Najdi forum

Številčenje strani

Evo tole sem že objavila na drugemu forumu, pa bi še tukaj vprašala :

Živjo en nasvetek bi prosila.

Kako v Wordu naredim, da mi dokumet številči od prve strani, številke pa so vidne šele od tretje in se začnejo s številko 3? Upam, da me razumete.

Hvala in čim več sonca vam želim 🙂

Insert
Page numbers
Format
Start at….. in napišeš na kateri strani bi začela.

Hvala, ampak to ni to. To znam. Tuki lahko vpišeš samo s katreo št. naj ti začne številčit, ne pa na kateri strani.

pol sem te pa narobe razumela:-)

Kaj pa :

view
header in footer
insert auto text
page

ti bo napisalo številko strani samo na strani kjer se trenutno nahajaš. Tako lahko označiš samo določene strani. Postavi ti jo pa tam kjer se nahajaš.

Pstavi se na konec 2. strani in naredi Break (Insert –> Break –> Next page). Če delaš to čisto na frišno, potem naj bi imela prejšnja stran Section 1, od 3. naprej pa Section 2. Potem odpreš View –> Header and Footer in moraš odstraniti vsepovsod gumb Link to Previous. Ko to narediš, greš na 3. stran, se postaviš v nogo, klikneš Format… –> izbereš Start at: 3 in potrdiš. Potem pa samo še Insert Page Number in oštevilčeno bi moralo biti od 3. strani naprej s št. 3. To je to…

Lp, Max

Max, hvala. To je blo to in sem že rešila. Juhej 🙂

Bi pa še vprašala…ko oblikujem sloge za kazalo mi naslov enga poglavja noče upoštevat, ampak kar besedilo. In ko kliknem naslednji naslov, mi ga noče več oblikovat.

Verjetno je naslov narobe definirano. Probaj naslov še enkrat označiti kot slog za kazalo (Heading 1, 2, 3, odvisno kateri naslov/podnaslov želiš imeti). Besedilo pa nastavi na Clear Formating in potem nazaj na tisto obliko pisave, ki jo želiš imeti…

Lp, Max

HVALA. Ni mi hotelo prijeti zatradi preloma strani…lep dan 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close