Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Stephen King

Stephen King

Živijo!
Katero njegovo knjigo mi priporočate za začetek?
Pa še eno vprašanje:so kakšne podobne knjige kot njegove po vsebini?

Meni je bila všeč edino The Stand.

Macje pokopalisce.
Podobnih si jih je veliko.

Cujo

stand in zelena milja.

Christine in pa The Shine.

Four Seasons. Štiri kratke zgodbe, ki se zdijo nepovezane, a na koncu ugotoviš, da gre za samo en dogodek. Mislim, da je ni v slovenščini.

Naslov je “Different Seasons”. Zanimive in sveže zgodbe, niso pa ravno tipičen horror.
Če želiš kaj prevedenega, ti priporočam “Christine” in pa “Mačje pokopališče” (v tem vrstnem redu, za vsak slučaj), ker sta oba prevoda, vsaj po mojem mnenju, odlična.

Avtorji, ki pišejo podobne knjige, so pa na primer James Herbert, Dean Koontz, John Saul (sortirano padajoče po mojem osebnem okusu).

Ja, malo sem prikrojila naslov. Če tudi ni ravno tipična za Kinga, je pa zanimiva prav zaradi tega, kako se zgodba na koncu ”zloži”.

Moram priznat, da sploh nisem opazil, da bi se zgodbe kakorkoli spojile ali navezovale. Druge rdeče niti, kot da so bili njihovi naslovi besedne igre iz imen letnih časov, nisem opazil. Pa sem vse zgodbe prebral trikrat… Je pa res, da se mi je zadnja zdela še daleč najmanj zanimiva in se tudi zdajle sploh ne spomnim, kakšna je bila njena tema.

New Report

Close