Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika steklokeramična plošča

steklokeramična plošča

Na novo si opremljamo kuhinjo, kar pomeni, novo pohištvo, novi aparati…

Zanimajo me vaše izkušnje z vsemi kuhinjskimi aparati, na kaj je potrebno pri nakupu pomisliti…

Še posebej me zanimajo vaše izkušnje s stekolokeramičnimi pološčami: niham med halogensko in klasično električno steklokeramično ploščo. Kakšne so prednosti halogenske, slabosti, kakšno posodo je treba uporabljati za halogenske grelnike, koliko stane takšna posoda? Skratka, hveležen vam bom za vsako informacijo.

Korl,hej! Jaz imam klasicno steklokeramicno.S halogensko in indukcijsko(je to isto?) nimam izkusenj.Ce bi se slucajno odlocil za steklokeramicno,ne pozabi pogledati tistih,ki imajo krasno vboceno plosco za vok,ce ga uporabljas. Jaz to pri svojem pogresam. Lep pozdrav Babi

Poznam samo navadno steklokeramično ploščo, zato se moj odgovor nanaša samo na ta del vprašanja. In sicer imam takšno s senzorskimi tipkami (tudi funkcijo, da se sama izključi, če kaj prekipi, ima) in sem z njo zelo zadovoljna. Uprabljam pa posodo boljše kvalitete, “rosfraj” z jako debelim dnom (cena pa, hja, mislim da okoli 150.000 za cel komplet, bi pa rekla da se zdaj tudi že cenejšo in zadosti dobro dobi), iz preprostega razloga – “navadna” posoda je plesala po plošči, saj se je dno kaj hitro ukrivilo. Res pa je da moja stara mama uporablja na svojem steklokeramičnem štedilniku čisto navadno posodo (Emo), tako kot jo je prej na starem plinskem, in se prav nič ne pritožuje – je navajena vsega hudega :)). (res pa je da si vsake toliko kupi kakšne “taboljš piskerček z debelim dnom”).
Boljšo posodo se izplača kupiti tudi zato, ker se v njej hrana ne prijema tudi če ne daš zraven 1dl olja, pa to prav gotovo že zdaj veste.
Lp.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ja, INDUKCIJSKO sem imel v mislih, ne halogensko! Se opravičujem!

Hvala,Korl,sem ze gruntala,kaj za vraga so ze pogruntali,da bo moj stedilnik zelo demode’. No,pri indukcijski moras imeti samo posodo,ki prime magnet.Tako sem vsaj brala,pa poraba energije manjsa,…
Pri stekloker. pa vse kot je povedalo sonce rumeno.Pozdrav Babi

Jaz imam navadno Gorenjevo in sem z njo zelo zadovoljna. Če bi pa kupovala novo, bi se odločila za indukcijsko oz. kombinirano 2+2 in to ravno zato, ker na indukcijsko ne paše vsaka posoda, jaz sem pa na svoje kastrolce pač navezana. Dvoji znanci imajo indukcijsko in ti povem, da je super. To z vbočeno ploščo, kot pravi Babi pa tudi ni slaba ideje. V naših trgovinah je še nisem videla, res pa je, da niti ne gledam kaj preveč. Pa še z iskalcem malo pobrskaj, ker je bila ta tema že velikokrat obdelana, boš mogoče še tam dobil kakšen namig. Pa dobro kuhaj!

Pri nas imamo navadno, pa smo z njo zelo zadovoljni, predvsem enostavno čiščnenje. Pomembno se mi zdi, da ima senzorske tipke, spet zaradi čiščenja.

adijo!

Tudi midva imava novo steklokeramično od Gorenja. Všeč mi je, ker nima nobenega roba in je enostavna za brisanje. Mislila sem, da bom imela težave s privajanjem, saj sem vsa leta kuhala na plin. Pa gre brez problema, saj zelo hitro reagira in spreminja toploto. Sem zelo zadovoljna.

Mogoče tukaj kaj najdeš,

mogoče bo problem cena, ampak nikoli ne veš kdaj se splača.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close