Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste se že peljali z rešilcem?

Ste se že peljali z rešilcem?

Zaradi narave nosečnosti, imam izdan nalog za prevoz v porodnišnico z rešilcem. Ste se kdaj že peljali z njim? Meni je nerodno.

Ja, sem se, kot ponesrečenka v prometni nesreči.

S sireno in lučkami.

Boga, si dobro okrevala?

A seksat ti pa ni bilo nerodno? Aja, pri tem opravilu si bila oblečena!

Gola bom tudi, ko bom otroka potiskala ven. Bolj se zdim sama sebi nesposobna normalno donosit, da sem vodeno pod rizično in bom imela prevoz tako udaren.

enkrat, čist tko, brez luči in akcije, hb

Odgovor na objavo uporabnika
nosečnica, 19.05.2021 ob 08:54

Gola bom tudi, ko bom otroka potiskala ven. Bolj se zdim sama sebi nesposobna normalno donosit, da sem vodeno pod rizično in bom imela prevoz tako udaren.

tole smatraš pod “nesposobna”? Predlagam, da se skuliraš, ker bo še veliiiko zadev in v materinstvu in življenju nasploh, ki ne bodo šle nujno gladko.
Prevoz si dobila z razlogom. Bolje, da na koncu izpade, kot da je bilo brez veze, kot da gre kaj narobe. Srečno!

Mi mami isto pravi. Upam, da mi samo hormoni nagajajo.

Ene parkrat, z lučkami. Ni nihče spraševal, če mi je nerodno, tudi meni ni prišlo na misel.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Aja, pa še- reševalci so carji, nimaš kaj skrbet.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Odgovor na objavo uporabnika
wd40, 19.05.2021 ob 09:14

Aja, pa še- reševalci so carji, nimaš kaj skrbet.

“reševalci so carji”
Res, respect!

Wd40 z lučkami? Zakaj? Si ok? Mene verjetno z lučkami ne bodo. Želela sem, da me pelje partner, pa je priporočeno z rešilcem. Kot, da sem bolnica ne nosečnica.

Da bi mi bilo nerodno peljati se z rešilcem? Nikoli nisem sploh pomislila na to. Sem se pa peljala rodit, ker mi je odtekla voda in mi je bilo tako svetovalno. Predlagam ti, da krepko preveriš svoje poglede in razmišljanja, sicer boš imela veliko povsem nepotrebnih problemov v življenju.

Jah štor je štor. Prvič pri sedmih letih ko sem zletel po skalah takrat so me z žabo, nekaj časa nazaj sem imel pa zaradi alergije padel v šok pa so me odpeljali s kombijem. Iz kakšne luknje me je možakar vlekel ven, ne moreš verjet, res kapo dol. Pa prijazni da ne moreš verjet. Še dve punci je imel zraven.
Lej, nimaš kaj skrbet, v boljših rokah ne moreš bit.

Bom prevetrila svoj (oviran) pogled.

Enkrat je bil nek film od neke ženske, ki jo je računalniški sistem izbral, da se bo rodil kot njen otrok. Naslov filma…

Sem brala pred kratkim, da je bila prav tako nosečnica z nalogom za rešilca. Ko so prišli po njo, je bilo še vse relativno OK, rodila jim je na poti do bolnice, presenetila vse s hitrostjo poroda.

Popadki v 5 mesecu nosečnosti.

So me peljali ja – parkrat.
Če je situacija za rešilca so zadržki čisto odveč. Tam si res v dobrih rokah, zato se samo prepusti, da naredijo kar dobro znajo.
“Hvala lepa!” na koncu prevoza je pa vedno na mestu.

Ja, sem se – ker je bilo moje življenje ogroženo ( možganska kap). In to iz ene zdravstvene ustanove, v drugo, pa ni bilo veliko kilometrov vmes, če ne bi bila nujna zadeva, te peljejo npr. na invalidskem vozišku, podzemno v nenujnih primerih ( UKC LJ)  – ker je šlo za tako pomemben čas, zato so me z rešilcem.

