stečaj in zavod
Zaposlen sem v d.o.o. podjetju, ki je zašlo v prehude dolgove in se je odločilo za stečaj.Zaposleni smo pričakovali takojšnjo prijavo na zavod in odpravnino. Zdaj pa se širijo govorice, da na zavod ne moremo, dokler se stečajni postopek ne zakjuči(prodaja strojev, delavnice…), poleg tega mora vsak delavec izkoristiti dopust in pa odpovedni rok-vse to seveda brez plačila!! to naj bi se vleklo približno pol leta ali pa še več….druga varianta pa je, da sami damo odpoved in si poiščemo novo službo, V tem primeru nam sevede propade pravica do zavoda! v istem podjetju je zaposlena tudi moja mama, ki pa že izpoljnjuje pogoje za penzijo. Mi kdo zna svetovati?Ali naj se res odpovem nadomestilu iz zavoda ali je to “nateg”?
hvala za pomoč
Kot sem se zanimal prede časom je to urejeno takole, ne me držat za besedo, stvari pri nas so se uredile zato dalj mnismo prišli:
V primeru da vam tri mesece delodajalec ne poravna svojih obveznosti (plače, prevozi, malica, regres, pok in soc zavarovanje itd) lahko podate izredno odpoved delovnega razmerja zaradi razlogov na strani delodajalca in le-ta se šteje enako kot da bi vam on dal odpoved-prijavite se na zavod in koristite pravice. Uveljavitev zahtevkov (plače in ostalo) za nazaj pa se poplačuje prednostno iz stečajne mase. V primeru da se zadeva samo vleče in stečaj ni vložen pa lahko vi civilno tožite podjetje za pretekle neizplačane prejemke.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.