to je znak, da moški s teboj misli rasno (saj pravi oče ne bo predstavil svoje sedanje otrokom, če ne isli z njo resno). Z mojim možem sva bila skupaj pol leta, preden me je predstavil svoji hčerki… Otroci se hitro navežejo na nove partnerje svojih staršev, predvsem, če jih ti imajo prav tako radi.
V kolikor pa te takrat ni z njimi – pa ti svetujem, da beži, ker moški ni resen. Ne rabiš si iskati samskega, neločenega, brez otrok – ker niso vse bivše noro navezane oz. odvisne od eksov…
Preteklosti ne moreš brisati, lahko gradiš na sedanjosti in ta je pomembna zate. Dobro premisli, preden ukreneš nekaj, kar ti bo žel – predvem pa se prej pogovori s svojim sedanjim in postavi meje. pol pa vidiš, kaj bo rekel-menil on. Vendar ne takšnih, da bodo otroci trpeli, še manj pa ti oz. vajina veza.
Upam, da sem ti pomagala, pa srečno.
Mali zmajček,
odnosi, kot jih imate pri vas, so mi normalni. Tudi sama imam otroka iz prejšnje veze, ki se je končala po priznanju obeh, da so se čustva enostavno ohlasila in ne gre več naprej. Pa je trajalo leta in leta v slabi vezi, preden sva se odločila za razhod.
Logično, da bova z bivšim partnerjem vedno starša, zdaj se razumeva celo bolje, kot prej. In resnično, iz srca mu privoščim, da bo zdaj srečen, ker midva sva bila resnično nekompatibilna (drugačni pogledi, druga zanimanja,….).
In na pamet mi ne pride, da bi ga obremenjevala s svojimi problemi, podnevi in ponoči, in, da bi moral biti moj suženj do konca življenja, ker imava skupaj otroka. Vem pa, da bo za najino hčerko poskrbel vedno po najboljših močeh….zanjo, ne pa, da se bo ubadal z mano in mojimi namišljenimi travmami.
Sedanji pa je vezo končal na “grd” način, njej je bilo vse tako kot mora biti. Ko je hotel sprožiti pogovor, da mu pač veliko stvari ne ustreza, je čez noč dobesedno pristal na cesti, brez vsega. z nabitim občutkom krivde in brez vsega, kar sta ustvarjala skupaj.
Najbolj se strinjam z odgovorom Senze, ja, bil je zmanipuliran vsa leta in še zdaj je.
Forum je zaprt za komentiranje.