Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija številčenje strani in ustvarjanje kazala

številčenje strani in ustvarjanje kazala

Pišem diplomsko, pa sem se zdaj na koncu znašla v težavah. Diplomska naloga mora imeti prvih 5 strani neoštevilčenih, potem pa se začne na 6 strani sšt.3. To zadnje mi je uspelo. Naredila sem presek strani, vendar, ko se označijo stani drugega odseka, se mi hkrazi po svojem vrstem redu (od 1 naprej) označi tudi prvi odsek. Kako naj te št. strani zbrišem?

Drugo: Mislim, da imam v redu označene ravni in podravni naslovov. Mi lahko nekdo napiše, po kakšnem vrstem redu se ustvari kazalo vsebine?

Imam WWord 2007, slovenski.

Lp,

Priznam da z wordom 2007 nisem še delal a mislim da je prncip dela isti , vsaj pri številčenju strani.

postaviš se z kazalko na konec 5 stani in najprej vstaviš prelom odseka:
Vstavljanje-> prelom… in izbereš prelom odseka – zvezno

Potem se postaviš v nogo 6 strani.

V orodni vrstici za glave in noge bi moral biti gumb “Kot prejšnja”.
Odznačiš to opcijo.

Nato vstaviš številko strani v to nogo. Poišči v oknu za vstavljanje številk kje se nastavi številka prve strani in jo nastavi na 3 . Včasih je bilo to na gumbu Oblika.

Kazalo

Postaviš se na mesto, kjer bi rada vstavila kazalo in izbereš z menija Vstavi Kazalo. V ponujenih opcijah poišči Kazalo vsebine in nastavi izgled in število ravni, ki naj ti jih doda v kazalo.
Če imaš ravni dobro poštimane vidiš lahko z Orisnim pogledom.
Sam najraje uravnavam ravni kar z slogi. Tako je tudi najlažje spremeniti tudi izgled vsem naslovom in podnaslovom v dokumentu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close