Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ste kdaj hodile z maminim sinkom?

Ste kdaj hodile z maminim sinkom?

Ne pristanem na vlogo gospodinje pa pika.
Moja kariera je prav tako pomembna kot kariera moškega. Torej bom s kom živela le v primeru, da bo naredil pol gospodinjskih del. Da pa bi koga gledala kako lenari, jaz mu pa kuham, no way.

Jaz sem povsem zadovoljna. Skrbim sama zase, družbo imam, seks imam, kaj hočem še več?
Kupe parov poznam, ki skupaj živijo pa ne gredo nikamor skupaj (midva recimo greva), one jamrajo, kako on samo športa, one pa samo pospravljajo in kuhajo. On jamra kako ona noče seksat. Ja, večina parov tako jamra kaj vse jim manjka.
Jaz pa vse to imam, čeprav ne živim z njim.

In če bi zaživela skupaj? Bi pridobila ali izgubila?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Izgubila.

Kaj bi izgubila?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Svobodo, prosti čas.

A je on tisti, ki odreja, kje in s kom boš? Zakaj pa imaš sedaj svobodo?

Iz leta v leto spoznavam, da je tole res :D[/quote]
Počakaj da pride leto, ko boš spoznala, da si tudi sam(a). :)[/quote]

No, v bistvu sva oba že žal spoznala.. Torej, nobeden od naju ni imel prilike bit predolgo mamina maza. Najbrž se ravno zato z njim razumem bolje kot sem se z ostalimi.

Me veseli, da je tu gor še nekaj normalnih žensk, Katenjka, Antilopa, Pandora… ki jim ni težko pogospodinjiti. Ki vam ni težko skuhat za moškega, mu kaj zlikat, kaj oprat.
Ne pa neke novodobne frajle, ki ne bi pogospodinjile še za moškega. A zase pa lahko? Saj, če da zase prati pa lahko da še zanj prati pa malce več skuha pa je.
Res mi gre kar na bruhanje, ko je kup teh nekih novodobnih žensk, ki ne bi gospodinjile.
Katenjka, Pandora… to so ženske. To je ženstveno.

Kot sem napisal v sosednji temi, je težko predvsem tistim, ki so prepričane, da morajo vse same. In zaradi tega, potem tudi pride do tega, da morajo vse same.

Če poslušaš kako se ženska pritožuje, da mora ona vse sama, potem to pomeni, da on ne naredi nič. Če sklepamo na podlagi same trditve.

Če poslušaš kako se ženska pritožuje, da mora ona vse sama, potem to pomeni, da on ne naredi nič. Če sklepamo na podlagi same trditve.[/quote]
No, to je pa konflikt na drugi strani, s katerim pa se morata spet oba ukvarjat. Če ženska verjame, da mora vse sama, mož ji pomaga ali pa ji želi pomagat, ona pa mu ne “dovoli”, ona pa še vedno s tem ni zadovoljna, je težava nekje drugje.

Malce ustavite konje in se ne zgovarjajte na ženske. Ni res, da hočemo vse same. Jaz hočem, da bi on pomagal pa noče. Jaz nočem vse sama, nočem. Ne pa hočem.

Hočem…Nočem…To je le izraz tvojega notranjega boja.
Kot si napisala v sosednji temi, je tvoja mama prav tako imela podobne izkušnje, kot jih imaš ti. V sebi zato nosiš podobna prepričanja, kot tvoja mama. In sicer, da bi morala skrbeti za vse sama. Seveda pa tega nočeš, ker občutiš utrujenost in izkoriščanje.
Tvoj fant ni takšen, kakršnega nočeš, ampak takšen, kakršnega je izbrala tvoja podzavest. In v tvoji podzavesti so takšni vzorci, ki si jih dobila od svojih staršev. Zato se sedaj boriš proti sebi.
Nočeš tega, kar si.

