steklokeramična plošča
Na novo si opremljamo kuhinjo, kar pomeni, novo pohištvo, novi aparati…
Zanimajo me vaše izkušnje z vsemi kuhinjskimi aparati, na kaj je potrebno pri nakupu pomisliti…
Še posebej me zanimajo vaše izkušnje s stekolokeramičnimi pološčami: niham med halogensko in klasično električno steklokeramično ploščo. Kakšne so prednosti halogenske, slabosti, kakšno posodo je treba uporabljati za halogenske grelnike, koliko stane takšna posoda? Skratka, hveležen vam bom za vsako informacijo.
Poznam samo navadno steklokeramično ploščo, zato se moj odgovor nanaša samo na ta del vprašanja. In sicer imam takšno s senzorskimi tipkami (tudi funkcijo, da se sama izključi, če kaj prekipi, ima) in sem z njo zelo zadovoljna. Uprabljam pa posodo boljše kvalitete, “rosfraj” z jako debelim dnom (cena pa, hja, mislim da okoli 150.000 za cel komplet, bi pa rekla da se zdaj tudi že cenejšo in zadosti dobro dobi), iz preprostega razloga – “navadna” posoda je plesala po plošči, saj se je dno kaj hitro ukrivilo. Res pa je da moja stara mama uporablja na svojem steklokeramičnem štedilniku čisto navadno posodo (Emo), tako kot jo je prej na starem plinskem, in se prav nič ne pritožuje – je navajena vsega hudega :)). (res pa je da si vsake toliko kupi kakšne “taboljš piskerček z debelim dnom”).
Boljšo posodo se izplača kupiti tudi zato, ker se v njej hrana ne prijema tudi če ne daš zraven 1dl olja, pa to prav gotovo že zdaj veste.
Lp.
Jaz imam navadno Gorenjevo in sem z njo zelo zadovoljna. Če bi pa kupovala novo, bi se odločila za indukcijsko oz. kombinirano 2+2 in to ravno zato, ker na indukcijsko ne paše vsaka posoda, jaz sem pa na svoje kastrolce pač navezana. Dvoji znanci imajo indukcijsko in ti povem, da je super. To z vbočeno ploščo, kot pravi Babi pa tudi ni slaba ideje. V naših trgovinah je še nisem videla, res pa je, da niti ne gledam kaj preveč. Pa še z iskalcem malo pobrskaj, ker je bila ta tema že velikokrat obdelana, boš mogoče še tam dobil kakšen namig. Pa dobro kuhaj!
Mogoče tukaj kaj najdeš,
mogoče bo problem cena, ampak nikoli ne veš kdaj se splača.
primož
Forum je zaprt za komentiranje.