Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ste že prebrali Oninih 10 finalistk?

Ste že prebrali Oninih 10 finalistk?

Jaz sem jih že. Kaj pa vi? Vaša ocena?

Gojim averzijo do kratkih zgodb, zato je moje mnenje povsem brez pomena. Ampak vseeno, na hitro sem preletel Onine zgodbe, pa mi nobena ni povsem potegnila. Če bi moral izbirati, bi morda ven izvlekel Gejevsko mamo in Tri ženske, ki sta razmeroma dobro napisani. Si pa težko predstavljam, kakšne možganske poškodbe dobiš v žiriji, ko prebiraš tristo zgodb, ki so prišle na natečaj. Brrrr. Še teh deset sem težko prebavil. Ampak spet: kratke zgodbe res niso moj šport.

Še kakšno mnenje?

Tudi jaz načeloma ne maram kratkih zgodb (vsaka ima drugačno atmosfero, pusti za sabo drugačen okus in pri prebiranju več kratkih zgodb zaporedoma se počutim, kot bi jedla najprej kos torte, nato rezino pršuta, potem malo sladoleda, pa gobove juhe, … Pa še nič si ne zapomnim in jih vse med sabo pomešam).

Res pa je, da vsako leto preberem zgodbe z Oninega natečaja (in si obljubim, da DRUGO leto se prijavim tudi sama). Letos sem prebrala vse razen zadnjih dveh in mi je v bistvu najbolj všeč Prevara, ostale so ali preveč fragmentarne ali pa naivno kmečke. So pa vse (do sedaj) več ali manj na istem nivoju.

Žirija pa se tudi meni smili 🙂

Sem velika ljubiteljica kratkih zgodb, ampak nad temi v Oni sem obupala že pred kakima dvema letoma, saj je bralski “izkupiček” res slab. Večinoma niti niso kratke zgodbe, ampak prej to, čemur smo včasih rekli (šolski) spis.

Moram :-).

http://www.ljudmila.org/lenardic/dejstva/miska.html

New Report

Close