Nočeš tega, kar si, ker ne moreš sprejet vsega, kar so te naučili doma. Tega ti tudi ni treba, razen če verjameš, da je tako prav in dobro zate. Zato je potrebno spremenit določena prepričanja. Je treba razmišljat o tem, o sebi in svojih željah, svojih vzorcih, svojih prepričanjih itn, če jih želimo spremenit.

Glej, Robi, takega tipa nočem, zato ga bom nogirala.
In naslednjič bom vsekakor zelo previdna.

Pametna odločitev.

No, bom kot primer napisala, kaj se mi je zadnjič zgodilo, ko mi je dvoril nek tip. Star je okoli 40 let in mi razlaga, kako on s prijatelji hodi na koncerte, potovanja ipd. Skratka, tip uživa življenje, je še samski. Ko sem mu rekla, da med vikendom naredim največ gospodinjskih opravil, ker imam čez teden manj časa, me je debelo gledal. Potem sem ga vprašala, kaj on misli, kdo to dela zame – morda kakšna gospodinja? Ni mu bilo jasno, zakaj mi čez vikend ne hodi po glavi samo zabavanje in podobno, ampak tudi to, da moram določene stvari postoriti. Pri takih moških ne vem, kdaj mislijo odrasti. Ali pričakujejo, da jim bo ženska zamenjala njihovo mati? To ni edini tak primer in vse več moških, ki so stari čez 30 let je takih. Neresni in neodgovorni se najdejo tudi med takimi, ki imajo že družino in so toliko stari. So primeri, ko tipi v teh letih, ki že imajo družino, ponočujejo s prijatelji in se vrnejo v jutranjih urah, od žene pa pričakujejo, da bo vse postorila sama.

Da ne bi bila narobe razumljena – precej je zelo v redu moških, zelo odgovornih, ampak to je tema o “maminih sinkih”.

Mogoče pa tudi on išče eno takšno odgovorno, kot si ti in je samo preveril ali res ne hodiš med vikendi po žurkah. 🙂

Berberi so avtohtoni prebivalci S. Afrike. Ko smo obiskali njihova značilna domovanja, so nam povedali, da je edina funkcija moškega pri njih, da delajo otroke. Vse ostalo postorijo ženske. Morda je bilo njihovo delo tudi, da so izkopali novo domovanje, če se jim v času deževnega obdobja podrlo. Še danes živijo v tistih luknjah na enak način, le tehnologija je prodrla tudi tja in če je danes treba novo luknjo izkopat, vzame moški v roke mobitel in naroči bager 😉

Problem je v tem ker ženske (VEČINOMA) hočete da se naredi kot vi hočete ali mislite da je prav (v večini primerov doma)

Pustite moškemu da naredi ko on hoče in kako on hoče in bo narejeno…. problem je v tem KO on hoče in KAKO on hoče se ne sklada z partnerjevim prepričanjem in ptoem nastane konflikt. Ti rečeš pobriši posodo on reče BOM! ampak ti hočeš takoj in pa bi to naredil čez 4 ure po fuzbalski tekmi in parih dremežih… tu pa nastane konflikt in vedno potegnejo kratko tisti ki potem ne želijo POTRPET!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Problem je v tem ker ženske (VEČINOMA) hočete da se naredi kot vi hočete ali mislite da je prav (v večini primerov doma)

Pustite moškemu da naredi ko on hoče in kako on hoče in bo narejeno…. problem je v tem KO on hoče in KAKO on hoče se ne sklada z partnerjevim prepričanjem in ptoem nastane konflikt. Ti rečeš pobriši posodo on reče BOM! ampak ti hočeš takoj in pa bi to naredil čez 4 ure po fuzbalski tekmi in parih dremežih… tu pa nastane konflikt in vedno potegnejo kratko tisti ki potem ne želijo POTRPET![/quote]
Do tega efekta ali občutka pride ravno zato, ker z maminim sinkom hodijo ali živijo tiste, ki menijo, da morajo moškemu igrati mamo.

