ste že bili na tenerifih
Tenerifi so za kopanje, če nisi na jugu, kjer je mivka, malo čudaški, ker je vulkanski otok in so kamni/skale na vseh plažah čisto črne. Malo poguglaj slike. Mallorca je na jugu veseljaška, poleti skoraj neužitna zaradi množice turistov (Nemcev), ki pijančujejo dan in noč. Tu je lepše na severu (SZ), je pa vsepovsod mivka, razen na SV, kjer ni preveč primerno za kopanje.
tenaena, 05.05.2023 ob 19:12
Mi bi šli začetek julija. Baje je mraz tam, da piha ves čas veter. Na plaži moraš bit oblečen. Je to res? Mi bi se radi odpočili, šli na kak izlet in to je to.
Za izlete priporočam Tenerife, zanimiva je obala in notranjost. Nujno ogled ognjenika Teide! Po mojih izkušnjah je tudi manj vetra kot na Mallorci.
Tako je
Mi smo isto najeli, večkrat prevozili cel otok, videli ogromno, se tudi kopali, čudovit je vulkan El Teide , pa Loro park , potem pa vse kar je vmes, na J je skoraj puščava, na S pa bujno mediteransko zelenje. Prav hecno je videti kako se spreminja na hitro, zaradi El Teide se oblaki ustavijo in na 1 km razdalje prideš iz puščave v bujno vegetacijo. V Mallorca nismo bili. Meni so bili Tenerife res zelo lepe.
Mi smo bili sedaj za prvomajske in je bila voda na jugu čist ok, topla, smo uživali v valovih, pihal je taprav veter in nas ni nič zeblo, prav vroče je blo.
Za raziskovat otok najamem avto, obvezen obisk Santa cruza, Loro parka- zoo in vulkana el Taide, za na vrh z gondolo rabiš online rezervacijo, mi je nismo, smo pa vseeno videli veliko.
Super otok. Priporočam.
Da izkušeno kanarsko otočje; tako delovno, kot počitniško.
Je destinacija, ki je naklonjena dopustovanju tako mladim družinam, kot starejšim upokojencem ( time sharing in lastništva. res predvsem Nemci in Britsi – za njih so bila zgrajena cela naselja).
Osebno raje preferiram portugalsko otočje Atlantika za dopust in sprostitev – res pa je, da nimam več malih, mladoletnih otrok.
Letos smo se kopali na Madeiri v februraju. Morje 20 stopinj, zrak 25.
Na Kanarcih še nismo bili, na Malorci pa 2x. Poleg ogleda Palme se splača iti tudi z muzejskim (lesenim) vlakom v Soller in pa seveda še povsod naokrog. Imajo dobre javne prevoze (krajevni bus plačaš kar s kartico na avtomatu v samem busu; pofočkaš se ob vstopu in pri izstopu) in najem avta ni nujen.
Korak dlje od dopusta tam, in zakaj ja/ne. Odkrito povedano, Kanarci so po slikah in google maps grdi, še najbolj so všečni Gran Canaria, tako da na Tenerife ne bi šla. Po vulkanih sem že bila, tudi teide ne more bit kaj ekstra drugačen, ker je hrib vulkanskega nastanka. Zaradi peklenskih vročin na našem delu poloble sem celo razmišljala o selitvi na otok za penzion, ker vseeno bi ostala v EU, vendar me je odvrnilo pomanjkljivo zagotavljanje vode. Morje z navedenimi temperaturami meni ni kopalno, sem črtala.
Mallorca je super v maju, odlična za kolesarjenje in nastavljanje soncu. Voda še meni ni, vreme pa res ugodno. Jeseni, za krompirjeve je lahko voda še ful topla, ampak je verjetnost padavinske ohladitve večja kot maja. V polnem poletju pa crkneš od vročine kot pri nas, tako da se res raje samo za kak podaljšan vikend potočim na Debeli rtič ali kam okoli Devina, kot pa dopust prezivim pod klimo v hotelu.
Ker res ne maram poletne vročine, sedaj raziskujem severni del Poljske. Letos grem še za novo leto, da skusimo še zimo. Poletje je super. Pred vojno smo hodili večkrat v Ukrajino, ni ravno EU, tako da meja je travma, vseeno pa nekaj ur z avtom proč, na čudovito Črno morje. Odlične mivkaste plaže, ležiš v spodjedenem delu pod hribom v senci (če je kdo bil na Susku) super prijetna klima, ampak barabe oderuške, sama mafija, ki se sedaj prosto sprehaja po EU (reveže za noge vlečejo na fronto!). Poljsko sem zaradi mrzlega morja podcenjevala, ampak če mi bo všeč, tu prodam in spokam gor, dokler še ni predrago. V osrednjem delu Evrope bo počasi poletni kotel nevzdržnih temperatur. Poljaki so super narod, sprejmejo te za svojega, bolj kot brati Hrvati. Tudi politika države mi je bližje, kar je tudi velik velik plus. Država kot taka ima boljšo strategijo kot večina ostale Evrope. Katoliška država, kjer vera močno vztraja, tega ne bodo tako enostavno prepustili tujcem. Tako da sedaj upe za čez pet let polagam tja. Ker sem, razen kanarcev videla že marsikaj, v in izven EU, lahko rečem, da je v korelaciji s cenami Poljska trenutno moje top priporočilo. Za normalen denar dobiš bazen, če ti je morje premrzlo, pa so surferski neopreni za v vodo gori normalna stvar, ker ful kajtajo, sončne žarke pa razpihuje konstanten veter.
Forum je zaprt za komentiranje.