Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ste tole že slišali?

Ste tole že slišali?

Zavrtite si posnetek.

Si ne predstavljam, da tole kupim za darilo otrokom?
A je sploh kdo pristojem, da se take zadeve preganjajo, ali res lahko vsak izda kar hoče?

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/?p=1099

Urad za varstvo potrošnikov?

Komentarja se pa vzdržim, da u navalu efekta ne zgrešim kako neumnost.

K.

Očitno si že bila v “efektu”. …v Afektu ne zagrešim kakE neumnostI.

A samo ti dve napaki si opazil?

K.

Sta še dve: u namesto v, zgrešim namesto zagrešim. :-)) Pravzabprav sem hotel samo malo zbosti zaradi rodilnika, ki me vedno zelo nervira. Kar se pa posnetka tiče, je pa itak vsak komentar odveč. Kaj takega enostavno ne bi smelo priti na trg. Srčno upam, da bojo vsaj kupci toliko pri sebi, da ne bojo takega skorpucala kupovali otrokom.

Ah, prva sem zbodla jaz, ki prav tako trpim zaradi neuporabe rodilnika. Če bi malo sledil našim klepetom (oz. mojim postom) tukaj, bi to že davno vedel. Še pred par dnevi smo se spet pogovarjali o tem (tema oblika pridevnika). In če si poslušal posnetek na linku zgrožene ali preletel kup komentarjev pod njim, si slišal, da tudi tam ni rodilnika, da so besede čudne in napačne (torej v stilu efekta), da gre za ‘južni’ naglas (u navalu) itd.

K.

Saj ravno zato, ker vem, da si pri jeziku zelo skrbna in dosledna, mi ni dalo miru, da se ne bi (hudomušno) oglasil. Več kot očitno je bilo, da te je zadeva čit’ v’n vrgla.

Lep dan še naprej.

T.

New Report

Close