ste spremenile priimek?
In če ima otrok dva priimka ima potem priimka od obeh dedkov. Kaj pa babice in njihovi priimki…
V svetu SD-ja se celo lezbični pari oplojujejo z umetno oploditvijo in tudi tega ne razumem. To se mi zdi zloraba medicine v politične namene. Vprašanje čigav priimek ima potem otrok. Mogoče od obeh mam ali pa od mame in umetnega oplojevalca, bog si ga vedi, ampak to so zelo motne vode.
Anonimno 1075, 24.11.2021 ob 10:50
To kar se sedaj dogaja je “moda” teh mlajših žensk, ki priimek povezujejo z ne vem čim vse ampak me res zanima, zakaj obdržite očetov priimek, materinega pa nimate zraven napisane. Torej imate potem očetov in možev priimek kar je malenkost nepošteno do matere, če se že greste neke novitete, ki so jih včasih zelo redko ali skoraj nikoli počeli. Ko se je ženska poročila je prevzela možev priimek in je bilo to rešeno. Če se je ločila je vzela nazaj dekliški (pa še to večinoma ne vse) in je bilo to to.
mogoče samo zato, ker so s tem priimkom odrasle in je del njihove indentitete. Res ne vem zakaj bi morala ženska spreminjati priimek samo zato, ker z enim seksa? Še bolj absurdno je, da dajejo otrokom priimke od očeta, pa četudi ti otroke zavržejo ali se nočejo brigat za njih. Češ kao naj ve, on me je pof…. ali kaj?
Pa še to, včasih pankrti niso smeli imeti očetovega priimka, tako da to ni bilo tako enostavno kot si ti domišljaš.
dekliški priimek, 26.12.2014 ob 20:07
Ni nič manj tvoj, je pa čudno. Sama tega ne bi želela.[/quote]
Jaz si s poroko priimka sploh nisem spreminjala, tako da se tudi z ločitvijo ni nič spremenilo. Otrok ima očetov priimek. In glej ga zlomka: večina ljudi sploh ne ve, da imava z otrokom različna priimka, prav vsi pa vedo, da sva mama in sin.
jaz isto 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.