Ste jutranji?
Po dolgem času sem na med.over.netu prebrala še kaj drugega kot pa le vsebine forumov, prebrala sem sestavek “Berem zjutraj, ko še vsi spijo in zvečer tik pred spanjem” (https://med.over.net/clanek/berem-zjutraj-ko-se-vsi-spijo-in-zvecer-tik-pred-spanjem/). Lepo mi je bilo prebrati urejeno besedilo z zanimivo vsebino. A zbujanje ob šestih zjutraj je pri nas vsakodnevna rutina in ne priložnost za jutranje branje knjige v času, ko drugi spijo, kot je to pri avtorici:) Jaz se zbujam ob pol šestih, da imam pol ure časa za svoja jutranja gospodinjska opravila, ponavadi zlaganje in likanje perila, ki se je ponoči do konca posušilo. Dostikrat tudi napolnim pralni stroj za žehto, ki nas bo popoldan pričakala za v sušilca. Ob šestih sta pokonci že mož in hči, da se uspemo pravočasno odpraviti od doma. Tudi meed tednom si prirpavimo družinski zajtrk. Zvečer, ko se družinsko življenje umiri in je delo opravljeno, mi je lepo še nekaj časa v miru sedeti in si poiskati na televiziji kakšno zanimivo oddajo. Če mož gleda kaj takšnega, kar me ne pritegne, pa jaz takrat berem knjigo. Tako da gem prepozno spat, da bi se lahko zbudila recimo ob štirih in brala knjigo do šestih. Sicer sem zelo jutranji tip, a sem hkrati tudi večerni, enih pet ur spanja pa potrebujem. In če mi jih uspe dobiti v kosu, sem že zelo srečna. Najhujše mi je nenačrtovano nočno zbujanje. A otrok je že toliko velik, da je tega zdaj že dosti manj kot v preteklosti.
, jaz se imam za jutranji tip človeka. tudi ko ne hodim v službo, tudi ko je vikend,. tudi ko sem na dopustu, sem vedno pokonci tik preden se zasvita. to pomeni, da poleti prej, pozimi kasneje, ampak zase pravim, da se m kura. ko gre sonce dol grem spat, ko gre gor, sem pokonci.
spim sicer ogromno, okoli in več ur na noč, samo ponoči in zelo dobro. z leti vedno več. 🙂
so pa moja jutra vedno ista. včasih je bila kava, zdaj je čaj. obhod po vrtu, hranjenje domačih živali, potem pa knjige ali, če imam službo, pač služba. trenutno se mi začne šele ob 9, zato imam kar nekaj ur zjutraj samo zase.
dobro si napisala, jaz ne vidim razloga zgodaj vstajat če ti ni treba, spanc je boljš kot žganc, poznam pa dva najbolj neumna pregovora ki sta rana ura zlata ura in delo krepi človeka. najbolj srečen in zdrav sem bil kos em spal do 12 ure ali do 1 popoldne vsak dan, ta čas počasi prihaja spet, sem pa nočni tip ponoči rad delam p………
Ni lepšega, kot da greš spat s čisto vestjo. Če pa komu čez dan še kaj pomagaš, je pa spanec toliko slajši.
Zame je najslašje spanje zjutraj. Sploh zdaj v jeseni, pozimi, ko je zunaj še trda tema in mraz.
In nekje sem pravkar prebrala, da smo ‘jutranji zaspanci’ bolj inteligentni, 🙂 Še posebej zvečer. :))
Tudi jaz nisem jutranja. Seveda sem se navadila zjutraj vstajat in se zbudit brez budilke, ampak da bi pa z veseljem navsezgodaj funkcionirala pa niti pod razno ne. Prvo uro preživim v tišini, potem pa moram začet tudi komunicirat v službi. Ampak zanimivo ful veliko pa naredim takrat v službi, samo do klepeta mi ni. Še radia ne potrebujem na poti v službo.
Sem imela kar srečo z otroki, da so po meni in niso potrebovali kakih jutranjih animacij, šalco mleka in keks pa vrtec. Mož se je pa tudi privadil mojega ritma in se je moral sprijazniti, da je jutranji sprehod s psom njegova domena.
Forum je zaprt za komentiranje.