Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ste kdaj hodile z maminim sinkom?

Ste kdaj hodile z maminim sinkom?

???Saj nisem, napisal, da uživate kot čistilke, kje si to prebrala? :/
S tem ko, nekaj narediš za skupno dobro, nekomu s temi dejanji izkazuješ ljubezen, skrb zanj… al nekaj že, neka čustva gojiš do njega, ker racionalno ni, da kar za nekom opravljaš neka dela. Seveda je logično, da nekaj dobiš v zameno in če nekdo le leži na kavču in gleda TV se jasno počutiš izkoriščen(a) in logično je da se dolgo tako (brez ljubezni, z umazano posodo 😉 ne da živet….

Od kod sploh občutek, da nekaj moraš? Kdo to od tebe pričakuje in kaj ti preprečuje, da nekaj, kar ne želiš, tudi ne storiš?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

On_, pisal si, da to nekdo počne, da se počuti nad. Če čistiš, se večina počuti pod, ne nad.

Od kod sploh občutek, da nekaj moraš? Kdo to od tebe pričakuje in kaj ti preprečuje, da nekaj, kar ne želiš, tudi ne storiš?[/quote]Če bi moraš zamenjali za “želim si” bi bilo veliko lažje, samo najt razlog za zamenjavo je problem…. 😉

Nekdo rad čisti, če za to dobi ustrezno plačilo (mogoče v denarju, čustvih? ;), če tega ni je zadeva sila mučna, se strinjam.

Meni se zdi logično, da se v odnosu dela delijo. Vsak odnos ima smisel le, če ima več dobrih lastnosti in nam je z nekom lažje, kot pa, če bi bili sami.
Kot če smo v čolnu…Lažje in prej pridemo do cilja, če oba veslata usklajeno, kot pa, če vsak vleče na svojo stran ali pa celo nasprotuje drugemu. V takih primerih je bolje v čolnu biti sam.

Sam ja, razen v primeru, če sam ne veslaš proti toku. V takem primeru lahko prideš do cilja prej tudi, če nekdo na drugi strani vesla v kontra smer. 😉 :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Žalostno razmerje, kjer mora oseba plačevati čustva na ta način, da čisti za drugo osebo.
PRi meni je tako, čustva za čustva, ljubezen za ljubezen.
Ne gre pa tako, da je nekdo do mene prijazen, ljubezniv, v zameno pa dobi čiščenje. V zameno lahko dobi samo prijaznost, ljubeznivost.

Nekdo rad čisti, če za to dobi ustrezno plačilo (mogoče v denarju, čustvih? ;), če tega ni je zadeva sila mučna, se strinjam.[/quote]

Nekdo rad čisti, če za to dobi ustrezno plačilo (mogoče v denarju, čustvih? ;), če tega ni je zadeva sila mučna, se strinjam.[/quote][/quote]
Se pravi, da stvari, ki jih ti obvladaš, on pa ne, se jih mora naučit obvladat tudi on in obratno, sicer jih ne moreš koristit, ker ti on tega ne more povrnit? Recimo, da ti rada kuhaš, on pa ne? Boš iskala nekoga, ki tudi sam rada kuha? Iščeš torej nekoga, ki je povsem enak kot ti?

Marko, glede na tvoja vprašanja, sklepam, da si samski ali pa v neki bedni vezi.

Pisala sem o čiščenju, če si slučajno prebral. In ali je to neka znanost, da znaš pomiti posodo? Kdor tega ne zna, je pa res zabit pa brez zamere.

Ne sklepaj tako hitro no. 🙂
Jaz sem ti postavil vprašanje o kuhanju. Pusti zdaj čiščenje. Seveda tudi to vsak zna, po svoje. Isto je z vsemi ostalimi deli. Vsak nekaj obvlada. Ampak ti si omenila, da daš le to, kar lahko dobiš, zato sem te vprašal, če ti mora partner znati tudi skuhat, da lahko ti njemu skuhaš v zameno.

Ne maram kuhat.

Pa bi ti bilo všeč, če bi tvoj partner rad kuhal in bi skuhal tudi zate?

Marko, kaj če bi se ti bolj s svojo morebitno partnerko ukvarjal, namesto z mano?

Meni osebno so mimo tipi, ki razmišljajo v stilu, da je ženska vsa blažena, če sme nekomu čistit in kuhat.
Moški, ki niso pripravljeni na delitev gospodinjskih del, me ne zanimajo.

