Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ste spremenile priimek?

ste spremenile priimek?

Ločena sem 6 let. Bivšega popolnoma prebolela. On je že ponovno poročen. Jaz v resni zvezi z novim. Srečna. Imam dva otroka z bivšim, eden polnoleten, drugi kmalu.

Po ločitvi sem obdržala priimek bivšega moža, ker nisem želela, da imata moja otroka drugačen priimek, kot jaz. Sedaj ko sta večja, me ta priimek vedno bolj moti. Resno razmišljam o spremembi v dekliškega.

Kako ste postopale ve in zakaj?

Ne vidim fore, zakaj imaš priimek od nekoga, ki …….Saj imaš svojega. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Če ne bi imela otrok, ga spremenim takoj, če bi jih imela, ne. Ali pa bi si dodala nazaj svojega dekliškega in uporabljala samo njega.

Ko sem srečala drugega.Nazaj v dekliškega.

Nikoli nisem razmišljala, da bi si spremenila priimek po ločitvi v dekliškega. Sploh nisem videla razloga. Sem pa pa spremenila 7 let po ločitvi, ker sem se ponovno poročila. In če bi se še v drugo ločila, bi imela priimek drugega moža do smrti. To se mi zdi res butasto, kaj ima priimek s tem, če zakon ni štimal, brez veze.

Imela po poroki oba, po ločitvi enega odvrgla. Če se otrok piše drugače kot jaz, ni zato nič manj moj.

Ni nič manj tvoj, je pa čudno. Sama tega ne bi želela.

Ni nič manj tvoj, je pa čudno. Sama tega ne bi želela.[/quote]
Seveda je čudno. Tako kot nositi priimek nekoga, ki ga ne maraš.
Če bi se še kdaj poročila (pa se ne bom!), ne bi menjala priimka.

Ni nič manj tvoj, je pa čudno. Sama tega ne bi želela.[/quote]

Jaz si s poroko priimka sploh nisem spreminjala, tako da se tudi z ločitvijo ni nič spremenilo. Otrok ima očetov priimek. In glej ga zlomka: večina ljudi sploh ne ve, da imava z otrokom različna priimka, prav vsi pa vedo, da sva mama in sin.

Sodiš pač med tiste, ki počnejo nekaj samo zato, ker se tako pač že vseskozi dela. Pa čeprav za to ni nekega utemeljenega razloga.

http://www.wisdompills.com/2014/05/28/the-famous-social-experiment-5-monkeys-a-ladder/

Jha 5 let po uradni ločitvi (Še) nisem spremenila priimka. Razlogi – vsa moja profesionalna identiteta temelji na ex-moževem primku plus neka potrdila ipd…bi bilo komplicirnao razlagat vsakemu potencialnemu delodajalcu, da sem ločena in tako dalje in zakaj toliko identitet, pa tudi z googlanjem imam kar nekaj strani “zgodovine”, ki mi je v “čast”…tako da… verjetno ne bom spreminjala niti ko bodo otroci polnoletni..verjetno bi pa spremenila, če bi se ponovno poročila.

Sem se zafrknila s prvo poroko, ko sem sploh šla spreminjat, ženskam priporočam,d a nikoli ne spremenijo priimka, ker je tako bolj enostavno…

Uradno ločena bom v kratkem, imam dva majhna otroka, priimek bom spremenila definitivno, ker me moti imet njegov priimek. Otroka bosta ostala po njem.

Kaj si sploh priimeke menjate, ko se porčite. Kaj postanete last družine svojega moža? Izgubite lastno identiteto.

Spremenila sem ga takoj po ločitvi, žal ni šlo isti dan.

Ena sošolka iz juga je po ločitvi obdržala priimek moža, Slovenca. Ko se je ponovno poročila je dodala še nov možev priimek, spet slovenski.

Svojega dekliškega je čist pozabila.

Je že vedela, da ji bo pri nas v Sloveniji tako prišlo bolj prav.In nihče na prvi pogled ne bo vedel, katerega rodu je.Saj je tudi v Nemčiji bolje, če se tam pišeš po nemško in na Švedskem po švedsko.Pa še eno univerzalno ime zraven, ki ga lahko prirejaš, pa je takoj življenje lažje.
če si aleksander ali Aleš, si potem Alex, Matjaž – Mathias…
ja, francke, Micke in štefke so čisto ven…

