Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek STAVKA NOVINARJEV

STAVKA NOVINARJEV

Kaj menite o stavki novinarjev? Kaj če bi stavkali tudi mi in jim ta mesec nebi plačali položnic za RTV?

po mojem gre tu za politično ozadje. navsezadnje so štrajkali novinarji z nacionalne RTV, ki je pa itak levo usmerjena – ker je kučan nastavil ta glavnega gor…
itak so bli tud podatki od predvolilnih anket prirejeni (kao da LDS vodi)

zgleda, da so na nacionalki pričakovali oz. vedeli, kakšen bo končni rezultat, pa so raje štrajkal, kot pa da bi poročal o neslavnem porazu LDS-a

al so pa mislil, da če čez dan ne bo čvekanja o volitvah, da bo zaradi tega volilna udeležba manjša

Novinarji stavkajo, ker njihovi delodajalci ne upoštevajo kolektivne pogodbe – skratka stavkajo tako kot stavkajo zdravniki ali pa delavci v obratih, kjer ne dobijo plač.

Od RTV naročnin pa bogati Štakul in njegova skupina, novinarji pa dobivajo honorarje s trimesečno zamudo in še to bedne.

bi si pa lohk kak drug dan pol izbral, ne ravno dan državnih volitev

JA MALCE SUMLJIVO MI JE TOLE, RAVNO NA DAN VOLITEV !
Mogoče je bil pa tak dogovor s politiko!!!??Da po TV ne bi mogli kazat Ropovega kislega nasmeška??!!
Če pa to ni del volilne igre je pa vsekakor izsiljevalsko !Le določeni cehi si lahko to privoščijo. Zato ne podpiram takšnih stavk. Kaj pa so delali do sedaj? Zakaj sindikat ni že prej zaostril zadev?

Ucitelji in zdravniki so od leta 1991 ze velikokrat stavkal a ne? No k pa novinarji stavkajo je pa cel halo pa takoj politika vmes.

Le določeni cehi si to lahko privoščijo??? Kaj si pa s tem mislila? Stavkali so že vsi od zdravnikov, učiteljev, železničarjev, kontrolorjev letenja, delavcev v tovarnah, prodajalke so imele celo ‘svoj’ referendum… a novinarjem, ki delajo petek in svetek, dobijo pa tako plačo, kot tista na blagajni v Intersparu, boš pa prepovedala stavkat?

Pa tudi ‘teorija zarote’, da so stavkali, ker Rop ni zmagal – je za lase privlečena. Kaj pa enega honorarca briga ali je na oblasti Rop ali Janša – njega briga, kako bo z bedno plačo preživel čez mesec.

Jst jih nism pogrešala, že tko mam rajš Poptevejevce…se mi zdi pa ne glede na njihovo plačno politiko nefer tak odnos do nas, ki plačujemo RTV prispevek vsak mesec, pa se tut ne strinjamo z vsem kar vidmo/slišmo…Kot sm pa že rekla, mi je vseeno.

Ja , prav to sem mislila, na določene cehe! Učitelji ne poučujejo, zdravniki ne zdravijo, vlaki ne vozijo…… ko pa štrajkajo delavci ene tekstilne tovarne pa se ne zgodi nič, ker ne morejo nikogar izsiljevat!!!!!!!

Ja in kaj je tvoj predlog? Naj nihče ne stavka, ker delavci v tekstilni tovarni s stavko težko kaj dosežejo? To je res super rešitev.

Ravno novinarji so tisti, ki opozarjajo na stavke delavcev in o njih poročajo, ki govorijo o socialnih krivicah, o revščini, ki delajo prispevke o družinah na robu preživetja, govorijo o divjem lastninjenju, zbiljskem gaju, črnem lesu, orionu, onesnaženi vodi, brezposelnosti…

Vsi tisti, ki pljuvate po novinarjih, ste voda na mlin politične in ekonomske elite, ki komaj čakata, da iz novinarjev naredita popolne brezpravneže, ki bodo zaradi golega preživetje delali tako, kot jim bo elita žvižgala.

