staša in ostali – pecivo
Najprej sem omenila seveda Stašo, ker dela veliko nizkokaloričnih variant….sicer, zanima me, če si že poskusila narediti “Low” verzijo korenčkovga peciva od Babi…js sem ga zadjnič neki polomila pri peki, pa imam zdaj kr malo rešpekt pred naslednjo peko. dobro pa je bilo, priznam.
V mislih sem imela kako tako verzijo, kot si jo ustvarila z rožičevm pecivom.
Jaz sem pri korenčkovem pecivo dodala 1 dcl 12% m.m. kisle smetane+o,5 dcl mleka namesto 1 dcl olja pa je blo ful dobro
Vsak nasvet je dobrodošel.
LP Zala
Zala,
kateri recept je že to? Nisem še delala…
Sem pa danes razmišljala o tebi in sicer, da ti moram povedati en ful dober vmesni obrok. Najprej stepeš šlag peno (meni je najbolja Dr. Oetker, ki se dela z vodo), s tem, da vzameš vode malo manj kot 1 dcl, nato daš zraven nekaj žlic skute in 4-5 jagod (imam vedno kakšne Etine zamrznjene na zalogi). Vse skupaj premešaš kar z mešalcem, s katerim si stepla šlag peno. Meni je ful dobro .
Bom pobrskala za korenčkovim pecivom.
LP, Staša
Uh, uh,uh,…ti mi pa delaš lušte :))
Teh Oetkerjevih šlag pen imam doma celo vojno zalogo ;), tk da bom poskusla. Ravno daanes sem napisala en dober recept za čokoladno smetano s to šlag peno pod postom “kokosova torta” malo nižje, res pride ful dobra pena – taka, ki še ima malo mehurčkov, najbolje pa jo je dati še v hladilnik čez noč, da se še bolj strdi.
Nekaj mi povej, ali mogoče veš, koliko ima taka CELOTNA KOLIČINA te šlag pene, pripravljene z vodo, kalorij? In a mogoče veš, koliko maščob vsebuje?
Bi bila ful hvaležna za ta podatek….
Veš, js sem tudi ravno pred enimi petimi minutami mislila nate, in sicre ko sem gledala en tak fajn recpt da dol padeš – kolački iz ovsenih otrobov. eni so z banano, eni pa ne vem s čim še. izgledajo noro dobro, kot mufinčki. sej imam slikco na računalniku, lahko mi pustiš e-mail pa bom videla kaj se da naredit…..
LP
Zala
Zala,
sem našla pecivo in se seveda spomnim, da se je veliko govorilo o tem pecivu, ampak sem kasneje čisto pozabila nanj.
Šlag pena. 100 g pripravljene (z vodo) pene ima 88 kcal – kot piše na vrečki, cela pena pa tehta cca. 120 g. Torej približno 100 kcal.
Mail je stasatomazic@hotmail.com. Tnx, me res zanimajo ti kolački 🙂
LP, Staša
Forum je zaprt za komentiranje.