Raje samska,
oseba, ki ima tako radikalna mnenja o odnosih, ki vse vidi skozi perspektivo daj-dam, kjer je ta perspektiva tako jasno določena (ljubezen za ljubezen, čustva za čustva, čiščenje za čiščenje) ima za sabo zgodovino, ki jo je pripeljala do sem do tega neizprosnega in radikalnega pogleda, kjer sem “jaz” v središču vsega, “drugi” pa podrejeni mojim željam in interesom. Kaj je tebe pripeljalo do sem?

Pandora, nismo vse ženske cankarjanske mame.

Zato pa sem te vprašal, če bi ti bilo všeč, če bi ti moški skuhal? Se ti zdi, da se tak moški ne ukvarja z gospodinjskimi deli?

Marko, predvsem pa mi niso všeč vsiljivi moški, ki se ukvarjajo z vsemi drugimi, samo s sabo ne.

In, če te zadeva že tako zelo zanima. Mislim, da sem dovolj jasno napisala, da mi je samoumevno, da se gospodinjska dela delijo.
Torej ne gre zato, da bom vsa vzhičena, če nekdo skuha, ampak se mi zdi samoumevno, da se zadeve delijo.

Zato pa sem te vprašal, če bi ti bilo všeč, če bi ti moški skuhal? Se ti zdi, da se tak moški ne ukvarja z gospodinjskimi deli?[/quote]

Saj nisem tu zato, da bi bil komu (ali pa bog ne daj vsem) všeč. Pusti postranske zadeve. 🙂

Torej si tudi ti pripravljena kuhat zanj, ali pa se pri tem opravilu ne greš več daš banano-dam banano?

Marko, ti res ne razumeš besedne zveze delitev gospodinjskih del?
Ti res ne razumeš kaj pomeni to?
Kateri del te besedne zveze ti dela težave?

Jaz razumem po svoje? Zdi se mi samo čudno tvoje razumevanje tega, zato me zanima, če prav razumem to tvojo delitev. Zame je delitev to, da ona recimo skuha, jaz pa prebelim stene. Primer. Ti si pa napisala, da daš le to, kar tudi dobiš. Se pravi, če kuhat ne znaš, si tudi ne zaslužiš, da ti kdo drug skuha?

Zato pa sem te vprašal, če bi ti bilo všeč, če bi ti moški skuhal? Se ti zdi, da se tak moški ne ukvarja z gospodinjskimi deli?[/quote][/quote]Lepo je če se lahko delijo, samo skoraj nikoli se ne morejo delit točno na polovico.
Če ostanemo pri kuhanju: nekdo olupi nareže čebulo, meso, zadevo pripravi drugi samo meša, da se golaž ne prismodi. Kje je tu enakovredno razdeljeno kuhanje?
Predvidevam, da bi ti raje mešala 😉 kot kaj konkretnega pripravila, ker praviš, da ne maraš kuhat. Recimo, da bi on kuhal (do konca) ti bi pa zato pomila posodo. Lahko bi kuhala/pomivala vsak drugi dan pa se spet postavi vprašanje kaj bi kdo kuhal. Eden, ki obvlada bi kaj bolj kompleksnega + sladico, ti bi samo jajca ocvrla, kar spet ne bi bilo pravično pol na pol…itd itd

Ne moreš tako funkcionirat, niti ni smiselno. Ne verjamem, da obstajajo striktno m in ž dela, se pa pri nekaterih delih nekdo bolj znajde, je bolj spreten in zakaj si ne bi zadeve olajšala na ta način?
Sploh pa ni bistveno kaj kdo počne, gre za občutek, da se nekdo ne počuti izigranega, izkoriščenega, ker na ta način ne dobi, se mu ne izkazuje dovolj ljubezni. Čuti zapostavljenega, ker je samo on/ona delal/a, je “nad” (opravljeno delo mu daje neko dodano vrednost), s tem se razdaja za nekoga, ki to ne vrača/”plačuje”. In če je nad si dovoli, da kritizira, ukazuje, kot to počne nekdo, ki je nad tabo v službi, česar si ti ki si “pod” ne moreš privoščit 😉
Ali pač? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sem si mislila ja, da si ti predstavljaš tako delitev, ti beliš stanovanje, ona pa kuha.
Res zanimiva delitev.
Samo en problem je, jesti je treba vsak dan, beli se pa vsake par let. ALi pa ti mogoče vsak dan beliš?
Vidiš, več kot očitno je, da ne razumeš delitve del.

Raje samska, jaz sem na tem področju tako razvajeno bitje, da boli glava. Pa se tega zavedam in držim pesti, da bom lahko še naprej tako razvajena 🙂

Kljub temu ne razmišljam tako radikalno kot razmišljaš ti. Zato pravim, da očitno obstaja nek zelo močan razlog, da tako razmišljaš. A odgovora na vprašanje pa ne bom dobila? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close