Svojemu bivšemu ljubezenskemu partnerju sem naredil, da se vrne k ljubezni in mi zaupa bolj kot kdaj koli prej. Vse življenje si nikoli nisem mislil, da bi urok za ljubezensko začaranost lahko vrnil mojega bivšega ljubimca Mårtenssona, dokler me prijatelj ni predstavil pravega uroka, preden sem se obrnil na nekatere uroke, da bi mi pomagali, a vem, da bi mi lahko pomagali, nekateri so zahtevali več denarja, dokler Sledim preprostim navodilom iz velikega ljubezenskega uroka prek njegove osebne številke WhatsApp +12162022709 ali Viber +12066713285, lahko sem komuniciral in ga poklical ter dobil takojšnjo pomoč od njega, da bi obnovil ljubezen in srečo mojega zakona Drigbinovia. Vsakdo lahko še vedno dobi enako pomoč od njega danes povrniti izgubljeno ljubezen ali obnoviti prekinjeno razmerje in ločeni partner se lahko vrne v ljubezen je možno, ker mi deluje v roku 3 dni, moj bivši ljubimec me je poklical po telefonu, da se opravičim in trenutno živiva skupaj v ljubezni in sreče lahko dosežete tudi na njegov e-poštni naslov na doctorigbinovia93@gmail.com Hvala Drigbinovia za njegove nadarjene moči hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali moje pričevanje?

Ne vidim razloga, da bi spremenila priimek.  Da se vsak drugace pise je malce neprijetno , kar se otrok tice.

Naredi, kot ti zapaše.

Tako komplicirate, da izgleda, da je razlog še nekje drugje. Kaj pa neporočeni pari, ki imajo otroke, kjer imata starša vsak svoj priimek, otrok pa samo očetovega ali maminega? Lepo te prosim, to je bilo čudno 100 let nazaj, ne pa danes. Da ne omenjam poročenih parov, kjer ženska ne prevzame moževega priimka. Kaj pa če te tvoj novi partner zasnubi? Se boš poročila z njim in obdržala priimek bivšega? Če trdiš, da bo otrok zaradi priimka kaj manj tvoj, je verjetno posredi ljubosumje. Konec koncev si omenila, da ima oče tvojih otrok novo ženo, ki zdaj verjetno nosi isti priimek kot ti ane.

Odgovor na objavo uporabnika
ločena, 26.12.2014 ob 19:03

Ločena sem 6 let. Bivšega popolnoma prebolela. On je že ponovno poročen. Jaz v resni zvezi z novim. Srečna. Imam dva otroka z bivšim, eden polnoleten, drugi kmalu.

Po ločitvi sem obdržala priimek bivšega moža, ker nisem želela, da imata moja otroka drugačen priimek, kot jaz. Sedaj ko sta večja, me ta priimek vedno bolj moti. Resno razmišljam o spremembi v dekliškega.

Kako ste postopale ve in zakaj?

OMG. priimek je še najmanj važen, pošlihtaj raje koleščke v glavi. Ne bo težko, saj jih nimaš veliko.

Mene zanima zakaj so ženske postale takšne šovinistke, namreč pustijo si očetov priimek, materinega pa ne :))

Nicko, 24.11.2021 ob 08:37

Ne vidim razloga, da bi spremenila priimek.  Da se vsak drugace pise je malce neprijetno , kar se otrok tice.

Zakaj že? ::==)) Na svetu je verjetno kup ljudi, ki se pišejo enako kot tvoj otrok, pa verjetno nimajo nobene zveze z njim. Kaj pa je priimek? Nekaj v vaši glavi, za kar si zamišljate, da je pomembno, sicer otrok ni “vaš”. Leta 2021 smo, ženske.

sedokpđ, 24.11.2021 ob 10:43

Zakaj že? ::==)) Na svetu je verjetno kup ljudi, ki se pišejo enako kot tvoj otrok, pa verjetno nimajo nobene zveze z njim. Kaj pa je priimek? Nekaj v vaši glavi, za kar si zamišljate, da je pomembno, sicer otrok ni “vaš”. Leta 2021 smo, ženske.

zakaj naslavljaš ženske? kolikor vem so moški tisti, ki so čist fertik, če otrok nima njihovega priimka.

To kar se sedaj dogaja je “moda” teh mlajših žensk, ki priimek povezujejo z ne vem čim vse ampak me res zanima, zakaj obdržite očetov priimek, materinega pa nimate zraven napisane. Torej imate potem očetov in možev priimek kar je malenkost nepošteno do matere, če se že greste neke novitete, ki so jih včasih zelo redko ali skoraj nikoli počeli. Ko se je ženska poročila je prevzela možev priimek in je bilo to rešeno. Če se je ločila je vzela nazaj dekliški (pa še to večinoma ne vse) in je bilo to to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close