Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Staša- pomoč

Staša- pomoč

Pozdravljeni!

Pripravljam pecivo za prednovoletno zabavo, pa me zanima, če bi lahko spekla kokosovo in mandljevo torto tudi v večjem (teflonskem) pekaču, jo razrezala na manjše koščke (prb. 50 kosov) in jih dala v papirnate skodelice. Ali je dovolj mase za tak biskvit in ali sta oba nadeva po hlajenju dovolj trda, da bi torto lahko razrezala na majhne kose?

Za odgovor se najlepše zahvaljujem.

LP, Pega

Pega hojla,

se opravičujem za pozen odgovor, ampak žal nisem mogla do neta 🙁

Mislim, da bi šlo torto tudi razrezati, jaz sicer ne bi naredila dvoplastno varianto, temveč le eno plast biskvita in nato gor krema – tako biskvit kot krema sta dovolj trda, če sta seveda na hladnem. Dodala bi tudi polovične količine mase (če misliš res velik pekač). Lahko pa preizkusiš prostornino tako, da vtortni model natočiš cca. 2/3 vode in nato preliješ še v pekač ter tako oceniš, kakšna bi bila višina peciva. Ko bi kocke razrezala, bi jih posula (ko so že v posodicah) s kokosovo moko in nasekljanimi mandlji.

LP, Staša

Staša, hvala! Ni še prepozno, zabava je v petek.

LP, Pega

Super, Pega, poročaj, kako je uspelo 🙂

LP, Staša

Torej, takole:

Delala sem po tvojem prvotnem receptu in poskusno pekla že v sredo. Naredila sem v teflonskem pekaču 25×35 cm in je super uspelo- višina peciva je 4 cm, razrezala sem ga na kockice 4×4 cm. Na ocenjevanje sem povabila vesoljno žlahto in vsi so ga hvalili. Saj dela je kar nekaj, ampak okusno je pa tudi. Spremenila sem samo to, da sem namesto mandljev v drugi biskvit dala lešnike- mnjam, krokant pa sem naredila iz mandljev.

Včeraj sem pekla še za žurko. Upam, da bo pecivo ljudem všeč. Poročam!

LP, Pega

Pega, mene pa zanima, ce si torto naredila v pekacu (mislim, ko je bila ze pecena in si skupaj zlagala bisktiv + kremo) ali kar samo na pladnju? Ce si jo naredila v pekacu, kako si jo potem vzela ven, ko se je strdila?

Jaz jo nameravam tudi naredit cez vikend, samo ne vem prav dobro, kako naj resim to stvar s pekacem (ker tortnega pekaca s snemljivim obodom nimam in trenutno tudi nimam casa, da bi ga sla kupit, zadevo sem mislila pa spect jutri, ker jo planiram za obiske v nedeljo).

Torto sem naredila v pekaču, saj drugače je ne moreš, ker je krema zelo tekoča. Ampak se strdi, ni problema. Potem pa torto začneš rezat na enem koncu, prvi koščki grejo težje ven, potem pa super. Reži jo z vročim nožem.

Veliko užitkov,
Pega

Aha, ok. Kaj pa mislis, ce bi npr. oblozila pekac s peki papirjem, ki bi bil cisto po meri narejen (v kvader) – a mislis, da bi se dalo to potem s pomocjo papirja dvignit ven, ko se torta strdi?

Ali, druga varianta: da das v pekac najprej en biskvit, pol eno kremo, pol drugi biskvit in das strdit. Ko je strjeno, zvrnes na pladenj in premazes z drugo kremo. Kako se ti pa to zdi, a mislis da bi slo?

Jaz bi bila bolj za prvo varianto, ne vem, probaj. Pecivo je kar mokro, ti bi ga pa verjetno rada lepo postregla in rezala pred gosti.

Drugače pa pecivo žanje same pohvale, res! Staša, hvala!!!

Dodala bi morda samo še to: ko ga bom delala naslednjič, bom naredila samo temen biskvit z lešniki in svetlo kremo (vse 2x), ker mi je ta kombinacija božansko dobra. Priporočam!

LP, Pega

Pega,

ne se meni zahvaljevati, torta je v osnovi ELINA, jaz sem jo le malo predelala 🙂

Torej – če ne bi bilo ELE, tudi njene predelane torte ne bi bilo :))

LP, Staša

P.S. Jaz kmalu delam Snickers različico Eline torte – napišem, kako je uspelo.

Hoj!

Se sele danes javljam, ker cez vikend nimam dostopa do interneta. Sorry Pega za pozen odgovor in hvala za nasvet!

V naslov sem hotela napisat Stasina torta po moje, pa sem potem videla Stasin post in sem se premislila. ;)))

No, naredila sem jo pa tako:
2x mandljev biskvit po Stasino, vmes bela krema.
V model sem dala peki papir, notri en biskvit, cez kremo, cez drugi biskvit, pa v hladilnik za 3 ure, da se je lepo strdila. Potem sem jo zvrnila na tortni pladenj (pokrila model s pladnjem, obrnila in odstranila model in papir), premazala z jagodno marmelado in prelila s cokoladnim prelivom iz temne cokolade in masla.

Izpadlo je super! ;))) Definitivno jo bom se kdaj naredila na ta nacin, samo mislim, da bi mogoce mandlje zamenjala z lesniki, kar bi se bolj pasalo skupaj s svetlo kremo (kot je napisala tudi Pega 🙂

Pa en lep pozdrav vsem,
Ursa.

Staša, kaj mi lahko prosim poveš, kje najdem recept za to tvojo torto? Očitno sem ga nekje zgrešila!
Hvala!

Livija,
recept najdeš v bazi recptov (zgoraj desno klikni na črn kvadratek z napisom “Dodajte recept!”), najdeš pod sladicami. In če se ne motim, je v novi galeriji slik iz zadnjega srečanja celo slikica te Stašine tortice 😉
verjamem da je odlična, bo treba naredit! 😉
Upam da boš našla.

LP Zala

Kliknes gor na rdeci napis “Dodajte recept” na crnem polju pod napisom Miele in prides na stran z recepti. Kliknes na sladice in najdes “malo drugacno Elino torto” (se mi zdi ?). Ce ne bo slo, povej, pa bom poiskala direkt link.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close