Ste že bili na Otoku Rabu (Lopar)? Kako se vam je zdelo?
Vem, da bomo kmalu videli kako je, saj bomo vsak čas tam dopustovali me pa vseeno zanima nekaj informacij, ki jih na spletu nisem uspela dobit..
In sicer bomo v bližini Rajske plaže. Videla sem, da je plaža obdana z mivko, prav idealno za najina dva majhna otroka, ki pesek nadvse obožujeta. Za naju to verjetno ne bo najboljše, ker bomo mivko imeli povsod, a bomo teh nekaj dni že preživeli, saj ležati zaradi otrok tam tako ali tako ne bova mogla.
Tudi samo morje se mi zdi precej nizko kolikor sem videla, je res?
Zdaj pa me od vsega še najbolj zanima kakšna je pestrost in izbira s trgovinami? Se, da tam dobiti vse ali je dobro kaj vzeti s sabo? Je tam veliko restavracij s hrano, ker vsak dan ravno ne bi kuhala, bi šli kdaj kar ven pojest.
Pa za otroke je kaj poskrbljeno, kakšni animatorji, lunapark? Je v mestu veliko ljudi, nočnega dogajanja, stojnic ali je vse skupaj bolj mirno?
Jaz sem bil tam na enodnevnem obisku.
Voda je nizka…daleč naprej…še 500m od plaže lahko hodiš. Nizka voda ima zato velik stopinj. Ni za ohladit. Topla nlakuza pac.
Mislim da je veliko opcij za otroke, raznorazna igrišča in podobno, ampak nekega mestnega dogajanja pa ni. Vse kar se dogaja tam je v okviru tega kar kamp ponuja. Stojnice se odprejo, preprodajajo kitajsko robom gres na spancir gor pa dol pa je. Lopar je bolj odrocen. Je se en kamp, blizje mestu Rab ampak prekleto majhen. Vec pa na rabu ze ne dobis.
Privošči otroku raje kakšen droben pesek na kakšni drugi plaži , kot mivko v Loparju. Voda do kolen , miljon otrok , ki lulajo vanjo .Smo šli enkrat iz firbca…tamal dobil uroinfekt…midva pa tudi zaplavat misva mogla…ker enostavno je prenizka voda. Že misliš da si prišel do globlje vode , pa 500m od plaže spet nasedeš s trebuhom na eno sipino pod vodo.
Ti kar takole odgovorim na tvoja vprašanja bo najlažje:
Tudi samo morje se mi zdi precej nizko kolikor sem videla, je res?
Zaliv je nizek, kar nekaj časa moraš hoditi če bi želel zaplavati, je pa vsekakor idealno za otroke, saj se lahko brezkrbno igrajo, tako v vodi kot na mivki.
Zdaj pa me od vsega še najbolj zanima kakšna je pestrost in izbira s trgovinami? Se, da tam dobiti vse ali je dobro kaj vzeti s sabo?
V prihodu v mesto Lopar imaš večjo trgovino (supermarket Konzum – od npr. plaže cca. 15 minut sprehoda), prav tako imaš v Loparju dve trgovini (Konzum – v kampu, Plodine -pred kampom), ki se nahajata cca. 5 minut od plaže), kar nekaj stojnic s sadjem in zelenjavo kot tudi tri pekarne s kruhom. V vseh navedenih trgovinah najdeš praktično vse kar potrebuješ, glede na to, da boste predvidevam v apartmaju, ti predlagam da že zjutraj kupiš meso, saj ga tam po 11. uri že zmanjka. Cene so primerljive s slovenskimi, razen kruh je nekoliko dražji.
Je tam veliko restavracij s hrano, ker vsak dan ravno ne bi kuhala, bi šli kdaj kar ven pojest.
Restavracij je v mestu več kot dovolj, izbira je pestra, cene so od 10 eur naprej za npr. čevapčiče s pomfrijem. Pred restavracijami je ponavadi tudi tabla z njihovo ponudbo in cenami.
Pa za otroke je kaj poskrbljeno, kakšni animatorji, lunapark?
Za otroke je poskrbljeno v kampu, imajo vsak dan različne dejavnosti, mislim da ne preverjajo ali je otrok iz kampa ali ne. Hiška se nahaja v sklopu recepcije/trgovine. Lunapark je med kampom in plažo pred hoteli, imajo vlakec, trampolin, vožnja z avtomobili ipd.
Je v mestu veliko ljudi, nočnega dogajanja, stojnic ali je vse skupaj bolj mirno?
Mesto/vas zaživi po osmi uri, ko se odpre lunapark in stojnice. Vozi tudi vlakec in sicer do trajekta in nazaj.Predlagam da si ogledate tudi samo mesto Rab (20 min z avtom), tam je park z otroškimi igrali, ograjen in v senci. Zanimiv je pogled na različne ladje, pa sprehodite se lahko do cerkve, kjer je lep razgled, se opravite na izlet s taxi čolnom.
Mi gremo tja vsako leto. Nujno s seboj vzemite senčnik ker sence ni. Nekeha hudeha dogajanja nu so pa lunaparki in podobne zadeve. Na plaži ni gneče kot je nekdo zapisal. Prostor za lležalnik dobiš kadarkoli. Malo stran je konzum. Zelo velik kjer dobiš vse po normalnih cenah. Za male otroke je plaža idealna.
Forum je zaprt za komentiranje.