Ste kdaj hodile z maminim sinkom?
Vsekakor ne. Taki potrebuje ali mamo ali gospodinjo.
In samo vprašanje časa je, kdaj te bo začel klicat mama :). To mi gre šele na bruhanje, ko mož kliče ženo mami in žena njega ati. Bljak.
Greš seksat z mamo/atijem.
Isto se seveda strinjam, da za moškega ni ‘dobra naložba’, če se spentlja z žensko, ki ga prenaša le zato, ker je bogat. Kaj bo imel od take ženske?
Yes yes, smart girl!
Nekdo, ki te enostavno “potrebuje”, da mu boš kuhala, zagotovo ni dobra naložba za prihodnost.[/quote]
Tukaj imam eno svojo teorijo, pa jo bom testirala. Ko živita dva skupaj, gre delitev gospodinjskih opravil relativno enostavno skozi, če sta seveda oba za. Ko pa se pojavijo še otroci, pa začne sistem razpadat in takrat ženska res prevzame opravila nase. Prvič zato, ker je ob prihodu otrok ženska de facto nekaj časa doma in takrat je “normalno”, da prevzame več gospodinjskih opravil, saj ima vendarle več čas. Problem je, da se to nadaljuje tudi potem, ko se vrne v službo.
Ko gospodinjstvo sestavlja 4 ljudi, moraš koordinirat delo 4 (in ne samo sebe in “asistenta”). Princip, da vsak nekaj pomaga, ne funkcionira več in nastane zmeda (vsak za vsakega ne ve, kaj počne, kdaj počne, kaj je nujno narediti, kaj lahko počaka,…). Pojavi se potreba po tem, da gospodinjstvo nekdo “vodi” in da ima pregled, ali je treba dat danes cunje prat ali lahko počakajo do vikenda. Moraš obvladat delegiranje (in vodenje, sicer izpadeš kot čarovnica, ki vedno nerga, se pritožuje in nekaj hoče…), kar resnici na ljubo večina poklicnih vodij ne obvlada, kaj šele, da bi to obvladala vsaka ženska, ki ima družino.To seveda tudi predpostavlja, da ji moški prizna vlogo “vodje gospodinjstva” in da naredi, za kar ga vodja prosi (kar mu je seveda ful čudno, sploh če je v službi sam vodja, in zato večkrat dela “po svoje”, kar vodjo gospodinjstva spravlja ob živce in ji venomer ustvarja težave).
In zato kot vsi poklicni vodje, tudi ženska najde rešitev v tem, da naredi “vse sama” in je preobremenjena. Seveda ima željo (in ambicijo), da bi delo porazdelila, ampak ko to poskuša, ji ne uspe ali zaradi tega nastanejo nove težave… Enkrat ima poskusov dovolj in obupa.
Rekla si, da razmišljaš o tem, zakaj bi sploh z nekom živela. Nisem zaznal v tem neke odločnosti, prej kak dvom. Ampak, če ti je tako prav, je to ok, zate.
Kaj bi ti spet rad? Pikal? Poglej, s katenjko sva oba ljubitelja ruske literature, zato sem šaljivo pripomnil, da bi se bilo mogoče zanimivo srečat. To je vse.
Pusti me pri miru, drugače te bom začel pikat tako, da boš jokajoč odšel s foruma. Znam pikat res ostro. Če si res azdovoljen v svojem zakonu, boš razumel, da nimajo vsi istih želja, kot ti.[/quote]Ne morem si kaj, da ne bi pobrusil še tole bodico čeprav je off 🙂
Ubogi jaz, ki sem si nakopal srd ljubiteljev ruske literature pa nisem plemenito poklican za to, da bi lahko to počel. :))
Tudi o plemenitosti poklicev bi lahko kakšno rekli, sploh če človek malo pogleda okoli sebe za kaj so vso to “plemenitost” nekateri izrabili, v kakšne (vojne) namene… :/
Ko sem nekoč napisal prve poste na ta ž&m čvek sem bil prijazno in diskretno opozorjen od neke dolgoletne uporabnice, da se imajo tu nekatere/i za poklicane, da sodijo kdo lahko kaj napiše in kaj ne sme, a je poklican ali ni…itd in če po njihovem NI ga doleti plaz bodic, ki se ne ustavi dokler dotični ne odneha ves preboden.
