Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Staša, Štajerc-jogurtna krema

Staša, Štajerc-jogurtna krema

Živjo,
sem bila do zdaj odsotna in se spet spravljam kmalu delat moj “tiramisu”:)
zanima me, če ga je kateri od vaju že naredil in kako mu je uspelo??!

aja. Staša, zadnjič si me vprašala če lahko recept objavim tudi na maxximumu, ker so tam vsi skutojedci :), pa bi ti rekla le, da bi ti bila zelo hvaležna, če bi ga tam objavila kar ti. mirne duše ga prepiši pod recepte, maxximum sicer poznam in imam od tam marsikatero dobro idejo, venddar ga le spremljam ker nisem prijavljena.
Za vse skupaj mi namreč tudi zmanjkuje časa, ker se je začela šola in letošnje leto bo zame najbolj naporno do zdaj…

Torej, recept na maxximum, tebe in Štajerca pa prosim, če mi lahko javita vsako novo “pogruntavščino” s skuto (lahko kar tukaj na med.over.net – prehrana) ker jo tudi jaz NORO OBOŽUJEM 🙂

LP Zala

Potepinka Zala se je vrnila 🙂

Hvala za avtorske pravice 🙂 Seveda bom napisala, da je tvoj recept 🙂

Zaenkrat sem probala samo kremo in je super. Cel Tiramisu pa še tudi pride na vrsto – verjetno bom namesto keksov spekla kar kavni biskvit iz ovsenih kosmičev.

LP, Staša

Tiramisu po tvojem cenjenem receptu je uspel 100 na uro, ga je zmanjkalo prehitro. Sicer sem ga nekoliko priredil, vendar je bil vseeno božanskiii! Kekse sem prelil kar z mešanico jogurta Cremosso Capucino (Danone), mleka in ruma, prav tako sem ta jogurt (v kombinaciji z borovničevim LCA) dodal k masi in bilo je kakor že rečeno NORO DOBRO. Danes ponavljam zadevo, saj hči jutri praznuje rojstni dan, vendar ga bom (preden ga postavm na mizo) nekaj ‘shranil na varno’ zase in za ženo (ha, ha, ha…)!!

Staša!
A mi zaupaš recept za kavni biskvit iz kosmičev, z njim bi bil tiramisu pomojem še bolj dober, od že tako Božanskega!

Hvala in LP!

Štajerc

Zala, tudi jaz sem naredila kremo po tvojem receptu in jo namazala na biskvit, namočen s kavo. Super je uspelo in seveda smo takoj vse zmazali.

Štajerc pozdravček,

oprosti za pozen odgovor, od petka pa do včeraj sem bila v MB, kjer je moj rač. kapituliral, tvoj post pa sem opazila šele sedaj. Gre za biskvit iz kosmičev, ki sem ga naredila že kot podlago za melonino tortico (pobrskaj malo za nazaj). Mislila sem mu dodati še žličko instant kave, kar bi bilo pomojem super. Sicer pa je dovolj tudi, če ga namočiš s kavo.

Če ne boš našel linka na melonino tortico, sporoči – ti bom priskočila na pomoč.

LP

Hej,jaz bi tudi rada ta tiramisu.Mi lahko poveste,kje naj iscem,prosim !!
Imate tu se enega skutarja.Hvala za ideje !Lp Babi

Kopiram post od Zale:

Js mam pa še en manj kaloričen recept za tiramisu – mislim da Štajerci pojeste kar veliko skute, ta recept je namreč s skuto.

pa še nekaj, tole je produkt moje domišljije:), je pa zelo dober recept in malo kaloričen; gre pa nekako takole:

1 zavitek PIKNIK KEKSOV KOESTLIN (sploh niso mastni, izgledajo tako kot albert keksi)
2 šlag peni Dr.Oetker z manj kalorijami
malo jogurta
1 polkilska nemastna pasirana skuta (lahkko je daš tudi več), vipavska
mleko, kava, lahko malo ruma
sladkor ali sladilo po želji oz. okusu
kakav

stepi šlag peni po navodilu z vrečke in daj za 10 min v hladilnik da se malo strdi, stepaj pa ju prej raje malo dlje nekje 5-7 min, da gre not čim več zraka in zmes naraste.
skuhaj kavo in jo malo razredči z mlekom, lahko dodaš tudi rum. v to polagaj kekse s celo površino za prb. 2 sekundi, in jih polagaj v primerno velik pekač(predlagam manjšega). ko pokriješ dno, vzemi peni iz hladilnika in ji primešaj pasirano skuto, ki si jo prej posebej razmešal z mikserjem z nekaj žlicami jogurta, da je masa še kompaktna, a kremasta. to nato previdno vmešaj v šlag peno, da ti preveč ne upade. sladkaj mešanico po okusu, jaz je sploh ne.
nato maži to na plast keksov prb. 1 ali1,5 cm debelo (jaz delam to od oka)
in to spet pokrij s plastjo namočenih keksov, in spet krema itd itd…..saj veš kako to gre. na vrhu naj bo krema, nato pa po kremi s cedilcem potrosiš kakav v poljubni količini oz. debelini. sladico daš nato za prb. 30 min ali 1 uro v hladilnik, če boš zdržal toliko časa:)

nisem še poskusila, lahko pa bi masi dodaj malo več jogurta in tako dobil več nadeva, vendar bi bilo v tem primeru pametno uporabiti še želatino zaradi kompaktnosti. NADEV PA JE RES FUL DOBER, jaz mu običajno dodam malo natreena.

če boš naredil, poročaj o rezultatih, me zanima če ti bo všeč. Mojim domačim je ful dobro, celo atiju in bratu je všeč, ki sta kar se tega tiče zelo zahtevna.

LP,zala

Živjo vsem skupaj,
zelo me veseli da vam je krema všeč. Po želji ji lahko dodajate tudi različne arome, npr vanilijevo itd…..tudi sladkajte jo po okusu, nekaj žlic sladkorja bo že dovolj. Meni preveč sladko ni všeč, ker se potem izgubi okus po skuti, če pa že hočem sladko, vedno uporabim sladilo.

Za tiramisu bi bilo verjetno dobro, če bi dodala aromo ruma in zraven prb pol deci močne črne kave, in seveda namazano na Stašin kavni biskvit.
moj oči obožuje vse kar je povezano s kavnim okusom in bo tudi ta verzija kmalu prišla na vrsto:)
Torej staša, hvala za recept za biskvit – melonino tortico sem videla na maxximumu in lahko le rečem da izgleda super.
Če izumim še kakšno novo kremo s skuto ali kaj podobnega, vam sporočim.

LP Zala

Ej, upam, da ne boste zamerili, ampak TIRAMISU pa res ne more vsebovati skute! Verjamem, da je ta sladica, ki jo pripravljate odlicna, ampak zakaj je ne poimenujete kako drugace, saj pravi tiramisu je narejen popolnoma drugace. Je pa res, da le redkokdo ve, kaksen je tapravi. Velikokrat sem ze bila razocarana, ko sem na mizo dobila “tiramisu”, ki je vseboval skuto ali sir ter smetano. Te sestavine namrec nimajo kaj poceti v tiramisuju.
Kadar si jaz sama izmisljujem recepte, jih poimenujem s kaksnimi novimi imeni.

OK, potem pa se naj imenuje PONAREJENI TIRAMISU 😉 Bo vredu?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close