Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste kdaj brali knjigo v lahkem branju?

Ste kdaj brali knjigo v lahkem branju?

Ste kdaj brali knjigo v lahkem branju? Kako to izgleda? Zakaj prirejajo knjige za lahko branje? Je to neka nova moda? Komu je to namenjeno? So take knjige tudi za odrasle, starejše? Kaj je značilno za knjige v lahkem branju? To verjetno niso knjige z večjo pisavo, ampak prav priredbe za lahko branje. V čem je smisel takih knjig, če otrok (če so sploh namenjene otrokom) lahko najprej izbira lažje knjige (ne iz lahkega branja) in nato težje. In to iz redne zbirke knjižnice. Zakaj bi izbral knjigo v lahkem branju? Čemu je to namenjeno? Vkalupljanju? Pobutčevanju?

Ne glih knjigo, ampak “diplomska naloga” od Gaberce je taka, kratke, enostavne povedi, preproste besede, plitke misli, da lahko tudi bralno nepismeni, Neslovenci ipd. razumejo, Gaberca kaže veliko empatije do drugačnih, da piše v lahko berljivi verziji.

Odgovor na objavo uporabnika
8409, 14.09.2025 ob 07:26

Ne glih knjigo, ampak “diplomska naloga” od Gaberce je taka, kratke, enostavne povedi, preproste besede, plitke misli, da lahko tudi bralno nepismeni, Neslovenci ipd. razumejo, Gaberca kaže veliko empatije do drugačnih, da piše v lahko berljivi verziji.

Saj vem, da je na forumu kar nekaj ljudi, ki niso zmožni držat niti pogovora, kaj šele, da bi bili pismeni, kulturni itd. Je pa tukaj kar nekaj bibliotekarjev, ki bi lahko odgovorili na moja vprašanja.

Seveda, ne razumeta stvari. Grdi so pa drugi.

To ni noben novodobn trend. So knjige, ki vsebujejo poenostavljene, krajše stavke, preproste besede, celo večjo pisavo, da jo razumejo tisti, ki težje berejo. Starejši-dementni, dislektični, duševno bolni.. pa zdaj, če je že moderno so to migranti.. na monu smo pa sami znanstveniki poglej  si 8409 to je gospod prve klase.

Sem in sicer  knjige v tujem jeziku. Sem ob učenju nemščine, ruščine prav iskala knjige v stopnjah 1, 2, 3… Pač potrebuješ knjige z zožanim besednim zakladom, vseeno pa z vsaj približno zanimivo vsebino.

Na žalost sem sicer bolj idiot za jezike in ko nisem več rabila teh dveh jezikov, sem jih popolnoma zanemarila in bistveno dlje nisem prišla in bi zdaj težko rekla, da jih obvladam :(. Ampak takrat so mi pa take knjige prišle prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close