Avtorica, nima ti biti kaj nerodno – usposobljeno osebje oceni, ali je upravičen prevoz z rešilcem, ali ne. Očitno imaš rizično nosečnost in zato ima tudi nalog za primer nujnosti.

Ja, enkrat pa res!

To je bilo na materinski dan, ne vem točno katerega leta. star pa sem bil 15 ali 16. S prijatelji smo se odločili it v kino po šoli in skadit kak joint. No, pred tem smo šli do prodajalnice hitre hrane stop 24, na miklošičevi. Sam sem izbral jufko, ostali frendi kebab. Tisto pojemo, se odpravimo proti našemu “placu”, sedaj tam stoji džamija. No, nekje na pol poti dobim zeloooo čuden občutek, pravim frendom da ne morem naprej, ker sem zadet. Pa se mi začnejo režat, pravijo da še nismo kadil itd. Pravim od jufke sem zadet. Sem jim predal paketek, rizle in filtre ter se odpravil domov. Hodim proti glavni, mimo velikega križišča, tam je bila še ena policistka, vendar je nisem upal prositi za pomoč.

Odpravim se na bus, 1ko, proti šiški. Po parih postajah mi je ratalo zelo slabo, zato sem se odpravil dol. Zaidem v nek lokal, pa povem natakarici da se zelo slabo počutim. Takoj je na pomoč pristopil starejši možakar, pravi, da je bil včasih vojaški zdravnik in da sem verjetno zastrupljen. Rekel je, naj probam bruhat, a ni šlo. Nato je z roko segel globoko v grlo (ja, je bilo neprijetno in zelo boleče), tako da sem del tistega dal ven. Vmes so že poklicali reševalce, ki so me prepeljali v bolnišnico.

Seveda so sledila vprašanja, če sem kaj pil, vzel kakšno drogo ali kaj podobnega. Na vse sem odgovoril negativno.

Po nastanitvi v sobi sem dobil infuzijo in preživel noč tam, drug dan pa dobil rezultate (negativno za alkohol, droge…). Še zdaj ne vem, kaj točno se je zgodilo, ne bi pa več ponovil te izkušnje.

In ne, ni me bilo sram zaradi vožnje, bolj me je bilo strah zaradi same situacije. Na koncu se je vse lepo izteklo.

Ja, 2x se me z resevalnim vozilom odpeljali v bolnisnico. Obakrat enak vzrok – neznosne bolecine zaradi hernije diska.

Resevalci zelo prijazni, lani sta se mislila, da me bosta odpeljala domov kljub temu, da sem jima rekla, da vem, da bom ostala v bolnici. Sta bila kar presenecena, ko jima je zdravnik potrdil, da ostajam tam. Obakrat urgentna operacija.

Upam, da jih nikoli vec ne bom potrebovala.

Res so CARJI!

Mhm… Kot pravijo, reševalcem kapo dol, še v lekarno skočijo za paciente pri prevozu domov itd. Zaupaj stroki ? pa čestitke! ?

Tebe je sram, ker imaš rizično nosečnost in se počutiš nesposobno za donosit otroka? Daj ne nasedaj tem hormonskim igricam, ki se jih igra telo s tabo. Prav tako ne nasedaj tem istim igricam po porodu, ko boš naredila že vse na svetu in bo situacija, ko bo otrok še kar jokal, ti pa boš vsa obupana prepričana, da si nesposobna mama, ker ne veš, kaj dete hoče. Boš šla pač z rešilcem, ena dogodivščina več ?.

Aja, jaz sem se peljala v kino z rešilcem pa me ni bilo sram ?. Sem bila ravno zraven avtobusnega postajališča in me je voznik (se poznamo) videl, ustavil in vprašal kam grem. No, se je izkazalo, da gre v isto smer in sem šla pač z rešilcem v kino.

Boljše, da te peljejo rodit, kot pa da te naložijo skupaj z enomesečnim pomodrelim otrokom in šibajo na pediatrijo v LJ…
Verjemi mi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close