Naj povem, da se sam ne čutim poklicanega, da bi tu (ali kje drugje) karkoli pisal. To počnem bolj/pedvsem iz zabave, zato Spaider več, ko jih boš natrosil, bolj bo zabavno 😉
Samo jaz na tvojem mestu ne bi bil toliko prepričan v uspeh tega početje glede na zadani cilj, sploh če sodim po tem, da te uspe za toliko časa/let vreč iz tira neka neznana miš…. Neglede na to koliko si prebral kakšne tuje ali domače literature. 😉
Drugače pa vama resnično želim, da vzcveti tista jablana in da bo na njej veliko omamno dišečih cvetov in okoli polno razposajenih metuljčkov, čebelic, čmrljev…., ki bodo poskrbeli, da bo nekoč iz njih (cvetov) tudi kaj užitnega zraslo. Pa klopca naj bo sveže prepleskana…. 😉 :))))
Ne vem a je komu to poklic, da tu piše, se je izšolal za ta namen al smo bolj ali manj vsi mi amaterji v tem početju?
Ps
Na premeru se tudi lepo vidi kakšno taktiko uporablja ž in kakšno m del tega čvekastega foruma. Ona bi bolj pritiskala na čustva, čeprav nimajo veze s temo jih uporabi za svoje orožje, on bi se pa kar direkt “bojeval” 🙂
Kaj pa če bi najprej počakali, da vam vlijem “kuhan serum resnice”, mogoče bi se potem lažje zmenili….. 😉 😀 😀
Ja, oprosti, ampak kako razmišljaš??? “jaz sem nesposobna kuharica, v juho sem zmešala arzen. Da je pa umrl, je pa kriv tisti, ki je servirano juho pojedel…”
Če si izbereš nekoga, ki mu boš sužnja, ni kriv on, ampak ti. Ker si si očitno slabo izbrala…
In koga briga, kakšna je večina moških. Pomembno je le, kakšen je tisti, ki si ga boš TI izbrala in s katerim boš TI živela.
Zato, da se mi ne zgodi spodnje, sem pa jaz raje samska :).
Tukaj imam eno svojo teorijo, pa jo bom testirala. Ko živita dva skupaj, gre delitev gospodinjskih opravil relativno enostavno skozi, če sta seveda oba za. Ko pa se pojavijo še otroci, pa začne sistem razpadat in takrat ženska res prevzame opravila nase. Prvič zato, ker je ob prihodu otrok ženska de facto nekaj časa doma in takrat je “normalno”, da prevzame več gospodinjskih opravil, saj ima vendarle več čas. Problem je, da se to nadaljuje tudi potem, ko se vrne v službo.
Ko gospodinjstvo sestavlja 4 ljudi, moraš koordinirat delo 4 (in ne samo sebe in “asistenta”). Princip, da vsak nekaj pomaga, ne funkcionira več in nastane zmeda (vsak za vsakega ne ve, kaj počne, kdaj počne, kaj je nujno narediti, kaj lahko počaka,…). Pojavi se potreba po tem, da gospodinjstvo nekdo “vodi” in da ima pregled, ali je treba dat danes cunje prat ali lahko počakajo do vikenda. Moraš obvladat delegiranje (in vodenje, sicer izpadeš kot čarovnica, ki vedno nerga, se pritožuje in nekaj hoče…), kar resnici na ljubo večina poklicnih vodij ne obvlada, kaj šele, da bi to obvladala vsaka ženska, ki ima družino.To seveda tudi predpostavlja, da ji moški prizna vlogo “vodje gospodinjstva” in da naredi, za kar ga vodja prosi (kar mu je seveda ful čudno, sploh če je v službi sam vodja, in zato večkrat dela “po svoje”, kar vodjo gospodinjstva spravlja ob živce in ji venomer ustvarja težave).
In zato kot vsi poklicni vodje, tudi ženska najde rešitev v tem, da naredi “vse sama” in je preobremenjena. Seveda ima željo (in ambicijo), da bi delo porazdelila, ampak ko to poskuša, ji ne uspe ali zaradi tega nastanejo nove težave… Enkrat ima poskusov dovolj in obupa.[/quote]
Ni res, nisem napisala, da nočem biti v zvezi. Napisala sem, da sem raje v zvezi, kjer živita vsak zase :).
Torej imam rešitev.
