Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ste že kdaj slišali za Il camino di santiago?

ste že kdaj slišali za Il camino di santiago?

a ste že kdaj slišali za to stvar?

mal sanjam, da bi šla kdaj sama, oz. če bi imela partnerja za pohod. pa mal majn kg in več poguma. bi si prečistila dušo in telo, ter mogoče našla samo sebe, to je namreč cilj santiaga, recimo.

Prvič slišim. Zakaj gre?

no, jaz itak samo sanjam, male deklice ne bi mogla pustit niti par dni same. a lepo je sanjat.

gre se za pot čez pireneje, cc 800 km peš. to je pot pellegrinov. pot prehodijo ljudje iz raznih koncev sveta.
full dobro, predvsem ne samo fizična , pač pa tudi spiritualna zadeva, oz. pogled nase z druge plati, brez vse navlake( služba, skrbi, materializem itd.) samo ljudje z osnovnimi potrebščinami, ki prehodijo v cc 30 dneh 800 km.
lahk se dela tud samo pol poti, oz. po želji.

A ni to romarska pot, ena izmed najbolj težavnih.Po fizični plati.

Znanka se je ravnokar vrnila s 3 tedenske poti. Šla je po najdaljši poti cca 1200 km s kolesom. Navdušena.

nevem če je fizično najtežavnješa, je pa zanimiva izkušnja. sem videla, da tud starejši hodijo to pot.

No, to brez materializma se že dobro sliši, ampak ene dobre gojzarje in vetrovko je pa treba imet : )))))))))

Če je šla pa s kolesom, potem pa ne govorimo o isti stvari. Ker je šla ena gospa, je mislila da ji bo uspelo, peš, pa je skup padla, pa nazaj avion. Ker se gre peške. Torej to ni ista zadeva.

No socer pa že ime samo pove camino: torej peške, ne.

A ni bil pred parimi meseci en francoski film ravno na to temo, ko sta šli dve dekleti tja?

to je ta pot

bi šla, če …

Pred leti jo je prehodila moja prijateljica.

Kolikor mi je povedala so tri smeri, ona je šla po daljši, manj obljudeni od Seville do Santiaga (ne vem, če je prav napisano) s kolesom, ker ne more vzet 5 tednov dopusta. Tista najkrajša o kateri verjetno tukaj govorite, pa je polna romarjev, ki gredo peš in je tudi bolj skomercializirana.

bila sem v santiagu de compostella (vendar turistično) in videla kar nekaj romarjev, ki so prehodili to pot. jaz vem, da tega nikakor ne bi vzdržala, tako da vsaka čast tistim, ki so to prehodili.

mene je par let nazaj dva dni držalo da bi šla. ampak ne, hvala

Poznam kar nekaj ljudi (predvsem žensk), ki so to pot opravile takoj po upokojitvi in vse je praktično prerodila.
Nikakor ne gre brez dobre opreme in predhodnih priprav doma (hoja z ruzakom), še tako si baje hitro ožuljen. Po nekaterih izkušnjah (veliko tega je tudi v slovenščini) na netu, je bolje iti sam, družbe se tam najde veliko.
Kolikor sem videla ena slovenska agencija ponuja tudi kolesarske variante (kolo v najem ti zrihtajo oni, spremljevalni kombi tudi), ki so nekoliko krajše. Samo to je potem rekreacija, romanje v Sanitago je pa romarska pot, duhovno doživetje (pa ni nujno, da ga povežeš neposredno s krščansko vero) in ne rekreacija.
Mene je lani zelo držalo, vendar je zadeva časovno zelo zahtevna, tako da bo treba še kar nekaj let počakati na penzijo.
lp, tinca

http://www.ninainprimoz.net/category/camino-de-santiago/

http://www.popotnik.org/forum/sopotniska-centrala/302-santiago-di-compostela.html

Predlagam ti knjigo od Shirley MacLaine, Camino-po stezi zvezd, luštna za brat.

Jaaa… jst grem. Enkrat, ko bo čas za to. In pripravljenost.

Je pa re streba žulje pričakovat 100%.

letos sem šla sama, toplo priporočam .če imaš v glavi pospravljeno prideš , ni problema. kondicija se dobi tudi med samo potjo, samo če hodiš že tukaj, toliko boljše.
30 dni 1000 kilometrov no problem . buen camino

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close