Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste se že naveličali tega življenja?

Ste se že naveličali tega življenja?

Jaz tudi.

Pri 22ih.

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

Naveličala sem se zelo zgodaj, še v otroških letih, ko sem spoznala, kako nesmiselno je življenje zastavljeno. Najprej moraš v šolo; nato moraš v službo in večino življenja plačevati za dobrine, za katere so si izmislili, da jih nekdo poseduje (zemlja, voda ipd.).

V najstniških letih sem svoje prepričanje še bolj utrdila, ko sem prešla na veganstvo in se vprašala o groznih dejanjih človeka, ko z lastnim užitkom opravičuje pobijanje vseh drugih vrst živali; uničevanje okolja ipd..

Zdaj sem v srednjih letih, z dobro službo in sanjsko hišo. Sem brez dolgov in brez obveznosti v smislu družine, otrok. Ampak stvari so še vedno iste – še vedno živimo v tirnicah, plačujemo za naravne dobrine, ki si jih je nekdo prilastil (sprašujem se, kdaj bomo dejansko začeli plačevati zrak, ki ga dihamo); še vedno pobijamo nedolžne za lasten užitek in še vedno je konec poti isti – smrt.

Nisem naveličana, nisem depresivna, nikoli ne bi razmišljala o samomoru; bi bilo pa dosti lepše če mene in človeštva na sploh nikoli ne bi bilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close