ste gledale film Panika
Gledala … še celo všečen bi mi bil, če bi izbrali boljšega kamermana in bolj skrbno pristopili k montaži. Mislim … kamera se ves čas trese, kot bi jo držal v rokah nekdo s Parkinsonovo, kadri so posneti tako, da skoraj vedno nekomu manjka pol glave, drugemu pol noge, pa jao jao … da ne premoremo kaj boljšega. Škoda res.
Tudi pogledal, ampak tega kar opisuješ, nisem nikjer opazil. 🙂 Lušna tragikomika ali pa kar komedija. 🙂
Predmestje (2004)
http://www.imdb.com/title/tt0410473/
http://www.emotionfilm.si/filmi/predmestje/
Zelo posrečen slovenski film po noveli Vinka Möderndorferja z odličnim igralcem Petrom Musevskim. Kot že ime nakazuje, se dogajanje odvija nekoliko zunaj iz mesta, na obrobju, kjer dobiva socialno ozračje vaški pridih v kliki pivskih prijateljev, “luzerjev”, zafrustrirancev, ki redno posedajo v lokalni gostilni in skušajo biti o vsem na tekočem. Ker nekako nimajo svojega zasebnega življenja in je to na smrt dolgočasno, siv in pust vsakdan, jim je edina uteha zraven steklenice, da si za šankom pripovedujejo razne izmišljene čenče, dokler jim pozornosti ne odvrne mlad priseljen par v soseščini, kar da njihovi domišljiji polet za nov drzen podvig, kako biti posredna priča (skrit opazovalec) “divjemu” intimnemu dogajanju v gnezdu mladega para…
Predmestje je tudi meni bil všečen film, čeprav je precej perverzen, ampak zato nič manj realen.
Gledala film pol ure. V nsprotju z nekaterimi napimi drugim filmi v zadnjem času-negledljivi.
Me je napovednik pred 1 letom dni kar zavedel. Sem mislila ,da gre film o ženski v 40 letih,ki je še vedno samska in išče partnerja. V resnici pa je to zgodbi o 40 letni -poročeni ženski z imenom Vero,ki ne ve kaj bi sama seboj in zdolgočasena skače med rjuhe z drugimi moškimi.
No sedaj – včeraj sem si ga pogledal… no, ne sam… hči, mona in jaz.. 🙂
Hecno, različno smo se poistovetili z vlogami in tudi različno doživeli filmske like. Na koncu pa ugotoviš, če bi gledal film v različnem obdobju svojega življenja – stopil bi proti drugi vlogi..
tudi majhne finte “iz ozadja” naredijo izkušnje življenja drugačne za vsakega od nas!
Priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.