Starši, se nam je do konca odpeljalo?
ne bo šlo, 18.11.2021 ob 16:17
Ne verjamem, da je bilo tako. Če je otrok pozitiven v šoli, gre namreč ves razred takoj v karanteno, torej se pokliče vse starše in ti pridejo po otroke. Ko je izvid PCR znan pa sporočijo ali ostanejo v karanteni ali pridejo nazaj.
To ne bo držalo…pozitivnega učenca zbašejo v izolacijo dokler ne pridejo starši po njega…ko pride rezultat PCR testa pa, v primeru, da je pozitiven, razpošljejo obvestila, da so otroci v karanteni….
Zgrožena mami, 18.11.2021 ob 16:10
Včeraj so me klicali iz šole, da je hči bila na samotestiranju pozitivna. 4. razred osnovne šole. V razredu je zavladal cela panike, niti učiteljica jih ni mogla miriti. Otroci so kričali in kazali nanjo. Učiteljica jo je odpeljala v prostor, ki je namenjen izolaciji in kjer pozitiven šolar počaka na starše. Popoldan sva se slišali in se mi je opravičila za nastalo panika. Tudi moja hči je bila vsa iz sebe zaradi obnašanja sošolcev. Učiteljica mi je povedala da so otroci, ko je moja hči zapustila razred, začeli razkuževati stole, mize in tudi tla, saj je po njih hodila moja hči. En sošolec, čeprav je bil na testu negativen, se ni mogel umiriti, dobil je panični napad, histerično je jokal in bil v šoku, tako da so morali pred koncem pouka priti iskat starši.
Danes berem, da je nek oče prišel v šolo kar z motorko, ker se je njegov sin moral samotestirati.
Ljudje božji, povejte mi se nam je vsem do konca odpeljalo? V državi imamo politični in zdravstveni zlom, verjetno nas čaka tudi gospodarski, pred vsemi pa je prednjači MORALNI ZLOM. Morala je šla v maloro z dnem, ko smo v vse to naše sranje začeli vpletati otroke. Namesto, da bi jim vcepljali odgovornost in solidarnost v njih zasajamo strah, egoizem in še marsikaj drugega nič dobrega. Zbudimo se, za naše otroke gre!!!
Jaz vem, da je mnogo ljudi že izgubilo svojce zaradi covida. Res, običajno so bili tudi zraven še kaj bolni, ni pa v vsem primerih tako. Npr. znanec je prebolel covid, niti ne tako močno obliko, po tem ko je bil že en teden v službi, je pa na poti domov padel dol in takoj umrl. Kakšno leto več kot 40 je im el.
Anonimno 4899, 21.11.2021 ob 13:07
Otroci grejo v karanteno po znanem PCR rezultatu, sošolci od naše, ki je bila pozitivna na samotestiranju so tisti dan ostali v šoli in še naslednji dan do kosila, ko je ravnateljica že zjutraj bila obveščena o rezultatu.
Ze 100tic! Kdaj gredo v kranteno je odlocitev ravnatelja. Eni po hitrem, drugi po pcr testu.
Verjamem da je res!
HAG test (samotestiranje v šoli) ne potrdi okužbe. Potencialno okužen učenec se odstrani in gre domov oz. ga pridejo iskat starši. Sošolci nadaljujejo s poukom.
Okužba je potrjena šele s PCR testom, kamor je napoten potencialno okužen učenec. Če je PCR pozitiven se ukrepa naprej, kjer sta pa dva scenarija. Če so bili učenci v stiku zadnjih 48 ur je odrejena karantena, drugače pa ne. V praksi to pomeni, če je bil učenec pozitiven v ponedeljek karantene ni, drugače pa je.
Pri mojem otroku je bil pozitiven sošolec in je med parimi sošolci zavladala panika, še dobro da ni kdo razkužila spil!!!
Forumi so žal polni govorjenja na pamet in posledično zavajanja… Seveda ima vsak pravico do mnenja, ampak saj vemo kaj je mnenje… 😉
Ena južna neprijavljena, 18.11.2021 ob 17:39
Julij Cezar, 18.11.2021 ob 17:31
ze dolgo trdim da se je vladi odpeljalo, enako stroki, stroki ne bi dal moljev pazit….za tako stanje v druzbi je kriva histerija stoke , novinarjev ter vlade….ter vas bedakov ki pokleknete pred vsako neumnostjo stroke in vlade
POdpis.
po.fu.kajta se, Južna je plodna … aja, pa nafu.k naj gre za migranta ☺
lej ga, 22.11.2021 ob 05:37
Če pa res pride do cepljenja ,ne,tega pa ne bom dovolila.
@ lej ga
D`oh… takrat pa čisto zares ne boš popustila… kot vedno do sedaj. ?
Ni res, da gre cel razred takoj v karanteno. Gre šele čez par dni, če je otrok pozitiven tudi na PCR testu. Do takrat se vsi naprej normalno šolajo, družijo:) Odločevalni ne razumejo nič glede psihologije otrok in vpliva družbe … pozitiven otrok res lahko doživi veliko stisko in cel razred ga izloči… in to so posledice
barbara607, 22.11.2021 ob 07:50
Ni res, da gre cel razred takoj v karanteno. Gre šele čez par dni, če je otrok pozitiven tudi na PCR testu. Do takrat se vsi naprej normalno šolajo, družijo:) Odločevalni ne razumejo nič glede psihologije otrok in vpliva družbe … pozitiven otrok res lahko doživi veliko stisko in cel razred ga izloči… in to so posledice
Očitno tudi starši ne razumejo in jim ni mar, če podpisujejo zločinska soglasja.
Forum je zaprt za komentiranje.