Mislim, da ni nobene škode in da dejansko novinarjev sploh ne rabimo, ker s svojim prikrajanjem resnice naredijo samo gorje in nas v slabo voljo spravljajo.

Pop Tvevci so pa itak poglavje zase.
Avto pustijo kar tam, kjer je parkiranje prepovedano, pa po možnosti tako, da je onemogočen prehod pešcem ali drugim mimoidočim.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ja, mavrični vitez, novinarji so težke barabe, ki poročajo o vojnah, stavkah, socialnih krivicah, incidentih – in tako spravljajo ljudi v slabo voljo. Tudi Petek jih je čisto po pravici fasal, kaj je pa pisal o korupciji, a ne?

Da ne govorimo o tem, kako parkirajo televizijske avtomobile, kadar gredo o čem poročat – ob vseh parkirnih mestih, ki jih imamo v Ljubljani, izvrstno urejenemu prometu in vljudnih slovenskih voznikih, ki nikoli ne kršijo pravil, so novinarji edine barabe, ki parkirajo na pločniku – na vislice z njimi!

Če že poročajo, naj poročajo tako kot se je res zgodilo, ne pa neki prikrajat resnice, kot njim paše.

In zakaj ne bi tudi tevejevci spoštovali zakona o cestnih predpisih?
So mar nekaj več od navadnih ljudi?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ja, mavrični vitez, imaš čisto prav, vsi novinarji vedno in povsod prikrajajo resnico – zato jih sploh ne potrebujemo.

Vsi novinarji vedno in povsod parkirajo na pločniku – tudi zato jih ne potrebujemo.

Namesto informativnih oddaj si želimo Sanjskega moškega, kaj nas briga da so zaprli Alpino in je 160 ljudi brezposelnih (to nas bo spravilo samo v slabo voljo), zanima nas, katera bo dobila vrtnico. Panem et circensis!

Kris ce bi dobr prebral kaj sm napisala bi vidu da sm se jaz postavla na stran novinarjev in da se prav tko ne strinjam s teorijo zarote. Preberi preden me napades.

Kris, na POP-u, kjer so si izmislili “slovenskega sanjskega moškega” pa
novinarji sploh niso stavkali!

Le zakaj ne?

pa da ne bo pomote: vsi novinarji ne delajo samo na televiziji. sploh pa skoraj vsi govorite in kritizirate zadeve, o katerih se vam več kot očitno niti ne sanja. vsi ste tako “pametni”. če hočeš nekaj zavrniti oziroma sploh pokomentirati, se je treba o tem najprej dobro poučiti.

Sem danes kupila Delo in novico pa sem se zajebala,hahaha

NovicE,seveda 😉

Ne vem zakaj ne bi smeli novinarji stavkati? Vsi lahko le oni naj ne bi-pa imajo razloge! Jaz jih podpiram 100 procentno pa nisem novinar!

RTV SLO že dolgo ni imela tako dobrega programa, kot na dan stavke novinarjev.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

izdajalec 😉

😛

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

mislim….na tebe pa že skoraj težko kaj napišem..sem te brala tudi po drugih temah, pa, sicer preveč grdo se ne smem izražat, mislim, da si neumen/na!!!

zakaj so zmeraj najbolj pametni tisti, ki še čevljev ne bi mogli soditi?

jula, kako pa ti izveš, da tekstilne delavke stavkajo? a ti bog prišepne?
pa kako si izvedela za orion, za zabiljski gaj, za črni les, kakšna štala je na onkološkem inštitutu, kok boš jutr plačala za bencin, kolk časa boš čakala na srčno operacijo… ma sej sploh nima smisla zabijat žebljev v tako trd les

pa politične zarote, jao, shizofrenija

komur pa se dopade bombastično in napihnjeno poročanje oz. mrhovinarstvo v pravem pomenu besede na komercialni tv, ali v slovenskih novicah, pa sploh ne rabi ničesar več reči o svojem pritlehnem in nezahtevnem okusu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close