Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti stavba in jašek na črno

stavba in jašek na črno

Spoštovani
Imam še eno vprašanje. Imam hišo od none, ki jo zelo redko uporabljam. Sosed, katere stavba stoji točno na meji mojega dvorišča, mi povzroča resne probleme. To stavbo je začel prenavljati na črno, brez nikakršnih dovoljenj, ali mojega soglasja. Prej je bila mali skedenj, sedaj je dvostanovanjska hiša, z dozidanim nadstropjem, z dodatnimi okni in balkoni. Kanalizacijski jašek je naredil kar na mojem dvorišču. Ob prenovi te stavbe, je zelo poškodoval streho mojega skednja, ki se drži te njegove stavbe. Poškodoval je tudi stopnice in železno ograjo pri vhodu v hišo od moje none. Poškodoval je polovico mojega betoniranega dvorišča,..
Kako bi lahko ukrepala? Bi ga lahko prijavila policiji zaradi motenja posesti (kanalizacijski jašek, streha..).? Kako naj dosežem odstranitev jaška? Ali lahko jaz zahtevam sedaj za ta leta, vsaj najemnino, za ta jašek?
Za črno gradnjo stavbe sem ga prijavila že pred 1 letom, na inšpekcijo za okolje in prostor, pa nič. Njegov arhitekt mi je omenil, da bodo naredil “tako na okrog, po svoje” da bo prav za črnograditelja. Ali imam še kakšno drugo možnost, za postopanje, razen preko sodišča?
Zahvaljujem se vam in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

pravna sredstva za rešitev vašega problema seveda obstojijo, gre pa za zelo strokovno zahtevne zadeve (gradnja na tujem svetu, zahtevek za odstranitev nelegalne gradnje (ni potrebnega odmika od meje ali vašega soglasja), vznemirjanje vaše lastninske pravice itd.), zato vam predlagam, da se čimprej oglasite pri odvetniku po vaši izbiri. Na tem mestu opozarjamo, da glede na vaš opis situacije, po katerem dogovor s sosedom ni mogoč, žal ni druge poti, kot sodne.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close