Pa kaj bi s tipom kot ga opisuješ?
Če sam ne zna za sabo pomiti, jaz bi pustila umazano posodo pa naj se mu valja tam.
Samo ne vem kaj bi s tipom, ki samo drema in gleda TV? Ta čas, ko bi on to počel, bi jaz šla s fletnim sosedom kolesarit.
Tipi, ki se samo valjajo pred TV in dremajo in jih je treba učiti kaj je potrebno narediti – ne hvala.
Kakor sem rekla. Posodo bi mu pustila, naj počne kar hoče z njo, jaz bi pa šla s čednim sosedom kolesarit ali pa ne vem tenis igrat.
Samo potem bi počasi tega mojega kavčarja zamenjala za fletnega soseda :).

Pustite moškemu da naredi ko on hoče in kako on hoče in bo narejeno…. problem je v tem KO on hoče in KAKO on hoče se ne sklada z partnerjevim prepričanjem in ptoem nastane konflikt. Ti rečeš pobriši posodo on reče BOM! ampak ti hočeš takoj in pa bi to naredil čez 4 ure po fuzbalski tekmi in parih dremežih… tu pa nastane konflikt in vedno potegnejo kratko tisti ki potem ne želijo POTRPET![/quote]

Pustite moškemu da naredi ko on hoče in kako on hoče in bo narejeno…. problem je v tem KO on hoče in KAKO on hoče se ne sklada z partnerjevim prepričanjem in ptoem nastane konflikt. Ti rečeš pobriši posodo on reče BOM! ampak ti hočeš takoj in pa bi to naredil čez 4 ure po fuzbalski tekmi in parih dremežih… tu pa nastane konflikt in vedno potegnejo kratko tisti ki potem ne želijo POTRPET![/quote][/quote]Opravljanje hišnih opravil (in tudi kakih drugih – ob hišnih) ima nek pomen v izkazovanju ljubezni med partnerjema. Zadeva izvira iz našega zgodnjega otroštva, ko nas je mama pestovala v naročju in je bila tako “nad nami”. Tudi tisti, ki v zakonu “pomiva posodo” se čuti “nad” partnerjem in mu s tem izkazuje ljubezen (skozi dejanja, ki jih naredi zanj). Seveda si želi tudi sam ta občutek, ko bo nekdo (spet) “nad” in mu izkazoval ljubezen.
Pri maminih sinčkih je težava, ker tega nočejo počet, niti ne znajo. Pri njih je (bila) mamica vedno nad njimi, sami tega niso sposobni oz se jim zdi krivično/nepotrebno, da bi oni morali nekomu izkazovat ljubezen, ker je niso rabili nikoli, niso osvojili te veščine v svojem razmišljanju.
Tako raje kot da bi “pomili posodo” iščejo v nedogled izgovore, da le ne bi bilo treba…. Znajo pa zelo dobro pritiskat na čustva soljudi. V tem so se pa imeli priložnost urit ob svoji mamici….. 😉 :)))

Ja, Matkic, smo dojeli, kako si ti predstavljaš zvezo. Ampak dojami, da ženske take zveze sploh ne rabijo, ker je za njih v končni fazi isto, še bolje, če živijo same in imajo kakšnega jebacha, ki mu ni treba kuhat, pospravljat za njim..

Ženske ne rabijo ob sebi enega otroka, ki mu je vse treba 10-krat rečt.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ah daj no On. Bedasta teorija. Jaz se počutim kot nekaj manj, če moram za kom čistit. Nisem še slišala, da bi se kdo čutil nad komu, če čisti za njim.
Že v kuhinji je jasno, da je kuhar nad, pomivač pa spodaj. Kuharja cenijo, pomivača pa splohe ne šmirglajo.

Spider, prav imaš. Povej še Njemu :), ki misli, da ženske uživamo kot čistilke :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close