Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ste že bli na trigalvu?

ste že bli na trigalvu?

Mene zanima koliko poti vodi na Triglav in katera je najlažja.

Ali ste imeli čelado?
Sem gledala video na you tube, da so se nekateri celo privezali za zajlo, ko so hodili je to nujnopotrebno?
Je na najlažji poti na triglav treba kaj plezati?

Vaš link

Tu maš vse možnosti z opisom ture. Sam sem bil iz Pokljuke čez Mali Triglav. Brez čelade varoval in podobnega, razen dogrih gojzarjev. Brez plezanja po klinih, na Triglav ne bo šlo.

Čelado je zelo pametno imet. Sploh od Kredarice gor, ker je ogromno ljudi in se hitro komu kak kamen zvali izpod nog.
AMpak glede na vprašanja, je očitno, da sploh nikoli ne hodiš v gore, zato svetujem, da začneš z lažjimi hribi in potem nadaljuješ z gorami.

Vi ki ste bili gor ste uporabljali kompet za samovarovanje?

Je to vse kar rabiš?

[img]http://www.promontana.si/media/catalog/product/cache/1/image/320×320/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/l/altus_via_ferrata_set_komplet_za_samovarovanje.jpg[/img]

ali je treba še kaj drugega zdraven? Tisto malo elastiko si daš okoli trebuha in sponko na zajlo ali kako to gre?

Rabiš še plezalni pas kamor tole zapneš ter čelado in predvsem ZNANJE.

Ne. Je pa priporočljivo met s seboj, zlasti, če nisi izkušen.
Čez Pokljuko, Komar, Dolič ni potrebe. Vse ostalo je dobro met.

Rabiš še plezalni pas kamor tole zapneš ter čelado in predvsem ZNANJE.[/quote]
Tole rabiš. Vse troje. In dobre gojzarje pa kondicijo.

[img]https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ceneje/www/images/products/mother/1024/2575/2575546-0.jpg[/img]

Najlažja pot je iz Pokljuke prek Doma Planika čez Mali Triglav in po slemeni do Triglava. Sem bila, nisem imela čelade in sem preživela. Res je potrebno malo plezat, ampak ni nič nevarnega. Priporočam kakšne rokavice bolj kot čelado, ker so klini in jeklenice mokre in hladne. Ne pozabi na gorsko obutev, ker športni copati niso dovolj. Pa priporočam, da ne greš v enem dnevu gor in dol.

Pri vseh lepih vrhovih nikakor ne razumem obsedenosti s Triglavom… kaj imaš od gužvanja tja gor, razen da rečeš da si bil? Jaz ga gledam skoz okno že celo življenje, pa še nisem bil gor. In tudi ne bom, dokler bodo gor kolone.

Če se napikneš na zajlo, ker nimaš rokavic, bodo roke že preživele. Če te zadane kamen v glavo brez čelade pa zna biti huje.
Tako, da če je treba izbirat: čelada ali rokavice, vsekakor čelada. Fajn pa oboje.
Zanimivo, da imajo pa tujci vsi čelade. Avstrijci, Nemci, ANgleži, Skandinavci… zgleda, da imajo kaj več v glavi kot mi Slovenci pa kaki Čehi, ker oni pa rabijo zaščito glave, ker jim je glava pomemmbna.

Za na Triglav je čelada nujna, za neizkušene pa tudi komplet za samovarovanje. Pa čevlji morajo biti pravi. Vse to nič ne pomaga, če ni kondicije. Vsaj tri štiriurne ture so prej priporočljive.
Kolikor vem je na poteh proti Triglavu še kar nekaj snežišč, priporočajo cepin in dereze.

Kaj pa Škrlatica? Je težka pot?

Zame je bila težja. Proti vrhu imaš previs in nato skale, ki se drobijo. Zelo nevarno za zdrs.
[img]http://www.freeapproved.com/pic/post/l/951.16.jpg[/img]

prodaja mora laufat, Vsem športnim štacunarjemm bi se dvignil, če bi uzakonili:
pot v hribe samo:
1 teden stare gojzdarje, vrhunske cenovno 1. razed
popolna zimska preobleka, seveda nova, cenovno 1 razred
vrhunska sončna očala, jasno nova
palice, spodnje gate…..
brez tega zapor enega leta!!!

Jasno velja tud za šmarko:)))

kovni trigavski…

prodaja mora laufat, Vsem športnim štacunarjemm bi se dvignil, če bi uzakonili:
pot v hribe samo:
1 teden stare gojzdarje, vrhunske cenovno 1. razed
popolna zimska preobleka, seveda nova, cenovno 1 razred
vrhunska sončna očala, jasno nova
palice, spodnje gate…..
brez tega zapor enega leta!!!

Jasno velja tud za šmarko:)))

kovni trigavski…[/quote]

Kot ti je že višje zgoraj nekdo povedal: čelada DA!
Kaj ti misliš da na kolesu in motorju je čelada modna muha?
Pa če si kdaj kaj hodila po hribih, potem veš da z nekimi zlizanimi podpati tudi ni užitka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close