Glej, ugotovili sva, kje je problem. Ti ga želiš rešiti tako, da se odpoveš zvezi. Jaz pa tako, da poskušam za problem najti rešitev. Pristopa sta radikalno drugačna…[/quote]
Glej, ugotovili sva, kje je problem. Ti ga želiš rešiti tako, da se odpoveš zvezi. Jaz pa tako, da poskušam za problem najti rešitev. Pristopa sta radikalno drugačna…[/quote][/quote]
Ti temu praviš zveza, saj temu pravim dejtanje. In kot sem napisala v svojem prvem kilometrskem mailu, se omejuješ in ne veš, kaj vse zamujaš (ali pa tudi ne…)
In zato kot vsi poklicni vodje, tudi ženska najde rešitev v tem, da naredi “vse sama” in je preobremenjena. Seveda ima željo (in ambicijo), da bi delo porazdelila, ampak ko to poskuša, ji ne uspe ali zaradi tega nastanejo nove težave… Enkrat ima poskusov dovolj in obupa.[/quote]Pandora odlično spisano in v večini primerov je res tako in ženske ste celo vesele za to, če le na drugi strani kdo to opazi in vas (ustrezno) nagradi, ima zadeva smisel. Če se pa ves ta trud spregleda/razvrednoti potem pa…. uf, potem je pa hudič. 🙂
Za začetek pomaga kak pušeljc…… samo ne sme se predolgo čakat s tem, ker v nasprotnem bi se lahko zgodilo, da bi ga moral sam pojest s trnjem vret…
Dejstvo je, da se moški ne znajdemo tako dobro za gosp.pultom in če nima dec pri hiži kaj drugega za počet je lahko hitro ob jaj….a 😀
Sorry, ampak jaz temu pravim resna veza in ne dejtanje.
Dejtanje bi razumela kot tako, da si samski in da lahko dejtaš po mili volji s komer češ.
Jaz pa nisem samska. Sem v resni vezi.
[/quote]
Ti temu praviš zveza, saj temu pravim dejtanje. In kot sem napisala v svojem prvem kilometrskem mailu, se omejuješ in ne veš, kaj vse zamujaš (ali pa tudi ne…)[/quote]
Le zakaj bi si ženska želela biti v taki vezi’
Bolje biti nikoli pohvaljena kot pa živet v takelem. Pušlci pa me ne ganejo.
Zgleda, da bom še dolgo raje samska. Ni nič takih sitnosti.
In zato kot vsi poklicni vodje, tudi ženska najde rešitev v tem, da naredi “vse sama” in je preobremenjena. Seveda ima željo (in ambicijo), da bi delo porazdelila, ampak ko to poskuša, ji ne uspe ali zaradi tega nastanejo nove težave… Enkrat ima poskusov dovolj in obupa.[/quote]Pandora odlično spisano in v večini primerov je res tako in ženske ste celo vesele za to, če le na drugi strani kdo to opazi in vas (ustrezno) nagradi, ima zadeva smisel. Če se pa ves ta trud spregleda/razvrednoti potem pa…. uf, potem je pa hudič. 🙂
Za začetek pomaga kak pušeljc…… samo ne sme se predolgo čakat s tem, ker v nasprotnem bi se lahko zgodilo, da bi ga moral sam pojest s trnjem vret…
Dejstvo je, da se moški ne znajdemo tako dobro za gosp.pultom in če nima dec pri hiži kaj drugega za počet je lahko hitro ob jaj….a :D[/quote]
Ti temu praviš zveza, saj temu pravim dejtanje. In kot sem napisala v svojem prvem kilometrskem mailu, se omejuješ in ne veš, kaj vse zamujaš (ali pa tudi ne…)[/quote][/quote]V “resni zvezi” pere vsak svoje perilo?
Aha potem jaz nisem tam….. :/
Zakaj v moji? Kaj pa če so v tvoji in je tvoj pogled tako zelo drugačen od mojega, da misliš, da gre za predsodke. Pa saj si sama rekla, da ne bi imela moškega, ki te ne bi zlikal, če bi mu skuhala.
Rekla pa si tudi, da si raje v zvezi z nekom, ki sam fura svoje gospodinjstvo. Sklepam, da ti furaš svoje in on svoje. Si v zvezi s tem moškim. Koliko si zadovoljna, ne vem. Ampak ta moški torej tebi ni pripravljen zlikati, če mu ti skuhaš, kljub temu, da sam sebi gospodinji? Ali pa samo ti njemu nisi pripravljena skuhat, kljub temu, da on tebi morda bi zlikal?
Forum je zaprt za komentiranje.