Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ste tudi vi avtomobilski navdušenci? Potem morate priti v Novo mesto, kjer bo jutri med 9.00 in 11.00 karavana porscheje

Ste tudi vi avtomobilski navdušenci? Potem morate priti v Novo mesto, kjer bo jutri med 9.00 in 11.00 karavana porscheje

Po končanem ogledu karavane porschejev, se lahko posladkate na Glavnem trgu in si ogledate tudi skupinsko četvorko, ki bo ob 12h na isti lokaciji.

Vljudno vabljeni.

Jaz sem prišel prejšnji teden iz Ljubljane, na odprtje Glavnega trga in nisem imel kje parkirati. Kje imate parkirišča v okolici Novega mesta? Razmišljam, da bi prišel, ampak samo, če bom imel možnost normalnega parkiranja, ker sem moral prejšnji petek pustiti avto na pločniku!

Jaz sem prišel prejšnji teden iz Ljubljane, na odprtje Glavnega trga in nisem imel kje parkirati. Kje imate parkirišča v okolici Novega mesta? Razmišljam, da bi prišel, ampak samo, če bom imel možnost normalnega parkiranja, ker sem moral prejšnji petek pustiti avto na pločniku!
[/quote]

Z mobilno aplikacijo ParkMeWise imate 1 urno brezplačno parkiranje na parkirišču Kandija in na parkirišču pri banki, na parkirišču pri tržnici in pod Novim trgom. Parkirišča so še na Novem trgu, pri izlivu Težke vode, pri trgovini Tuš, ob Kapiteljski cerkvi.

A je sploh kaj za videti v Novem mestu?

A je sploh kaj za videti v Novem mestu?
[/quote]

Seveda, gotsko Kapiteljsko katedralo, s fresko znamenitega italijanskega slikarja, Dolenjski muzej z bogatami najdbami žepezne dobe (glavna atrakcija je situla), od tod tudi ime mesto situl, nato ima Novo mesto še galerijo z priznanimi deli slovenskih in tujih umetnikov, občuduje se lahko prečudovito kuliso okljuka reke Krke z čajarne Stari most. Okuša ponudbo domačih piv v Kralju Matjažu, poskusi specialitete v Gostišču Vovko ali Hiši Fink. Se sprehodi po sprehajalni poti ob reki Krki (reki ljubezni) ali potoku Tezka voda. Nedaleč iz Novega mesta je tudi Trška gora, kjer so prečudoviti vinogradi, Trdinov vrh in Gospodična, kjer je pohodna pot in izvir pitne vode (po legebdi iz bajk Janeza Trdine, ti da vecno mladost). Blizu sta tudi Otočec z gradom in Kostanjevica na Krki, ki je idiličen otoček na reki Krki, v popetnih mesecih pa nudi tudi moznost osvežitve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close